Рубрики
Заготовки

Компот з полуниці на зиму — прості рецепти полуничного компоту

Привіт передплатники та гості мого блогу!

Рада всіх бачити знову. Варення і джем з ягід вікторії наробили майже дві полиці у погребі. Тепер залишилося заготовити компот з полуниці. Щоб він простояв всю зиму і при будь-якому зручному випадку його можна було дістати і розлити по келихах.

Адже такий напій завжди доречний на будь-яке свято чи застілля. Краще всяких покупних соків. А також його можна не тільки пити, але і добре просочувати їм тортики чи коржики, тобто будь-яку випічку, яку тільки побажаєте.

А оскільки літо багате не тільки овочами, але і фруктами, ягодами, то цілком можна зробити заготовки у вигляді асорті. Адже рецептів приготування ціла дюжина і варіацій теж.

Розглянемо тільки деякі з них, а в інших дописах можна буде потім знайти оригінальні і незвичні варіанти, наприклад з грушею, яблуками, ківі. Зараз стало ще можна додавати вишню або черешню, так як її сезон теж давно вже відкритий. Між іншим, хто досі не в курсі, з цих ягід можна робити також і варення.

Як приготувати компот з полуниці на зиму в домашніх умовах

Почнемо з базового рецепту, саме він допоможе вам приготувати смачний і ароматний з невеликою ноткою кислинки компотик. Ви повинні не забувати і найпростіших правилах, які слід знати, а саме вибирайте ягоди не плісняві і без видимих ушкоджень. Вони повинні бути цілими і щільними.

І ще дуже важливо, щоб ягідки були непереспелыми, а то вони розповзуться в банку і вийде вже пюре.

Посуд, в яку буде розливатися напій повинна бути скляною, саме така використовується для консервації. Варити потрібно в каструлі або в емальованому тазі.

Ось такі невеликі поради допоможуть вам зробити цю заготовку ще краще і красивіше. А тепер переходимо до найголовнішого, це варіння компоту з полуниці, який буде зроблений без стерилізації, що ще більше спрощує життя і зменшує час готування.

Нам знадобиться:

  • Полуниця – 750 г
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 250 г

Етапи:

1. Перш ніж почати, як було обумовлено раніше, огляньте ягідки, щоб вони були цілі-цілісенькі і без вад. Умийтесь їх проточною водою, робити це легко, якщо скористаєтеся друшляком, і вся зайва волога стече у правильному напрямку.

2. Потім самостійно або за допомогою спеціального приладу отдерите плодоніжки.

3. Баночки також підготуйте до роботи, обдайте їх окропом або ж найкраще стерилізуйте їх в духовій шафі або в мікрохвильовій печі.

4. Потім на дно скляної ємності покладіть стиглі викторинки, заповніть ними приблизно 1/4 або половинку банки.

5. Тепер зігрійте водиці в каструлі, доведіть до кипіння.

6. І відразу ж, як з’являться бульбашки зніміть з вогню і залийте скляні бутлі. Прикрийте бляшаними кришками, а після 10 хвилин злийте такий отриманий відвар назад в каструлю.

Використовуйте для цієї роботи капронову кришку з дірками, вона допоможе вам не обшпарити руки і швидше злити полуничний сироп.

7. Як напевно здогадалися, далі за планом, добавити цукор, розмішайте і знову увімкніть плиту і варіть до кипіння. Крупинки цукру повинні повністю розчинитися і рідина повинна покипіти близько 5 хвилин.

8. Не забудьте про банки, поки ви варіть сироп вони повинні бути прикриті кришками, щоб не розмножилися мікроби.

9. Після закипання, залийте солодким сиропом майже під горлечко, залишайте приблизно до краю 1 див.

10. Одягніть гвинтові кришки, а потім переверніть «головою вниз», як показано на цьому фото. Укутайте в рушничок і залиште на нічліг до повного охолодження.

Потім спустіть кулінарні шедеври у льох і далі, як прийде час діставайте та скуштуйте. Приємних вражень!

Компот з полуниці — простий рецепт для зимового зберігання на 3 літрову банку

Немає нічого прекраснішого, якщо ви на свято відкриєте баночку такого компотика. Він класно виглядає зовні, так як у нього насичений колір, смак — досить солодкий з маленькою кислинкою. Така прикраса столу оцінять всі і будуть в захваті.

