Рубрики
Заготовки

Кабачкова ікра на зиму — пальчики оближеш! Тільки кращі і прості рецепти

Доброго дня!

Настає кінець літа і всі ми безумовно вирушаємо на дачу чи город збирати овочеві дари, які подарувала сама природа. Чого тільки немає, і з усього цього ми робимо смачні заготовки на зиму. Погодьтеся, як приємно відкрити баночку з помідорками або огірочками і поставити на святковий стіл такі закуски. Але, ще краще, якщо є у вашому винарні частування, яке славиться заморським. Ага, це я про кабачкової ікри мова веду.

Пропоную сьогодні зануритися в калейдоскоп простих і одних з кращих рецептів цієї класної осінньо-річної закуски. Адже безсумнівно, щоб приготувати таку красу потрібно знати деякі секрети, а також вибирати тільки свіжі і не зіпсовані овочі.

На сьогоднішній день варіантів приготування греблю гати. І як з них вибрати, той в який ви закохаєтесь з першого разу. Думаю, треба брати і робити по порядку. Є більш швидкі рецепти, які припускають, що всі овочі будуть гаситися і не обсмажуватися на сковороді, плюс ще прокручуватися в м’ясорубці. Є і складніші, про усіх сьогодні й поговоримо.

Досить популярним на сьогоднішній день є варіант ікри як в магазині, тому що вона зроблена по ГОСТу. Або домашній рецепт з майонезом і томатною пастою, який так і хочеться відразу з’їсти. Вообщем вибирайте і можливо на секундочку згадайте своє дитинство і до болю знайомий смак.

Ікра з кабачків Пальчики оближеш з майонезом і томатною пастою — простий рецепт на зиму

Думаю, що багато з вас звикли до цього овочевого смаком з магазину. Чесно кажучи сказати, щоб їжа з супермаркету була б краще і корисніше, ніж домашня зазвичай не можу. Але, ось кабачкова ікра дійсно покупна ну, дуже смачна. Не знаю, може мені так щастило).

У чому ж її секрет? Звичайно ж у самій рецептурою. Хочеться поділитися технологією варки і з вами шановні передплатники. І не дивуйтеся, побачивши в інгредієнтах майонез.

Для красивого і пікантного кольору потрібно обов’язково додати томатну пасту або помідори. Так, і до того ж кислота міститься в цих продуктах допоможе стійко пережити зиму). Родзинкою рецепту є ще додавання соусу Сацабели, якщо у вас його немає, то не турбуйтеся, тоді беріть побільше томатної пасти. Зауважте, що цей варіант робиться без додання оцту і без морквини.

Саме цей варіант, ну класно перевершує за всіма параметрами ту, яку ви купуєте на прилавках. Секрет напевно саме в овочах, адже вони свої з городу, як говориться з грядки і прямо відразу в баночку.

Рекомендується брати пів літрові або літрові баночки, можна і 700 грамові використовувати. Саме такий літраж вважається самим практичним.

Нам знадобиться:

  • молоденькі кабачки — 6 кг
  • цибуля ріпчаста — 0,6 кг
  • олія соняшникова — 0,5 ст.
  • соус Сацабели -0,5 л
  • майонез — 0,5 л
  • томатна паста — 0,5 л
  • сіль велика — 2 ст. л

Етапи:

1. Отже, як говориться вперед за справу. Візьміть добре вимиті кабачки і овочерізку. Стала я цей прилад дуже любити. Все таки їм в 100 разів краще зчищати шкірки у цукіні. Саме вона робить цю роботу швидше, і шкірка забирається тонко, ніж звичайним ножем.

2. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння. Беріть його не м’яким, а щоб він був свіжий і бажано нового врожаю, торішній для цієї справи вже не годиться.

3. Починайте творити. Розкривається таємниця номер один, саме на даному етапі слід цибулю і очищені кабачки пропустити через м’ясорубку, а не навпаки спочатку овочі відварити, а потім пропускати. Зробіть це відразу.

