Рубрики
Другі страви

Кабачки в клярі на сковороді з часником: Топ-8 швидких і смачних рецептів

Привіт, хлопчики та дівчатка!

Знову сьогодні хочу Вас приємно здивувати і запропонувати приготувати на вечерю чудове блюдо, а саме будемо смажити кабачки на сковороді в клярі. Відмінна ідея, чи не правда? А як це зробити правильно, так, щоб було смачно і швидко. Думаю треба додати часничок, щоб аромат став ще більш чарівним.

Насправді, можна взяти за основу будь-який вподобаний рецепт і вже виходячи з продуктів, вносити свої якісь доповнення. Приміром дуже класно цукіні поєднуються з будь зеленушкой або приправою. Це напевно найбільш популярні інгредієнти, які з осені використовують всі.

Є найпростіші способи приготування, берете кабачки нарізати кружальцями і обсмажте до золотистого кольору. А потім поливаєте їх улюбленим соусом і вуаля, шикарна закуска вже готова. Можна піти іншим шляхом і створити спочатку спеціальний соус (кляр) обваляти їх у ньому, а потім вже обсмажувати на сковорідці. А ви, як зазвичай робите?

Пропоную зупинитися на другому варіанті, все таки використовуючи його буде ще смачнее. Адже завжди хочеться чогось такого незвичайного і нереально красивого, щоб аж слинка побігли. І між іншим це блюдо як не дивно, але можна навіть законсервувати в банки, і взимку відкрити і з’їсти з великим задоволенням. Не забувайте про такі заготовки, адже вони в холодну пору року на вагу золота.

Так, що залишайтеся зі мною і читайте нижче ці докладні описи і колдуйте на своїй кухні. Я бажаю, щоб все у вас вийшло на ура! Як у тій телепередачі — сніданок на ура).

Кабачки в клярі з часником, смажені на сковороді

Думаю більшість з вас звикли кабачки додавати в овочеве рагу, робити запіканки і т. п. А, що правильно! Але, цей овоч чудово може існувати і сам по собі. Якщо знати, як правильно подати і з чим. Давайте розбиратися і переходити безпосередньо до даного рецептом.

Я думаю, що ви оціните цей шедевр по достоїнству, адже він умопомрочительный і красивий зовнішній вигляд, а головне ніжний і м’який на смак. Найголовніше, що варіант абсолютно бюджетний і мало витратний. По суті нічого такого суперпуперского не береться. Звичайні продукти, а смакота виходить просто класною.

Ви можете їх є хоч як окрему страву, а можете використовувати у вигляді гарніру до будь-якого м’яса, наприклад хрусткою курочці. Ми часто беремо навіть такі кабачки на природу, коли вириваємося куди-небудь на річку. До шашлычкам теж бравенько підходять.

Нам знадобиться:

  • молоді цукіні (кабачки), старі не підійдуть — 2 шт.

Для кляру:

  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Борошно — 3-4 ст. л
  • Майонез (сметана) 3 ст. л
  • Сіль — 0,5-1 ч. л
  • Часник — пара зубків

Етапи:

1. Спочатку рекомендую зробити кляр, щоб можна було відразу опускати в нього кабачки. Для цього розбийте куряче яйце в чашку і збийте ручним віночком. Прям злегка, щоб білок і жовток змішалися один з одним. Посоліть на свій розсуд, якщо є бажання і любите гостренькі враження, то можна поперчити.

2. Слідом внесіть майонез або можна взяти сметану. Перемішайте знову віночком, щоб маси стала без грудочок і однорідною. Далі подрібніть на дрібній терочке часник і додайте його сюди. Розмішайте.

3. Тепер візьміть цукіні і поріжте на коліщатка товщиною приблизно 0,8 мм. Занадто товсті не робіть, а то не просмажаться.

4. Потім беріть кожну штучку і прям руками занурюйте у підготовлену часникову суміш.