Читайте також:  Помідори по-корейськи: 5 найсмачніших рецептів на зиму швидкого приготування

Цей спрощених варіант один з легких, для ледачих. Так як не потрібно багато інгредієнтів, достатньо взяти воду і цукор, закип’ятити і заповнити банки таким сиропом.

Частенько багато господині роблять напої чомусь в трилітрових банках, напевно тому що сім’я велика і маленькою літрової не вистачає. Ах-ха, так у мене точно також, ви не самотні. Але, все ж даю інгредієнти з розрахунку на різні ємності, підбирайте самі і заздалегідь бажаю вам, щоб все вдалося на ура!

Як можна помітити, що крім ягід використовуються ще спеції, ви можете додати їх за своїм бажанням, це не принципово. Цілком можна обійтися і без них.

Нам знадобиться:

на 3-літрову банку

  • Свіжа вікторія або полуниця – 0,4 кг
  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Вода – близько 2-2,5 л
  • Кориця — за смаком

на 1 або 2 літрову банки

  • Свіжа вікторія або полуниця – 0,2 кг або 0,1 кг
  • Цукровий пісок – 0,5 ст. або 5 ст. л
  • Вода – близько 1,2 л або 0,8 л

Етапи:

1. Приступите до самого напевно трудомісткого процесу — це до перебиранию ягід. Перед цим дією промийте їх водою і дайте вологи стекти в раковину.

2. Як тільки звільніть ягідки суниці від хвостиків, рухайтеся далі.

3. Пересипте цукром-піском і корицею весь вміст миски.

4. І залиште в такому стані вікторію постояти і просочитися власним соком всю ніч.

5. На ранок зробіть наступне, закип’ятіть тазик з вмістом, додавши сюди ж води, але не забувайте, що пінку слід відразу ж видалити, щоб компот вийшов прозорим.

6. Через 8-10 хвилин після бурхливого кипіння перелийте напій у чисті банки, залиште зверху зовсім небагато простору.

7. Кришки заздалегідь прокип’ятіть на плиті.

9. Як тільки, компот розлитий в ємності, загорніть машинкою щільно і перевірте, щоб рідина не підбігала. Для цього просто банку опустіть догори дном, і замотайте в покривало, щоб напій набув той самий рубіної колір і став ще кращим.

Ось таким чином можна легко і швидко законсервувати полуницю в банки на зиму і при цьому не потрібно володіти великими навичками кухаря.

Полуничний компот з м’ятою і лимоном

Полуниця відмінно поєднується з різними фруктами і травами, наприклад можна зробити цитрусові мікси з додаванням гілочки м’яти. Мені сподобався один приголомшливий освіжаючий відеорецепт з одного каналу на ютубі, я вирішила поділитися посиланням із вами.

Можна взяти навіть персики, абрикоси або, наприклад, часто роблять з яблучками, головне не шкодуйте цукру, нехай смак буде більш насичений, адже потім якщо що, можна буде просто розкрити банку і якщо занадто солодко, розвести звичайною кип’яченою водою.

Більшість сучасних рецептів настійно рекомендують в будь-якому зберіганні ягід використовувати або лимонну кислоту або лимон. Тому що такі продукти будуть виступати, як чудовий консервант. І на думку технологів готовий продукт, тоді не закисне і залишиться завжди смачним. Кришки ніколи не злетять і будуть на місці.

Нам знадобиться:

  • полуниця — 500 г
  • цукор — 1 ст.
  • лимон — 3,5 шт.
  • вода — 0,5 л

Етапи:

1. Полуницю переберіть і промийте, покладіть в каструльку і засипте цукром, залийте водою. Поставте на плиту і виставите середній вогонь, варіть 15 хвилин після кипіння. При утворенні пінки видаляйте за допомогою шумівки.

2. Далі відкиньте ягоди (можна і залишити) і процідіть через ситечко з маленькими отворами напій.

3. З лимонів вичавити сік за допомогою ручної соковижималки і внесіть його в отриманий компот з полуниці. Знову доведіть до кипіння і варіть рівно 5 хвилин.

4. Потім сміливо закочуйте такий сік по банкам, закручуйте кришками-твіст. Відмінних заготовок.