4. Після запасіться терпінням, масу перемістіть в глибоку каструлю, беріть її номіналом 5 або 6 літрів і тушкуйте таку «кашку» пару годин на середньому вогні. Заважаючи, дивіться, щоб нічого не прилипло і не підгоріло до стінок посуду.

5. Як вийшло, почніть закладати такі інгредієнти за списком. Це впершу чергу сіль, томатна паста. Після соус Сацабели.

Рада! До речі, якщо його немає або не знайшли у продажу, можна додати Краснодарський.

Ну і трохи зовсім не забула майонез і рослинне масло. Розмішайте.

6. Погодьтеся, що рідин додалося багато, тому доведеться ще тушкувати 1-1,5 години на слабкому вогні. А як досягнете потрібної консистенції, почніть укладати з чистим і добре вимитим банкам. Кришки заздалегідь прокип’ятіть.

7. Візьміть спеціальний закаточний ключ і щільно закупорьте металевими кришками. Переверніть до верх ногами. Дайте заготівлі повністю охолонути під ковдрою, а після спустіть в льох на тривале зберігання. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра — кращий рецепт на раз-два-три

А це диво, більше ніяк не назвеш, зроблено виключно в духовій шафі. Я була в приємному шоці від побаченого. Ну, не могла не поділитися з вами.

Нам знадобиться:

Уявляєте берете звичайний мішок для запікання і вуаля, ставите в нього всі потрібні продукти, і в духовку, очікуєте і відразу ж перетираєте в кашку.

Коротше сказати, це просто бомба, шик цього року. Неймовірно швидко, просто і дуже смачно. Їсти одне задоволення, ложечки так і відлітають, а баночки спустошуються зі швидкістю світла.

Рекомендую більш детально ознайомитися в цьому ролику з каналу ютуб Смачна хвилинка. Адже не завжди є час стояти біля плити і готувати. Можна скористатися таким способом, виходить повірте класно, та ще й корисніше в кілька разів.

Ікра з кабачків через м’ясорубку з помідорами (виходить краще, ніж у магазині)

Ще один суперський рецепт, який підірвав інтернет, він шикарний і одночасно простий, але дуже смачний. Все тому що, тут використовується класичний варіант, а головне, що всі інгредієнти беруться за ГОСТовским пропорцій. Напевно тому і виходить так славно, як нам цього хочеться.

Запам’ятайте, що за всіма стандартами ікра з кабачків готується виключно з моркви, цибулі, помідорів, але і власне самі кабачки. Всі інші інгредієнти, це вже вигадки хазяєчок, але зате готовому блюду це дає нові враження та чудовий смак. Можна покласти будь-яку свіжу зелень, болгарський перець і навіть яблука. Для консервації в даному рецепті будемо використовувати оцет.

Читайте також:  Компот з полуниці на зиму - прості рецепти полуничного компоту

Чесно кажучи, зустрічала безліч варіантів, де цукіні або смажаться на сковороді, або гасяться у казані або каструлі. Але, цікаво ще те, що можна їх спочатку запекти в духовці і навіть на грилі, вище ви вже бачили.

Якщо все зроблено вірно, то колір справжньої ікри буде золотисто-коричневий. Ну, а якщо ви хочете, домогтися такого ж результату, то читайте далі цю покрокову інструкцію від початку до кінця.

Адже потім таке частування можна подати з будь-яким гарніром, наприклад з гречаною кашею, чи з картоплею по-французьки і навіть з курочкою. А коли, будинок сповнений гостей, то можна наробити бутербродів і використовувати, як невеликий перекус зі свіжим хлібцем.