5. До того часу, сковорідка повинна бути вже повністю розігріта і розпечена. Плюс в ній повинно бути рослинне масло, на якому власне і будуть обсмажуватися круглі шматочки. Закиньте їх сюди. Як перша сторона буде готова, перевертайте на іншу акуратно вилочкою і смажте до золотистої скоринки.

Важливо! Рекомендується накидати кришку під час смаження.

6. Діставайте такі потішні шайбочки на сервірувальну тарілку. Прикрашайте зеленню і можна зверху для великої ароматності припудрити подрібненим часником. Але, це за бажанням. Вмочуйте в сметанку і їжте із задоволенням. Щоб за вуха було не відтягнути. Приємного апетиту!

Чесно кажучи, була в захваті від одного рецепту, який вчора побачила на одному каналі з ютуба. Ділюся ним з вами. Може він і вам сподобається і ви його візьмете собі в скарбничку. Фішка звичайно ж в особливому клярі, який тут виконаний з яєць, борошна і картопляного пюре. Не пропустіть!

Читайте також:  Холодець із судака і про те, як зробити бульйон, щоб був світлий і не пахнув рибою

Як приготувати кабачки в клярі з фаршем, часником і зеленню

Ви думаєте, що таке неможливо. Помиляєтеся, зовсім не так. Адже погодьтеся з будь-яким м’ясом ця страва буде ще ситніше, ваші чоловіки точно зрадіють такій гостині. До того ж кляр допоможе вам обсмажити кабачки з двох сторін дуже акуратно, вони не розповзуться по всій сковорідці.

Думаю, що цей рецептик повинен стати для вас знахідкою, на той випадок, коли гості вже на порозі або вам необхідно швидко на швидку руку чого-небудь приготувати буквально за 5 хвилин.

Нам знадобиться:

  • Фарш м’ясний (курячий, яловичий або свинячий, змішаний) — 0,4 кг
  • Кабачок середніх розмірів — 1 шт.
  • Молоко — 3-4 ст. л
  • Сіль
  • Яйце — пара шт.
  • Борошно — 2 ст. л

Етапи:

1. Цей варіант цікавий тим, що вам спочатку доведеться погратися з головним інгредієнтом. Добре вимийте його і почніть діяти. Розріжте на тонкі кружечки товщиною 1-1,5 см не більше. І гострим ножем вийміть серцевиною. Вийдуть забавні бублики.

2. Саме в них натолкайте свіжий і не завмерлий фарш, який перед використанням посоліть на свій розсуд. Ось, що у вас повинно вийти, дивіться нижче на цьому фото.

3. Кляр, як ви вже зрозуміли з попереднього варіанту зробити простіше пареної ріпи. Тільки тут замість майонезу буде використано коров’яче молоко. Так ось з’єднайте його з дрібкою солі і двома курячими яйцями. Борошно пшеничне бажано вносити частинами, так вам буде набагато легше добитися однорідності. Розмішайте. Сильно густий кляр не повинен бути, навпаки буде рідким.

4. Обваляйте такі фаршировані кабачки фаршем в підготовленим соусом і відразу ж викладайте на розпечену сковорідку з рослинним маслом. Смажте з двох сторін, як тільки будете бачити знизу коричневу скоринку перевертайте на інший бік.

Смажити рекомендується на середньому вогні, час приготування приблизно 3-4 хвилини.

Виходить дуже чарівно і безумовно смачненько. Нагадує чимось котлетки, але цей спосіб значно спрощено. Пробуйте зробити і ви. Приємних відкриттів, друзі!

Хрусткий кляр для кабачків на пиві — простий і смачний рецепт

Чесно кажучи, всі варіанти гарні по своєму, скільки людей, стільки й думок. Зазвичай, та в більшості своїй ми звикли кляр робити на молоці або майонезі, багато хто воліє використовувати кефір або сметану. Росіяни найчастіше використовують класичні способи, які у своєму складі містять яйце.

