Рубрики
Другі страви

Качка в духовці — соковита і м’яка. Прості і смачні рецепти в домашніх умовах

Друзі, на черзі рецепти приготування ароматної і ніжної, хотіла написати курки, ахах, а ось і ні. Минулого разу готували гуску, а сьогодні пропоную запекти качку, яка вийде, обіцяю — соковитою і смачною, м’ясо м’яким і не жорстким. Будемо це робити в основному цілком і з різними начинками, яблуками, апельсинами і навіть картоплею. Для тих, хто поспішає і завжди в справах, тому пропоную прості рецепти птиці шматочками.

Погодьтеся, засмажена качка в духовці — блюдо, яке на кожен день не підходить. Воно святкове, хоча звичайно можна робити і без приводу, тим більше якщо птиця домашня зі свого господарства. А якщо пощастило на полюванні, то й дику можна загасити.

Подавати ароматну птицю потрібно в гарячому вигляді з різними закусками та салатами. А якщо збирається весела компанія ще й з напоями. Адже це шалено смачно! Головне знати технологію приготування, не намудрить з маринадом і не пересушити блюдо в духовій шафі.

Беріть ці неповторні рецепти собі в скарбничку і слідуйте їм завжди при необхідності. Я впевнена, що вони вас не підведуть. Адже вони перевірені блогерами та передплатниками. Всім удачі на кухні та нових кулінарних подвигів.

Отже, переходите до змісту, вибирайте.

Запечена качка в духовці — м’яка і соковита

Можу сказати з гордістю, що коли в будинок стукає свято, то всі в пошуках чогось красивого і смачного. Як на рахунок головного гарячого страви? Як раз в цьому і допоможе цей простий рецепт, в якому показано як запекти качку в духовці, нафаршировав її яблуками і картоплею. Скоринка вийде фантастичний хрусткою М’ясо виходить напрочуд смачним, соковитим і ароматним. Одна смакота — пальчики оближіть. Я думаю, ні разу ще таке диво будете готувати, ось побачите.

А ось кілька рекомендацій, щоб птах вийшла такою, якою треба:

  • Купуйте качку в охолодженому вигляді, якщо купили в замороженому, то витримайте в холодильнику 2 доби, щоб вона поступово відтанула.
  • При покупці враховуйте, щоб шкірні покриви птахи були без видимих синців, плям і всякого роду нальотів. Шкіра не має липнути до рук. При натисканні на неї пальцями, не повинно бути вм’ятин, якщо це відбувається, то продукт не свіжий або зіпсований.
  • Ще один момент, якщо тушка попадеться стара, м’ясо буде жорстким і досить сухим. Тому обов’язково подивіться на грудку, там на кінчику повинен бути видний хрящик + у молодої особини дзьоб блискучий і досить гнучкий. Лапки мають жовтий колір, перепоночки не злиплі. М’ясо червонуватих відтінків і жир світлий, якщо придивитися, а не темний.
  • Ніякого неприємного і тим більше кислого запаху від птиці не повинно відчуватися.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/sDOOdxu0NrU

Етапи:

1. Отже, першим ділом птицю розморозьте, якщо вона ще в такому стані. Якщо качка близько 2 кг, то їй достатньо 1 доби простояти в холодильнику, щоб повністю і рівномірно розтанути. Шию і лапки необхідно відокремити і з черевця витягнути весь вміст. Такі субпродукти ви можете потім використовувати для наваристих щей або для бульйону.

Якщо вам потрібно зажаристая скоринка, то зніміть жир з шийної і задній частині. Найбільше жиру біля хвоста, якщо хочете зріжте і його. Але з іншого боку, він в духовці стече на деко і просочить здорово м’ясо і зробить його соковитим.

Читайте також:  Кабачкові деруни з кабачків - найсмачніші рецепти

Що ж, тепер необхідно качку обдати окропом, для 2 кг буде потрібно приблизно 5 літрів (обдавайте в два прийоми).

Таке ошпарювання допоможе порам закупоритися вакуумній, в результаті вийде хрустка скоринка.

Потім насухо паперовими серветками витріть тушку і всередині і зовні.

2. Наступний крок — натирання спеціями і приправами. Зробіть це перцем, сіллю і паприкою для золотої скоринки. До речі, можна для більшої ароматності зробити надрізи ножем по шкірі. Крила, щоб не підгоряли, можна зрізати або обернути фольгою.

Для пікантності і вишуканості смаку присипте і помасажуйте цедрою одного апельсина і м’якоттю зубчиків часнику.

3. Для начинки використовуйте половинку однієї великої цибулини, також гілочки селери і яблука, зубчики часнику пару штук. Всі продукти поріжте на кубики. Посоліть, поперчіть і додайте цедру апельсина.

4. Нафаршируйте качку отриманою начинкою і залиште маринуватися в прохолодному місці в мішку 1 добу або хоча б одну ніч.

Якщо зовсім немає часу, то можна почекати 1 годину, птах теж промаринується, але самі розумієте по мінімуму. Хочете відмінного результату, залишайте її на довше.