Нам знадобиться:

  • кабачки середнього розміру — 2 шт (1,5-2 кг)
  • морква — 1 шт.
  • цибуля-ріпка — 1 шт.
  • болгарський перець — 1 шт.
  • часник — пара зубків
  • паста з томатів — 2 ст. л
  • майонез провансаль — 2 ст. л
  • сіль — 1,5 ст. л
  • мелений чорний перець — на кінчику ножа
  • оцет 9% — 2 ст. л (можна і менше, орієнтуйтеся на свої уподобання в смаку)

Етапи:

1. Підготуйте всі овочі до роботи, кабачки очистіть від грубої шкірки, якщо вона є. Якщо цукіні у вас молоденькі і не перерослі, то можна і не видаляти. Поріжте на кубики.

2. Слідом накришить акуратно і красиво шматочками моркву і ріпчасту цибулю.

Здорово придумано! Щоб очі від цибулі не їли та не було сліз, попередньо помістіть головки в холодильник на 1,5 години.

3. Далі залишається покришити дрібно на кубики болгарський перець, зніміть з нього видаліть плодоніжку і сім’янки всередині.

4. Після чого залийте всі овочі майонезом і томатною пастою. Обов’язково злегка посоліть і поперчіть.

5. Залишається тепер взяти велику ложку і перемішати. А потім поставте на вогонь, виберіть середній режим і тушкуйте в районі однієї години. Кришка при цьому повинна бути закрита, щоб всі овочі протомились ще краще і наситилися ароматами один від одного.

6. Готовність перевірити легко, як тільки всі залишають стануть м’якими і немов будуть розповзатися по стінках посуду, це буде свідчити про те, що можна переходити до наступного етапу. Тобто беріть в руки блендер і моліть в однорідну масу.

Як тільки це зробите, хлюпніть 9-процентного оцту, перемішати і протушкувати ще пару хвилин. Ось і все, можна вживати. Дайте суміші повністю охолонути.

Ну, а якщо ви робите кабачкову ікру на зиму, то тоді беріть чисті банки і кришки і укладайте. Герметично Закупорьте і переверніть кришками вниз кожну скляну ємність. Зберігайте в підпілля або в прохолодному тіньовому місці. Приємних відкриттів!

Перекладати ікру з каструлі в банки рекомендується в гарячому вигляді.

Приготування ікри з кабачків на зиму в домашніх умовах

Думаю таку закуску, ну просто неможливо не любити. Адже вона малокалорійна і завжди притягує погляди тих, хто її обожнює. Тим більше, якщо її гарно подати, наприклад в тарталетках. А як ви зазвичай подаєте, поділіться своєю думкою, нижче в коментарях.

Секрет №2. Замість помідорів використовувати томатну пасту і тоді вам не доведеться довго стояти і уварювати ікру, час варіння скоротитися і буде по мінімуму.

Нововведення цього рецепта в тому, що ріпчаста цибуля тут обсмажується окремо на сковороді, та й взагалі всі інші овочі теж, це дає особливу нотку у готовому блюді. Пробуйте зробити саме так, не пошкодуєте.

А додавши ще пару зубчиків часнику, ви отримаєте нові чудові відтінки. Любите гостріше, так швидше додавайте пекучий мелений перець. Ну, не встоїть явно ніхто.

Нам знадобиться:

  • Морква — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • Кабачки (цукіні) — близько 1 кг
  • Масло рослинне — 90 г
  • Сіль — 1.5 ч. л
  • Цукор — 2 ч. л
  • Оцет яблучний — 1 ст. л
  • Томатна паста — 100 г
  • Часник — 2 зубки
  • Перець — за бажанням

Етапи:

1. Всі овочі вимити під проточною водою, з лука видалити лушпиння. І все крупно наріжте довільної форми, єдино лук рекомендується нашаткувати на півкільця.

Візьміть будь-яку товстостінну ємність і влийте в неї олію і обсмажте цибульні перушки до світло-коричневого відтінку. Після цього перемістіть його на блюдце.