І багато хто не підозрює про те, що є, крім цього, ще один неймовірний вигляд, який вже набирає величезну популярність. Це я зараз маю на увазі пивне тісто. Оригінально звучить, але ще не мало важливо, що виходить божественно. А тепер погляньте на набір продуктів.

Далі по ходу буде чудовий варіант з сиром. А поки, рекомендую звернутися до цього відео і подивитися, якщо заингриговались даною інформацією.

Етапи:

Кабачки в сирному клярі на сковороді: швидко і смачно

Для цього варіанту необхідно взяти саме молоді плоди, переспілі і з насінням не підійдуть, так як овоч буде різатися на довгі смужки. Вообщем там відходів буде більше, і самі кабачки будуть вже не такими соковитими і м’якими. Та й сам процес різання вас обтяжить, тому не нехтуйте цією рекомендацією.

Тепер звернемося безпосередньо до списку продуктів, як бачите, нічого надприродного не знадобиться.

Нам знадобиться:

  • Вершки — 150 мл
  • Сир твердий — 90 г
  • Кабачки -240 г
  • Рослинна олія — 1 ст. л
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Часник — 2 зубчики
  • Кріп — пучок

Етапи:

1. Для приготування такої страви необхідно в першу чергу натерти сир на дрібній тертці.

Можна звичайно зробити це і на великій, але чим дрібніше стружка, тим шикарніше, на мій погляд. Вирішуйте самі, все одно вийде незрівнянно.

2. До тертому сырку внесіть рубану зелень кропу і видавіть відразу ж для ароматності і пікантною нотки два зубчики часнику, використовуйте чеснокадавилку. Влийте вершки і перемішайте.

Між іншим вийшов простенький салатик. Якщо ще присмачити майонезом))). Це так на всяк випадок, раптом знадобиться колись.

3. Тепер у справу йдуть кабачки. Беріть їх маленьких розмірів, і далі як ніби ви починайте чистити їх овочерізкою, наріжте тонкими смужками по всій довжині овоча. Оригінально, чи не правда? Саме така різка дозволить зробити цей продукт ще ніжніше.

Читайте також:  Кабачкові деруни з кабачків - найсмачніші рецепти

4. Тепер візьміть сковорідку і покладіть в неї кабачки, посоліть і поперчіть. Увімкніть вогник, за рахунок того, що цей овоч соковитий, ви відразу ж побачите сік. Тушкуйте приблизно 5-7 хвилини на слабкому режимі плити.

5. Тепер залишається справа за малим, вносите підготовлений сирно-вершковий кляр. Закрийте обов’язково кришку, щоб сир почав танути і тушкуйте ще пару хвилин до готовності.

6. Виглядає круто, ви нітрохи не пошкодуєте, якщо приготуєте саме за цим рецептом. Адже виходить сказачно смачно. Їсти рекомендується в гарячому вигляді. Приємного!

Як посмажити кабачки з сиром, часником і яйцем

Приготуйте цукіні саме в сирному соусі. Ви тільки уявіть, будете кусати, а розплавлений сир буде тягнутися, а ви пальчики облизувати. А виглядати це буде по-справжньому чарівно. Золотиста і рум’яна кірочка зробить свою справу, приверне до себе масу шанувальників.

А щоб не відчувався смак сирих кабачків важливо їх перед подачею на стіл ще пропарити. Думаєте це складно зробити, помиляєтеся. Читайте нижче, і самі все зрозумієте.

Нам знадобиться:

  • цукики або кабачки
  • сметанка — 50 г
  • яйця — 2 шт.
  • борошно — 2 ст. л + 50 г для овалки
  • розпушувач тіста — 0,5 ч. л
  • сіль — 0,5 ч. л
  • кріп — пару гілочок
  • часник — 3 зубки
  • приправа будь — щіпка
  • коріандр мелений — щіпка
  • соняшникова олія — 30 мл
  • сир твердий — 80 г

Етапи:

1. Часник очистіть від лушпиння і досить дрібно порубаєте кухонним ножем. Кріп помийте і також накришить його на обробній дошці. Твердий сир натріть на дрібній тертці.

