Рубрики
Другі страви

Кабачкові деруни з кабачків — найсмачніші рецепти

Вітаю!

Якщо ви наїлися овочевих оладків, млинчиків, або може зробили з дарів природи закусочний тортик те, прийшла черга приготувати драніков, але не з картоплі, а з кабачків. Сьогодні на порядку денному саме вони. Соковиті, дуже смачні і такі м’які. Їжте хоч як окрему страву, хоч використовувати як закуску після другого.

Як ви знаєте, що з кабачків чого тільки не готують, їх і маринують і смажать на сковороді в клярі і навіть солодкий пиріг з них можна спекти. А яка краса виходить, якщо ви їх запечете в духовці або нафаршируете начинками. Ммм… пальчики можна не те що облизати, а проковтнути. І навіть соромно не буде.

Тому пропоную приготувати сьогодні на сніданок пишних кабачкового драніков. А якщо ви досі не знаєте, як це зробити, то запевняю вас — дуже легко і швидко. Причому особливих умінь від вас не знадобиться, а щоб вони кожен раз були різними на смак, ви можете пограти з інгредієнтами. Приміром додати в тісто фарш або сир, уявляєте як ситно і соковито вийде. Крім цього можна додати борошно або (і) яйце, а можна деякі складові замінити на вівсяні пластівці. Ух, вийде вже дієтичний шедевр.

Про все про це і поговоримо нижче в даній замітці, ну а поки що читайте і знайомтеся з вмістом, поїхали…

Ах, так, якщо не важко, натисніть на кнопку соціальних мереж і поділіться статтею, буду гранично і шалено вдячна).

Деруни з кабачків на сковороді — найсмачніший рецепт

Оладки, коржики або блиники, як ще можна обізвати деруни, напевно деруни. Ось скільки назв, але спільне одне, вони виходять дуже смачними і ароматними, а якщо ще й постараєтеся пишними і соковитими.

Звернемося до мого самому простому і улюбленим рецептом, а чому він саме такий? Так, тому що в ньому нічого зайвого, тільки кабачок і для ароматності часник. Ух, виходять кулінарні бомбочки! А зі сметанкою вони відлітають зі столу за лічені хвилини. Вважайте і ви, раз-два-три і вже порожня тарілка.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Візьміть молоденькі кабачки і обполосніть їх у проточній воді. Потім по желению, ви можете видалити з них шкірку. Зазвичай це потрібно робити вже у застарілих плодів. А також, якщо є тверді сім’янки, видаліть їх. Натріть м’якоть на крупній тертці.

Читайте також:  Як замаринувати шашлик зі свинини, щоб мясо було соковитим і мяким? + Рецепти найсмачніших маринадів

Далі масу необхідно посолити і відсунути вбік на 10 хвилин. А через час зцідіть сік, який обов’язково при взаємодії з сіллю з’явиться і який буде мішатися. Після чого видавити зубчик часнику через прес для запашистости. Якщо не любите його, то не додавайте зовсім.

Щоб тісто вийшло не рідким, на око додайте пару ложок пшеничного борошна, розмішайте.

2. Сковороду гарненько змастіть рослинною олією, потрібно щоб масло було налито у посуд тонким шаром. Розігрійте його і відразу ж столовою ложкою викладайте тісто у вигляді кругляшек. Як тільки перша сторона обсмажиться, переверніть оладок на іншу сторону.

3. Далі перенесіть кабачкові деруни на паперові серветки, щоб стік жир, а після обережно на сервірувальну тарілку. Покладіть ложечку сметани і їжте на здоров’я! Ммм… смакота нереальна! А з пилу й жару ще смачнее виходить, живіт точно зрадіє такому страви, перевірено мною і моєю родиною! Приємного апетиту!

Простий рецепт кабачкового драніков з морквою і яйцем

Розглянемо тепер інший варіант приготування, але до молодих цукіні додамо ще сир, часник і трохи моркви. Хоча ці інгредієнти брати необов’язково, але з ними в рази смачніше виходить. Ви використовуйте виходячи з того, що є вдома або смакових уподобань.

Скажу одне, що в цьому рецепті немає жодного згущувача, а це значить страва вийде без додавання борошна або манки, сухарів. Багато ще додають крохмаль або вівсяні пластівці. Скажімо цього всього немає! Використовуйте тільки два основних інгредієнта: яйця і кабачки.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Візьміть свіжі молоденькі плоди цукіні і пропустіть їх через великі отвори терки. Також поступите і з морквою, тільки тертку вибирайте вже з дрібними отворами.

Морквина додасть яскравість страви, додатковий красивий відтінок і, звичайно ж, незабутній смак. Але, пам’ятайте, що морквини не повинно бути більше 20 відсотків від загальної кабачкової маси. А то вийде солодкий смак.

До отриманих тертим овочів додайте сіль і щіпку почекайте невелику кількість часу, щоб виділилася рідина.

2. Сир натріть на дрібній тертці в окремій мисці. Курячі яйця розколотіть міксером в однорідну масу.

3. Овочевий сік зцідіть використовуючи сито або друшляк.