2. А в цю ємність, в якій пассировался цибулю опустіть моркву і тушкуйте до готовності у рослинній олії. Потім її приберіть, а в каструльці продовжите обжарку кабачків. Вони повинні стати прозорими, а значить готовими до вживання в їжу.

Тепер всі овочі після смаження з’єднайте разом і тушкуйте на повільному вогні ще 20 хвилин.

3. Потім використовуйте електроприлад і ножами перемолотите в кашку всі підготовлені смажені компоненти. І одразу ж цю коричневу масу доведіть до кипіння і протушкувати ще 10 хвилин на слабкому режимі плити. Після додайте пасту з томатів, посоліть і поцукруйте; і знову тушкуйте ще 10 хвилин.

Рекомендується варити під закритою кришкою, так як при кип’ятінні ікра сильно пузиритися і може відлітати в різні сторони.

4. Потім пропустіть для ароматності часник і влийте оцет, варіть ще 5 хвилин. А далі гарячу ласунку розливайте по стерилізованим баночках.

5. Закатку виробляєте спеціальною машинкою, відразу ж бутлі переверніть в протилежну сторону, укутайте ковдрою і чекайте повного остигання. Зберігайте в приміщенні, де прохолодно і темно.

Ікра з кабачків приготована за Гостом СРСР

Ах, дитинство, дитинство ти куди пішло…. Саме там, я пам’ятаю частенько уплетала таку красу з окрайцем хліба. Були часи, тепер залишилися одні спогади, які з ностальгією згадуємо. Але і повторюємо кожен рік, наповнюючи баночки таким ароматним частуванням.

Щоб даний твір мистецтва повторити, необхідно, крім кабачків ще використовувати яблука, причому зелененькі, саме вони дають потрібну кислинку і аромат.

Нам знадобиться:

  • Кабачки — 1,4-1,5 кг
  • Помідори — 3 шт.
  • Яблука зелені — 2-3 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Морква — 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Томатна паста — 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія — 4 ст. л
  • Перець мелений чорний
  • Сіль
  • Петрушка — 15 г
  • Оцет 70% — 0,5 ч. л
Читайте також:  Помідори по-корейськи: 5 найсмачніших рецептів на зиму швидкого приготування

Етапи:

1. Для того, щоб довго не морочитися, зробіть наступне. Кабачки, моркву і яблука помийте. Потім почистіть і поріжте. З яблук видалити насінну коробочку. Закладіть всі інгредієнти в електром’ясорубку і прокрутіть.

Виходить приголомшливо смачно і таке асорті неодмінно буде оцінено вашими близькими та рідними.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння і також проженіть через електричний прилад.

Повинна вийде рідка кашоподібна суміш.

2. Вимиті помідори очистіть від шкірки і перетріть їх сюди ж в чашку. Покладіть томатну пасту. Розмішайте.

3. Приступайте безпосередньо до варіння страви. Розігрійте плиту і варіть суміш на середньому вогні, періодично помішуючи близько однієї години. Щоб ікра не прилипала до стінок і до дна казанка, налийте в нього рослинне масло.

4. Після закінчення потрібного часу, до речі може пройти і більше або менше, дивлячись яку консистенцію ви переслідуєте. Поперчіть і посоліть на свій розсуд. Додайте для оригінальної нотки дрібно порізану зелень. Перемішайте і тушкуйте ще 2-4 хвилини, в самому кінці влийте оцтову есенцію.

Тепер заглибним блендером розітріть в пюрешку, або можна скористатися картофелемялкой.

5. Розлийте ікру в стерилізовані скляні бутлі і закатайте під залізні кришки. Остудіть і поставте на поличку в комору. Не забудьте покласти і залишити декілька ложечок на пробу, щоб сьогодні пригостити своїх рідних.

Кабачкова ікра з майонезом без обжарювання — найсмачніший рецепт

А тепер пропоную ще один шедевр, який знову вас здивує, будемо робити закладку овочів у великому сотейнику, можете взяти каструльку і тушкувати. Всі складові ріжуться шматочками, що спрощує весь процес готування.