2. У миску розбийте два курячих яйця, посоліть і поперчіть. Збийте виделкою. Додайте кріп і часник, розмішайте. Далі для яскравості смаку додайте мелений коріандр і вашу улюблену приправу, наприклад хмелі-сунелі.

3. Далі додайте сметану, перемішайте, а після борошно і знову розмішайте. В самому кінці вносите тертий сирок. Ну і в ув’язненні супер інгредієнт — розпушувач. Знову все ретельно перемішайте.

4. Після візьміть цукіні і наріжте на тонкі шайбочки, кожну таку штучку добре промокніть в борошні, а тільки потім опустіть в кляр і прямо на розпечену сковорідку.

5. Смажте з двох сторін такі ласуни, як бачите вони вийшли трохи пышненькими, нагадують грудочки. Як тільки вони будуть готові перекладіть їх зі сковороди на паперові рушники, щоб стік весь зайвий жир.

А далі рекомендується взяти нову ємність, типо сковороди або каструльки і викласти їх гіркою. На дно налити трохи водички. Включити плиту на слабкий вогонь і дати пропаритися ще пару хвилин. Можна це дія і опустити, але так говорить цей рецепт. Так що перевіряйте, я особисто нічого особливого після такої маніпуляції не помітила.

Їжте готову страву в будь-якому вигляді, хоч в охолодженому, хоч в теплому. Бажано, щоб ще стояв який-небудь соус, типо кетчупу або звичайною сметани.

Кабачки кружечками на сковороді з помідорами і майонезом

Для яскравості цієї страви і для нової нотки смаку пропоную взяти заради різноманітності ще стиглі з щільною м’якоттю томати. Це теж відмінне поєднання до смажених кабачків. До того ж ще й чарівлива оформлення в кінцевому підсумку.

Рада! Якщо хочете, щоб виглядала ця лакомка ще привабливіше, то використовуйте помідори різних кольорів.

Нам знадобиться:

  • кабачок — 3-4 шт.
  • майонез — 4 ст. л
  • помідори — 2 шт.
  • часник — пара головок
  • зелень петрушки і кропу — пучок
  • сіль і чорний мелений перець
  • олія рафінована

Етапи:

1. Отже проступим, порубаєте ножем головні овочі цього дня). На такі от цікаві коліщатка.

2. Зелень також подрібніть ножем.

3. Потім кожен шматочок кабачка промокніть в майонезі, солити не потрібно, так як він отже солоний. Сковорідку розжарте, потім влийте рослинного масла і порціями обсмажуйте кружечки з обох сторін до красивої рум’яної скоринки.

Необхідно після, кожну штуку промакнуть в паперовій серветці, щоб пішов весь зайвий жирок.

4. Далі овочеві компоненти викладіть на сервірувальне блюдо, присипте дрібно порубаним часником і зеленню. Посоліть і поперчіть.

Читайте також:  Перець фарширований - 6 рецептів фаршированих перців з мясом і рисом

5. Настала черга томатів, їх також необхідно порізати на кружечки або на півмісяці і укласти поверх смажених кабачків.

6. Потім знову викладіть кабачки, припудріть часником, сіллю, зеленню і перцем і т. д. Щоб вийшло ось таке кулінарний витвір мистецтва. Нереально красиво виглядає, але ще чимось схоже на тортик.

Рада! Кожен шар можна промащувати майонезом або часниковим соусом.

Ласуєте на здоров’я, кличте швидше гостей і домочадців. Нехай оцінюють і ставлять вам лайки).

Кабачок в клярі з часниковим соусом

Думаю, що і ви ніколи не замислювалися над тим, що можна приготувати окремо соус і вже обсмажені кабачки вмочати в нього. Це нововведення я підгледіла на одному сайті, воно мені так сподобалося, що тепер частенько роблю його сама.