Читайте також:  Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

Рецепт компоту з полуниці з лимонною кислотою без стерилізації на 3 літри

До речі кажучи, багато хто чомусь забуває про ще один варіант, при якому ягідки розрізають на половинки або шматочки. Адже це сприяє великої віддачі соку. Що в свою чергу робить це ласощі ще смачнее на смак.

Така заготовка може місяцями зберігатися в льосі або підвалі і нічого їй не буде.

Рада! Єдине, остерегайте баночки від попадання прямих сонячних променів.

В принципі можна адже такий компот зробити не тільки на осінь-зиму, а і наварити і попити сьогодні ж. Адже він володіє освіжаючим дією і добре втамовує спрагу. А зміст лимонки в його складі подарує вам маленьке відчуття кислинки, і допоможе довго і без заморочок простояти тривалий час в прохолодному місці.

Нам знадобиться:

  • Полуничка — 0,4 кг
  • Цукор — 0,3 кг
  • Лимонна кислота — 4 г
  • Вода — близько 2,5 л

Етапи:

1. Помістіть червоні добірні ягідки в чашу друшляка і промийте у воді. Видаліть хвостики.

2. А потім, звичайним кухонним ножем разрубите на шматочки, робити це можна і брусочками.

3. Таку нарізку помістіть в стерильну банку і залийте киплячою водою з каструлі. Накрийте звичайною кришкою і витримайте близько 15 хвилин. Потім сік зцідіть назад в каструлю і внесіть цукор і лимонну кислоту. Розмішайте і варіть ще п’ять хвилин.

4. Після залийте такий фруктовою сумішшю знову ємність з ягодою, кришку покладіть зверху. Перемістіть в іншу каструлю заготівлю, на дно покладіть серветку, а потім банку, залийте прохолодною водою по плічка. Увімкніть плиту і кип’ятіть 10 хвилин.

5. Далі вийміть і закрутіть закаточной машинкою під металеву кришку. Помістіть відразу банку в плед, і переверніть заготовку зверху вниз, щоб кришка опинилася на столі. Чим більше пройде часу, тим компотик стане яскравішим і ароматні. Приємного апетиту!

Напій з полуниці і апельсина — рецепт на 2 літри

Хочете законсервувати «літо в банці», тоді ловіть ще один незвичайний рецепт з цитрусовими нотками. В принципі ідея такого ласощі виникла спонтанно, коли моя дитина сказав, що цей сік досить солодкий, і щоб якось розбавити цю солодкість я зі свіжого апельсина вичавила сік. Вийшло дивовижно!

Надалі так і прижилося і тепер наша сім’я частенько робить таку закрутку в погребочек, але тільки замість свеживыжетого соку я кладу цедру. Такий компот не набридає і різноманітить завжди будь хоч святковий, хоч буденний стіл.

З даної кількості інгредієнтів на виході вийде дві баночки по 1 літру.

Нам знадобиться:

  • вода — 2 л
  • ягоди суниці, полуниці або вікторії — 0,2 кг
  • апельсин — 1 шт.
  • цукор — 0,1 кг

Етапи:

1. Підготуйте фрукти до роботи, добре обдайте їх окропом. Потім з полуниці зніміть плодоніжки, а з апельсина використовуйте тільки цедру. Поріжте її на смужки.

2. Потім покладіть всі інгредієнти в баночки на дно посуду. Банки повинні бути обов’язково стерильними і кришки теж.

3. Тепер воду закип’ятіть і внесіть в неї цукор, розмішайте, а потім зникнуть усі крупинки залийте сиропом ємності. Одягніть кришки і протримаєте 10 хвилин. Потім цей відвар злийте назад в каструлю і доведіть до стану бурління, варіть рівно 5 хвилин, різану цедру можна прибрати.

Далі знову залийте ягідки цукровим сиропом, і закрийте банки закаточним ключем. Укрийте шубою і дайте охолонути протягом однієї ночі. Ось така диво проста заготівля вийшла, готуйте з радістю!

Рецепт компоту з цілими ягодами полуниці

Більшість юних хазяєчок мріє знайти в мережі інтернет безліч варіантів, а саме таких, щоб з першого разу все вийшло на ура. Навіщо кудись ходити, на допомогу прийде саме цей універсальний рецепт, який повинен бути у всіх у своєму блокнотику.