4. Тепер з’єднайте в чашці кабачки, моркву, подрібнений часник і яйця. Розмішайте і зліпіть з суміші оладки. Частина помістіть в силіконову форму і відправте в духовку, випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин, а іншу пережарьте на сковороді з рослинним маслом з обох сторін.

Читайте також:  Біляші: дуже смачні рецепти домашніх беляшіков з мясом на сковороді

5. Смажені оладки з кабачків помістіть після смаження на паперові рушники, щоб вони не були занадто жирними.

6. А ось з силіконових формочок деруни виймайте вже зовсім теплими, вони добре тримають форму. Приємних відкриттів!

Як приготувати кабачково-картопляні деруни

Думаю що всі їли деруни з картоплі, ну а якщо до них додати ще кабачок, то страва стане ще ніжніше неповторнішими. Сподобається всім без винятку.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Кабачок і картоплю очистіть від шкірки і далі натріть на крупній тертці овочі в чашку. Дайте їм постояти пару хвилин, щоб утворилася рідина, яку злийте. Потім в «фарш» додайте курячі яйця і розмішайте. Посоліть і поперчіть на свій смак.

2. Обсмажуйте деруни в розпеченому рослинному соняшниковій олії до повної готовності з двох сторін, щоб скоринка вийшла золотистою.

3. Ну, а потім подавайте з часниковим соусом або зі сметаною до столу. Їжте на здоров’я!

Кабачкові деруни з сиром і часником

Тепер один секретний рецепт, чому саме такий? Так, тому що його приготування буде відбуватися в мультипекаре з насадкою для гриля. Хоча цілком, якщо у вас немає такого чудо приладу можна буде деруни посмажити на сковороді. Для різноманітності вирішила показати саме цей спосіб.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Кабачок або цукіні натріть на тертці з дрібними отворами. Ця маса дасть через час багато рідини, так от, зцідіть її. Потім внесіть дрібно рубаний або тертий на тертці часник. Плюс натріть сир і всипте борошно.

2. Розмішайте до однорідної маси суміш, вийде тісто, але не дуже рідке.

3. Далі смажте на добре розпеченій сковороді з рослинним маслом з двох сторін оладки. Або ж робіть без масла в мультипекаре. Як загориться зелений індикатор, викладайте тісто і смажте по 2-3 хвилини на кожну партію.

4. Потім подавайте на тарілочку і хрумкайте на здоров’я і на заздрість всім. Приємних вражень!

Наступний рецепт оладок без борошна і з сирною скоринкою — це ну дуже смачно! Пробуйте зробити і ви, а опис процесу приготування ловіть у цьому відео:

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

Як зробити деруни з кабачка і фаршу

А тепер судячи з усього будемо дивувати наших чоловіків, які люблять м’яса. Тому пропоную до кабачковым дерунам додати фарш, напевно вийде щось більше кшталт котлет. Так, ну і нехай, зате як ситно.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Натріть на тертці кабачок і відіжміть руками сік. Потім змішайте масу з курячим фаршем.

Фарш беріть будь, хоч яловичий або свинячий, або навіть використовувати змішаний.

2. В овочево-м’ясну масу внесіть сіль, приправу для курки, мелений перець і рубану зелень, наприклад кріп. Додайте яйце і руками розмішайте. Потім присипте панірувальними сухарями і знову добре перемішайте.

3. Скачайте мокрими руками котлетки і помістіть їх на добре розігріту сковороду з рослинним маслом без запаху. Смажте заготовки до готовності до красивої засмаженою скоринки.

4. Виходить безумовно смачно, а як соковито всередині, ви не уявляєте! Ммм… просто фантастика. Подавайте з будь-яким гарніром або овочами. Приємного апетиту!

Пісні кабачкові деруни без борошна з вівсянкою

Ну і в ув’язненні незвичайний рецепт, який доведеться всім гурманам і любителів здорової їжі. Вообщем готуйте з користю, правда втриматися перед ними неможливо, так що з’їсте не одну штуку.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Ріпчасту цибулю поріжте на кубики і обсмажте на сковороді з рослинною олією до прозорості і легкого золотистого кольору. Дайте йому охолонути.

Тим часом в глибоку миску покладіть вівсяні пластівці швидкого приготування і залийте їх гарячою водою. Зачекайте 10 хвилин, щоб вони розбухнули.

Кабачок натерти на середній тертці і зцідіть всю зайву вологу.

2. Тепер з’єднайте всі продукти в загальній чашці (смажений цибулю, рубаний часник і кабачки). Присолите і поперчіть. Додайте курячі яйця, розмішайте до однорідної маси.

Рада! Внесіть також зелень у цю страву, щоб додати ще більшої пікантності.

3. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін, і не забудьте потім викласти їх на паперові рушники, щоб прибрати весь зайвий жир.

Ароматні і дуже смачні деруни з кабачків готові. Що може бути краще? Готуйте їх на зав рак або вечерю і радуйте своїх домочадців овочевим ласощами. Удачі на кухні.

Всім сонячного настрою та веселих клопоту. До побачення, буду вдячна, якщо поділитеся статтею в соціальних мережах.