Адже тоді, можна брати ложечку більше і ширше відкривати рот, щоб з’їсти все за раз, щоб ніхто наперед не відібрав. Жартую, але в кожному жарті є частка правди).

Нам знадобиться:

  • Цукіні — пара шт.
  • Масло рослинне — 3 ст. л

Для кляру:

  • Борошно — 2-3 ст. л
  • Молоко — 2 ст. л
  • Часник — пара зубчиків
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Сіль
  • Перець чорний або червоний мелений

Для соусу:

  • Майонез — 1 ст. л
  • Сметана — 2-3 ст. л
  • Кріп — пучок

Етапи:

1. Отже, в цей раз рекомендую кабачки порізати брусочками або товстою соломкою, по ходу справи розберетеся. В принципі від того, як вони у вас порізані буде залежати тільки зовнішній вигляд.

З’єднайте в глибокій чашці майонез зі сметаною, порубаєте зелень, часник пропустіть через прес і все це розмішайте. Дайте постояти пару хвилин, щоб часник віддав свій аромат.

2. Тим часом зробіть кляр. Розбийте в миску яйця, влийте молоко і додайте борошно, сіль і перець. Перемішайте, добийтеся однорідної консистенції.

3. Далі кожен скибочку занурте в нього і відразу ж після надсилайте обсмажуватися на сковорідку з рослинним маслом.

А ти знав? Щоб кляр краще прилип до кабачка необхідно шматочки (брусочки, або можливо ви порізали кругляшками) заздалегідь обваляти в борошні.

4. Ось такі красені буде у вас на плиті. Обсмажування робите з двох сторін, як і в будь-якому іншому варіанті.

5. Далі заготовки рекомендується помістити на рушник, щоб забралися надлишки жиру. Виглядають, як палички. Вже, так і хочеться спробувати.

6. Та й хто вам заважає, загорніть їх у паперовий пакет і вирушайте в гості. Не забудьте взяти ще і соус. А можна нікуди не ходити, з’їсти самим прямо у себе вдома і подати ось так незвично і красиво. Удачі!

Закуска з кабачків в панірувальних сухарях

Хотіла вже було закінчувати піст, як раптом згадала, ще один прикольний варіант. Якщо любите хрустіти, то тоді обвалюйте кабачки в паніровці. Адже це теж свого роду кляр, тільки вже готовий.

Щоб урізноманітнити смак в готовому блюді, використовуйте панірувальні сухарі з різними добавками. Або беріть звичайні хлібні, виходить теж дуже смачно.

Нам знадобиться:

  • кабачок — пара шт.
  • паніровка — 0,5 ст.
  • сіль — 1 ч. л
  • часник — 1 головка
  • перець мелений
  • яйце куряче — 2 шт.
  • масло рослинне — 100 мл

Етапи:

1. І знову займіться кабачками, поріжте їх сонечками завтовшки по 0,5 мм.

2. У чашці змішайте сіль, перець (щіпку), а також пропустіть зубки часнику через прес. Розбийте курячі яйця і розмішайте віночком. У таку суміш опустіть овочеві кружечки.

Цікаво! Зауважте, що цей кляр робиться без борошна.

3. Тепер зробіть розбирання в панірувальних сухарях.

4. І як вже здогадалися обсмажте на рослинному маслі, використовую розпечену сковорідку з двох сторін.

5. Які творинки вийшли ульотні. Дочекайтеся поки вони охолонуть і уплетайте за обидві щоки.

Ну, ось і все, як вам сьогоднішня стаття? Тепер я сподіваюся ви зрозуміли, як можна буквально за пару хвилин швиденько приготувати вечерю або як закуску. Адже смажені кабачки з часником, та ще в клярі це не що приголомшливо смачне і ароматне. А якщо додасте зелень, то ще вийде краще удвічі.

Всім сонячної погоди, ясного неба над головою. До побачення.