Перевага цього рецепту в тому, що він робиться без обсмажування, це покращує смак та ще й досить корисно. Між іншим відмінно для цієї мети підходить мультиварка-скороварка, адже в ній всі продукти готуються під тиском і самі по собі можуть швидко перетворитися в кашоподібну суміш. І ви відразу таку ікру можете мазати на хлібобулочний виріб і закладати в ротик, тобто відразу є.

Нам знадобиться:

  • цукіні вже без шкірки і насіння — 3 кг
  • ріпчаста цибуля — 500 г
  • майонез — 250 г
  • томатна паста — 280-300 г
  • мало соняшникова олія — 100 г
  • цукор — 0,5 ст.
  • сіль — 2 ст. л
  • чорний мелений перець — 0,5 ч. л
  • лавровий лист — 2 шт.

Етапи:

1. Підготуйте все необхідне до роботи, як видно на фото, кабачки і цибулю поріжте на шматки.

2. Тому що їх відразу ж провернути в м’ясорубці. Додайте до цієї маси пасту, майонез і рослинне масло. Перемішайте і тушкуйте на середньому режимі плити 45-50 хвилин.

3. Потім всипте цукор, сіль і листочки лаврушки. Чорний мелений перець використовуйте за бажанням. Продовжуйте тушкувати ще одну годину.

4. Як тільки, ікра готова, лаврушку видаліть, а масу расфасуйте в чисті банки. Загорніть кришками і остудіть. Зберігайте в холодильнику або прохолодному місці.

Проста і смачна ікра з кабачків не на зиму, щоб відразу з’їсти

Для того, щоб ця закуска вийшла ніжніше і багатше за смаком, необхідно вибирати цукіні зовсім молоденькі, хоча і з переросли теж вийде. Але, буде багато відходів і доведеться зрізати шкірку. Видалити насіння.

Фішка цього рецепту в тому, що кабачки перед тим, як тушкуватися будуть обвалены в борошні і обсмажені на сковороді з рослинним маслом.

Що це дасть? Беріть і пробуйте — особливий і неперевершений смак.

Нам знадобиться:

  • Кабачки — 0,5 кг
  • Рослинна олія — 60 мл
  • Оцет (6-9%) — 1 5 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка
  • Помідори — 2-3 шт.
  • Борошно
  • Цукор — щіпка
  • Чорний мелений перець — щіпка
  • Зелена цибуля — пара перушек

Етапи:

1. Цукіні попередньо поріжте на шматочки або смужки і зробіть розбирання в борошні, тобто запаніруйте.

2. А далі в добре розігріту сковорідку налийте олію і обсмажте до готовності овочів. Причому робіть це малесенькими порціями, щоб було зручно заважати. Колір кабачків повинен стати жовтеньким, як ніби позолочений.

Тепер смажені кабачки необхідно розім’яти, найкраще з цією роботою впорається занурювальний блендер.

3. З добре вимитих томатів видаліть плодоніжку і зніміть шкірку, можна обшпарити окропом, щоб вона легко снилася.

4. Також задійте блендер, щоб вийшла томатна паста або сік свого виробництва, тобто домашня.

5. Цибулю-ріпку покришіть традиційним способом, на кубики. І обсмажте на сковороді з рослинним маслом до м’якості. А після вносите томатний сік, тушкуйте на повільному вогні пару хвилин. І настала черга кабачкової маси. Варіть до тих пір, поки зайва волога не випарується до необхідної вам структури.

Перед тим, як вимкнути плиту, посоліть і додайте оцет і плюс трішечки сахарка і тротушите ще 1 хвилину.

6. Ось блюдо і готово, а щоб воно виглядало ще привабливіше присипте зеленню. Вийшло круто!