5. Через потрібну кількість часу зав’яжіть отвір паличками або зубочистками. Щоб всі соки і ароматна начинка залишилася всередині страви.

6. Ніжки обмотайте фольгою і зав’язати шпагатом.

7. Перекладіть птицю черевцем вниз, щоб весь виділилася жир стік на дно дека, таким чином він просочить м’ясо, що зробить його м’яким і ніжним. Зверху качку полийте медом (1 ст. л буде досить, не бійтеся смак меду відчуватися не буде, цей інгредієнт додасть ще більшу золотавість скоринці) і розгладьте руками.

8. Запікайте блюдо в духовій шафі при температурі 200 градусів 1 годину, а після зменшіть режим на 180 градусів і чекайте ще 60 хвилин, але вже перевернувши птицю на спинку. Як бачите виходить досить румяненько. Періодично поливайте заготівлю виділився жиром.

9. Як час вийде, з боків розподіліть картоплю та інші овочі, якщо хочете. Накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин. Потім подавайте на стіл у гарячому вигляді, виклавши на листя салату. Приємних вражень!

Фарширована качка апельсинами цілком у духовці — простий і смачний рецепт

Тепер ще один святковий варіант приготування. Завдяки шикарному маринаду, качка буде просякнута цитрусо-медовим ароматом. Це справді новорічне блюдо або різдвяний, яке все зазвичай готують в цей проміжок часу. Таке божественне і ніжне м’ясо, що слинки побачивши його, так і течуть, а в роті воно тане.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/iMZm2Yl5WTY

Етапи:

1. Отже, щоб приготувати коронна страва, спочатку видавіть якомога більше соку з одного апельсина. Для цього відбийте або покатайте під тиском по обробній дошці. Відокремте на дрібній тертці цедру. Потім з’єднайте апельсиновий сік з соєвим соусом і цедрою, гірчицею, сіллю і медом. Перемішайте.

2. Таким маринадом обмажте качку з усіх боків, в тому числі і всередині. Прикрийте харчовою плівкою і поставте в прохолодне місце, мінімум повинно пройти 12-24 години.

Увага! За цей час тушку птиці перевертайте кілька разів, щоб вона краще промаринувалася з обох сторін.

3. Вийміть качку з маринаду, змішайте сухий часник з меленим перцем і саме таким вмістом натріть птицю і зовні і всередині.

4. Фрукти вимийте і розріжте яблука і апельсини на четвертинки.

5. Закладіть в тушку фруктову начинку і зав’яжіть ниткою і зубочистками. Один апельсин порубаєте на кружечки, щоб зробити подушку для птиці.

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

6. Форму для випічки застелити фольгою і покладіть туди кільця апельсина і саму цілу тушку качки. Загорніть фольгою. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів і тримайте в теплі 1,5 години.

7. Після закінчення потрібного часу розв’яжіть папір, зріжте верхівку, видалити її, щоб тушка була повністю відкрита для запікання і полийте виділився жирком поверхню тушки, запікайте ще годину. Протягом цього часу поливайте ароматним соком 2 рази птицю.

Так і ще, зберіть виділився сік і змішайте його з медом, за 15 хвилин змастіть їм качку, саме за рахунок такої медової підливи її шкоринка буде досить красивою і засмаженою.

Перед подачею розв’яжіть нитки і вийміть палички, розкладіть на сервировочном блюді апельсини і запечені фрукти. Часточки лимона для прикраси зверху! Їжте із задоволенням! Аромат не порівняти ні з чим, здивуйте своїх гостей!

Качка по-пекінськи в домашніх умовах — класичний фоторецепт

Ну і нарешті ще один класний спосіб випікання качки в духовці. Можливо вам назву по-пекінськи вже про щось говорить. Фішка звичайно ж самої технології приготування і в маринаді, який зроблений на основі меду і білого вина. Виходить фантастично смачно!

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/wvXlmJInXIs

Етапи:

1. Видаліть зайвий жир з птиці, який не потрібен у даному рецепті. Сальні залози теж приберіть кухонним ножем, які знаходяться на хвостику задній частині.

Наступний етап приготування качки по-пекінськи є обдача окропом. Можна в нього додати суміш трав, наприклад суміш перців, кропу, корицю і гвоздику. Ополоником полийте птицю, щоб усі пори закрилися. На очах вона набуває білий колір і стає ще м’якше. Проробіть таку роботу з двох сторін.

2. Тепер цілу тушку облийте маринадом, приготованим з меду, сухого вина і 2-3 ст. л рисового оцту і для рум’яного кольору скоринки — 1,5 ст. л коричневого тростинного цукру. Всю качку пензликом змастіть зі всіх сторін, ретельно і не поспішаючи.

Зсередини і трохи зовні натріть птицю сіллю. Далі соусом теріякі пройдіться всередині і тільки після цього присадите птицю на звичайну пляшку і ще раз обмажте медовим маринадом. Поставте в прохолодне місце і протягом 12 годин вона повинна постояти. Щоб шкіра утянулась, і щоб при приготуванні стала золотистою і хрусткою.