Між іншим можна і сьогодні на полуденок приготувати такий яскраво-червоний напій.

Обов’язково розгляньте цю технологію готування, вона відрізняється від усіх інших тим, що використовується зовсім мало часу. Це економить сили і енергію. Варити ми будемо в каструлі, а вже потім переливати з скляним банкам. І до речі кажучи, можна готувати таким методом і з заморожених ягід, а не тільки зі свіжих.

Читайте також:  Варення з черешні: Топ-7 смачних рецептів на зиму

Використовувати можна таке частування і в ролі просочення для тортів.

Нам знадобиться:

  • полуниця — 3 кг
  • вода — 3 л
  • цукор — 2 ст.

Етапи:

1. Використовуйте в даному випадку відразу ж електронні ваги, взвешайте вікторію. Якщо у вас близько 1,5 кг, то інгредієнтів беріть в два рази менше, ніж зазначено.

2. Далі помийте її і помістіть на паперові серветки, видаліть хвостики і непотрібні гілочки.

3. Потім візьміть невелику ємність або каструлю і помістіть в неї цукор разом з водою. Розмішайте.

4. Доведіть сироп до кипіння і закиньте підготовлені великі плоди.

5. Як тільки з’явиться піна, відразу ж приберіть її. Або каламутність вам забезпечена!

6. Як тільки після закипання пройде близько 15 хвилин, розлийте по стерильним банкам і загорніть під ключ кришками. Розгорніть банки в протилежну сторону, щоб кришки були внизу і закутати в рушник. Виходить, готується таке диво одним затокою і виходить це дуже смачненько.

Як зварити і закрити полуничний компот смачно і швидко

І наостанок розглянемо ще один варіантик, виходить райську насолоду. Як каже моя сусідка Тренд сезону. Так, і справді, саме червень або липень радує нас достатком цих запашних та соковитих ягідок. Тим більше, коли літо жарке і багато дощів, так і взагалі відмінний урожай.

Нам знадобиться:

  • вода — 3 л
  • цукор — 300 г
  • полуниця — 600 г

Етапи:

1. Зберіть полуницю або придбайте її на ринку. Залийте ягоди водою, щоб вони постояли хвилин 10-15. За цей час спливуть всі палички і вона трошки отмокнет.

2. Підготуйте до роботи 3 літрові або 2 літрові банки. Беріть їх переважно чистими, не стерилізованими, але насухо витертими. Ягоди переберіть, видаліть плодоніжки і починайте укладати їх по банкам. Кладіть приблизно 1/3 від загального обсягу ємності. Можна і трохи більше. Хто як забажає.

Кришки теж стерилізувати не обов’язково, просто промийте їх харчовою содою або протріть.

3. Поставте На плиту воду і доведіть до кипіння і висипте цукор, на 3 літра йде 300 г цукрового піску. Розмішайте.

4. І як тільки сироп закипить і крупинки розтануть, залийте їм баночки.

Спочатку вливайте рідини зовсім небагато, і при цьому потрапляйте в центр, щоб банки рівномірно і потихеньку прогрілися і не тріснули. А потім залийте до самого верху.

5. Накрийте кришками і зверху закаточной машинкою загорніть кожну баночку. Після того, як вони закручені треба їх перевернути і перевірити на герметичність. Потім помістіть заготовки в затишне місце і закутати ковдрою на 12 годин.

Ховайте після шафа від сонячного світла і не бійтеся, що щось зіпсується, цього не станеться. Відмінно стоїть і при кімнатній температурі, але краще зберігати у прохолодному місці.

Рецепт солодкого компоту «Асорті з вишні і полуниці»

Ну і звичайно ж ніяк не могла пройти повз і не поділитися з вами цим нашумевшимся хітом чи можна сказати новинкою цього року. Хочете дізнатися, у чому секрет або як закатати такий шедевр і щоб все вийшло неймовірно швидко, тоді переходьте до даного фільму. Натискайте на кнопку перегляду і дивіться від початку до кінця. Вчіться, показаний весь процес від А до Я.

Ось на цьому і все, розглянули сьогодні жоден рецепт компоту з полуниці, і кожен гарний по своєму. Бажаю, щоб у вас все вийшло і до зустрічі в наступних випусках.

Пишіть, коментуйте, ставте лайки та передплачуйте у групу в контакті. Всім до побачення!