Неймовірно, але можна приготувати таку кабачкову ікру і просто з’їсти відразу без уповільнення вже прямо сьогодні. Так чого ж ви чекаєте друзі? Подавайте в холодному стані, беріть побільше ложки). Приємного апетиту!

Домашня ікра з томатною пастою і кабачками

Ще один варіант, в якому буде використаний для прискорення всього процесу блендер. У ньому необхідно буде всі овочі перекрутити, а вже потім варити. Якщо у вас немає такого електроприладу, то можна взяти звичайну або електричну м’ясорубку.

Перед тим, як готувати, зважуйте овочі на вагах, щоб було легше дотримуватися всі пропорції рецептури.

Нам знадобиться:

  • кабачки очищений без насіння і шкірки — 2 кг
  • морква — 120 г
  • цибуля ріпчаста — 2 головки 80 г
  • томатна паста — 190 г
  • перець запашний і чорний горошком — по 1 г
  • сіль — 20 г
  • цукор — 20 г
  • рослинна олія

Етапи:

1. Цукіні помийте, очистіть і зробіть так, щоб вони були чистими, без кісток і шкірки. Зважуйте. Поріжте їх на шматочки, але не такі, як ви бачите внизу на малюнку, а набагато дрібніше, кубиками.

Читайте також:  Варення з черешні: Топ-7 смачних рецептів на зиму

У сковорідку налийте потрібну кількість рослинної олії і обсмажте овочі до прозорості.

2. Після на крупній тертці натріть моркву, а ріпчасту цибулю подрібніть на шматочки. Обсмажте також на сковорідці з олією, як ніби робите засмажку до супу, а після перекрутіть до кашоподібної суміші.

Саме морквина дає божественний злегка помаранчевий колір.

3. Готові кабачки перетріть в кухонному комбайні. Схожий на картопляне пюре, чи не правда? З’єднайте сюди ж в одну ємність і моркву з цибулею. Тушкуйте отриману масу 40 хвилин на повільному вогні при закритій кришці, можна використовувати мультиварку.

Потім додайте спеції (подрібніть перчик) і томатну пасту, тушкуйте ще 20 хвилин. Наприкінці покладіть сіль і цукор, розмішайте.

4. Ось власне і все. До моменту готовності ікри стерилізуйте банки і кришки. Додайте гарячу суміш по банкам. Вийшло 4 баночки, переверніть їх і укутайте, щоб вони охололи.

Залиште одну порцію, щоб поїсти її з батоном і з солодким чаєм. Відмінне поєднання, пробуйте і ви.

Відео рецепт ікри з цукіні в мультиварці

Думаєте, це складно або неможливо. Але, в мультиварці таке ласощі готується в два рахунки, що вам і робити нічого не треба, тільки закласти продукти, а далі зроблять всю роботу за вас. Тому готуйте та діліться своїми враженнями, а в цьому вам допоможе даний фільм.

Адже, щоб все вийшло ідеально, для цієї страви необхідно взяти посуд з толстостенным дном або ж як в даному випадку мультипечку. Вам не доведеться помішувати, а тільки занурте продукти в чашу, виберіть потрібний ріжемо і вуаля, все вже готове і чекає на вас.

Ікра з кабачків на сковороді: смачно і просто

По суті, ця закуска щось таке, що нагадує нам усім овочеве рагу, тільки після томління на плиті, овочі механічно перекручуються або перемелюють. Звичайно так варто робити, якщо вам необхідно приготувати тільки невелику, я б сказала маленьку порцію. Тоді на допомогу прийде сковорідка, але тільки вона повинна бути з високими бортиками, а стінки не занадто тонкими.

Всі продукти закладіть, привнесе потрібні приправи і майже все, готово. Залишається грамотно згасити, щоб овочі не прижарились до дна, а далі… Вообщем все побачите в цьому рецептике нижче.

Для того, щоб ікра з кабачків довше стояла в коморі кімнаті або погребі, рекомендується додавати оцет. Таким чином, консервація вийде бездоганною і ніколи вас не підведе протягом всього процесу зберігання.