3. Качку посадіть грудкою вниз в духовку на решітку і закрийте фольгою, а вниз встановіть піддон з водою. Температура 180 градусів, час готування 50 хвилин. Далі видаліть папір, переверніть грудкою вгору і запікайте ще 1 годину.

Ось така красуня вийшла, рівномірний темно-коричневий колір качку по-пекінськи вам забезпечений. Поріжте на порційні шматочки і подавайте до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Ароматна і ніжна качка в духовці цілком. Рецепт у фользі і на грилі

Дійшли до ще одного рецепта, який як не дивно готується на грилі, як і курочка, яку всі звикли таким чином запікати. Чому б не скористатися даною технологією і в даному випадку. Не знаєте, як це зробити? Тоді читайте докладний інструктаж і робіть необхідні дії. Все вийде, бажаю удачі.

І так, запечемо качку без начинки, просто цілком, не буде ні яблук, ніяких інших складових.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/f7cDiPlwuSk

Етапи:

1. Птицю почистіть від пір’їнок, помийте і обсушіть рушником. Зріжте хвостик, щоб не було стороннього запаху. Змастіть сіллю (з розрахунку 1 ч. л на 1 кг качки) і видавленим через часникодавку часником. Оберніть в мішок або харчову плівку і дайте їй вистояти в холодильнику 1 добу.

Читайте також:  Маринади для шашлику з свинини: 14 найсмачніших і швидких рецептів, щоб мясо було мяким і соковитим

2. Для того, що качка в процесі приготування не вийшла жорсткою, а м’якою, її треба обернути добре спочатку пергаментним папером в три шари, а після замотайте фольгою.

3. Духовку розжарте до 230 градусів і помістіть кулечик, відразу зменшіть вогонь і смажте 2-2,5 години. Розкрийте весь папір, розріжте кухонними ножицями, так як вона дуже гаряча. Птах добре пропарилася саме таким способом запікання. Сік весь залишився всередині. Чудненько!

4. Далі качку змастіть аджикою, розведеною у воді або майонезі. Кислувато-гострий смак вам буде забезпечений. За бажанням можете ні чим не змащувати.

5. Тепер тушку прожарити шпажкою або вертель і смажте при температурі 230 градусів до готовності. Приблизно має пройти 30-35 хвилин. Рум’яна і красива корочка вам забезпечена. Хрум-хрум!Вдалого поїдання!

Рецепт качки з яблуками і картоплею в рукаві, щоб м’ясо вийшло соковитим і м’яким

Ну, а це, напевно, найпопулярніший варіант, оскільки запікаючи в рукаві птицю, та ще й з овочами і фруктами можна убити будь-якого наповал. Запах чудовий буде літати по хаті. Всім раджу даний спосіб смаження.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/aCgwIXleJ0U

Етапи:

1. Тушку добре промийте під проточною водою, видаліть надлишки вологи. Потім зверху і всередині обітріть масажними рухами сіллю і чорним меленим перцем. У холодильнику птиця повинна промаринуватися хоча б 2 години, а краще 12 або 24 години.

Потім витріть її видавленим через прес часником і змастіть гірчицею для пікантності.

2. Яблука поріжте на часточки, зріжте хвостики і серцевинки видаліть. Краще використовувати кисло-солодкі сорти яблук. Нашаткуйте, нафаршируйте грудинку.

3. Овочі, тобто картоплю, моркву і ріпчасту цибулю наріжте на великі шматочки. Приправте італійськими травами і влийте рослинне масло. Руками розмішайте.

4. Покладіть качку в рукав для запікання і викладіть навколо неї овочі. Вони просочаться соком і жиром — вийде пальчики оближеш. Зав’яжіть мішок і зробіть ножем кілька надрізів, щоб виходив при готування повітря.

5. Смажте качку протягом 1,5-2 години в розігрітій духовці до 180 градусів. Час запікання залежить на пряму від птиці, адже вона може бути домашньою або магазинної, а також мати різні розміри. Поки гарнір і основна страва готується, ви можете нашаткувати салатики, а після вийміть деко, зніміть рукав або пакет і знову в духовку для отримання засмаженою скоринки на 10-15 хвилин.

Соковита і апетитна качка виходить з цього простим і нескладним рецептом. Овочі такі наваристі і м’які, що слинки так і течуть спробувати. Приємних відкриттів і апетиту!

Як запекти домашню качку шматочками швидко

У висновку хочеться показати ще один варіант на швидку руку і зроблю я це, показавши відео з каналу ютуб. Беріть такий спосіб смаження собі на замітку, виходить теж чудово, а головне ніякої зайвої метушні. Порційні шматочки будуть готові вже відразу.

На цьому закінчую пост, сподіваюся, що соковита і м’яка качка вийшла сьогодні у всіх. Зед саме такий усі її подають і їдять. Балуйте своїх рідних і близьких смачними стравами і не забувайте експериментувати.