Нам знадобиться:

  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Кабачок 300 г
  • Томатна паста — 2 ст. л
  • Столовий оцет 9 % — 1 ст. л
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Помідори — 2 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Цукор, сіль, перець, лавровий лист, якщо бажаєте

Етапи:

1. Зробіть спочатку смаження овочів на сковороді. Тобто спочатку пасеруйте дрібно посічену ріпчасту цибулю, після того як він стане золотистим, вносите кубиками моркву. Смажте ще кілька хвилин. Потім вносите порізані на шматочки кабачки, часник, томати без шкірки.

Додайте сіль, перець і цукор, а також для пікантності лавровий листочок. Закрийте кришкою і тушкуйте в районі однієї години на середньому вогні, помішуючи.

2. Як тільки овочі стануть м’якими, перетріть їх блендером. Внесіть укус і розмішайте, відразу вимикайте плиту і знімайте з вогню.

3. Беріть чисті баночки і укладайте до самого верху. Кришки повинні бути стерильними.

4. Закрутіть щільно або використовуйте закаточну машинку для цієї мети. Можна підв’язати пергаментним папером і зав’язати нитками, як робили наші бабусі. Підпишіть, щоб не забути дату власного виробництва. Приємних відкриттів!

Кабачкова ікра — пальчики оближеш (рецепт, як в дитинстві)

Тепер ще один добрий і улюблений варіант, він родом з мого дитинства. З нього готують всі мої родичі, друзі і навіть я, як не дивно). Все просто і не затратно по часу, варто також спробувати.

А все тому, що тут використовується секретний інгредієнт, який просто зобов’язаний бути, тим паче, коли на дворі осінь. Я маю на увазі болгарський перець. Він привносить надзвичайну солодкувату нотку і збагачує організм вітамінами.

Нам знадобиться:

  • кабачки молоденькі — 1 кг
  • болгарський перець — 1 шт.
  • часник — 5 шт.
  • рослинне масло — 90 г
  • томатна паста — 150 г
  • оцет 9% — 0,5 ст. л
  • цукор — 2 ст. л
  • сіль — 1 ст. л
  • мелений червоний перець — щіпка

Етапи:

1. Всі необхідні за списком підготуйте продукти, помийте, очистіть і поріжте.

2. І відразу ж, без уповільнення перетріть їх в м’ясорубці, спочатку йдуть кабачки, після болгарський перець, зубчики часнику. В отриману річну масу внесіть сіль, цукор і обов’язково для легкої гостроти додайте щіпку червоного меленого перцю.

Влийте томатної пасти та олії. А далі починайте чаклувати. Поставте рідина на плиту, розмішайте і тушкуйте на повільному вогні 50 хвилин, після того, як таке перекручене рагу закипить.

3. А тим часом, займіться стерилізацією банок і кришок.

4. Як тільки всі овочі протушились потрібну кількість часу, відразу ж вливайте оцет і знову закип’ятити.

5. Після чого залишиться тільки розмістити частування в банки і закрити кришками. Їжте таку консервацію з задоволенням.

Класичний рецепт кабачкової ікри шматочками

Думаю, що цей варіант все таки більше відноситься до салатикам, все таки ми звикли ікру бачити пюреподібної консистенції. Але автор даного ролика пропонує зробити інакше. Що ж, перед вами оригінальний спосіб готування.

У будь-якому випадку готуйте із задоволенням, адже в домашніх умовах це зробити теж не важко.

Ось і всі друзі і передплатники. Хочу закінчити цей пост таким анекдотом:

— А ти яку рибу хочеш зловити?
— Кабачок
— Немає такої риби!
— Як це немає? Ікра є, а риби немає?
Хочеться побажати вам, щоб у вашому льосі завжди була така кабачкова икорка. Готуйте з радістю і позитивним настроєм. До зв’язку, вже скоро побачимося. Поки що.