Рубрики
Десерти

Імбирне печиво — класичні рецепти печива з глазурю в домашніх умовах

Привіт друзі! Сьогодні зайшла в Марію Ра, хто не знає, це такий магазин і ось почула пісеньку «Подружки-печенюшки це наше печиво…» І ось так сказати і нахлинули на мене думки запропонувати вам рецепти імбирного печива. Ух і популярно воно зараз.

Явно ви про нього чули і навіть пробували, я в цьому переконана. Хочете навчитися готувати це солодке ласощі, так давайте разом зі мною розбиратися в його тонкощах і нюансах готування.

Щоб приготувати цей десерт вам потрібно буде замісити тісто і зробити глазур, і красиво прикрасити таке творіння. До речі, цікаво те, що хто-то такі солодощі називає печивом, а хтось пряниками, а ви як звикли?

Технологія приготування пряничного тіста для печива

Існує досить велика кількість рецептів для цього виду тесту. Але незмінним залишається все таки класика. Це мій улюблений варіант, воно ідеально, тому що прянички виходять досить смачними, ровненькими і красивими, а головне ще й ароматними.

Це тісто ідеально за смаком і за формою, тріщин не виходить, що немало важливо.

Нам знадобиться:

  • цукор — 500 г
  • окріп — 200 мл
  • вершкове масло — 200 г
  • сода — 0,5 ч. л
  • сіль — 1 ч. л
  • імбир — 1 ч. л
  • кориця — 2 ч. л
  • гвоздика, кардамон, мускатний горіх, запашний перець, аніс — по 1/4 ч. л
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 800-900 г
  • мед — 1 ст. л за бажанням

Спосіб приготування:

1. Візьміть каструльку з товстим дном. Відправте її на плиту, зробіть середній вогонь і почніть розплавляти цукровий пісок.

Важливо відзначити, що спочатку не треба заважати, зачекайте поки нижній шар почне плавитися.

2. Потім почніть перемішувати лопаткою, щоб рівномірно допомогти цукру розчинитися.

3. Після ви повинні побачити таку консистенцію, будьте уважні, не потрібно доводити цю суміш до моменту підгоряння, інакше ваші печенюшки будуть мати гіркуватий смак.

Важливо! Не забудьте перед наступним дією, перевірити, чи не залишилися крупинки цукру, він повинен повністю розчинитися.

Варіть карамель до бурштинового темного кольору, потім зніміть каструлю з вогню і тоненькою цівкою влийте крутий окріп. Будьте готові до того, що маса почне пузиритися і шипіти, адже температура висока.

Важливо! Не забувайте постійно помішувати, коли вливаєте окріп.

4. Сироп буде темного кольору, після того, як маса буде однорідною після заливання води, відправте вершкове масло кімнатної температури. І потихеньку помішуючи, поставте каструлю на вогонь, щоб масло розтопилося.

5. Після розчинення масла внесіть 1 ч. л соди, сіль і спеції. Спеції беріть на свій смак, але без них врахуйте, духмяність готових виробів не буде такою приємною. Розмішайте.

За рахунок соди суміш почне шипіти і трохи збільшиться в розмірах. На цьому етапі можна внести ложечку меду, але пам’ятайте, що мед-це сильний алерген і не кожен його засвоює, особливо дітки. А якщо ви готуєте пряники на замовлення, то краще не додавати мед, щоб щоб не було ніяких проблем.

6. Охолодіть масу, і шапочка з пінки повинна впасти. Як маса стане кімнатної температури, додайте куряче яйце. Перемішайте.

Важливо! Якщо для вас такі пропорції великі, то ви хочете зробити наполовину менше, то досить буде додати тільки жовток.

Частинами введіть просіяне борошно, потихеньку зробіть заміс. Помішуйте тісто спочатку в каструлі віночком або лопаткою, потім це стане робити неможливо перекладіть на присипаний борошном стіл.

7. Тісто має вийти м’яке і злегка липке. Після того, як воно полежить в холодильнику воно стане щільніше і з ним легко працювати.

Тісто відправте в холодильник на ніч, загорніть його в харчову мішок.

8. Відріжте від тесту потрібний шматочок розкачати його в тонкий коржик. Тісто можна зберігати, як в самому холодильнику близько 1 місяця, так і морозильній камері 3 місяці.

Розгортайте масу на тефлоновом килимку, щоб поверхня у пряничка була рівною і гладкою. Для розкочування тіста дуже зручно використовувати дерев’яні лінійки або планки, щоб коржик скрізь мала однакову товщину.

Потім за допомогою спеціальних формочок або як їх ще називають вирубок зробіть потрібні фігурки.

Можна використовувати спеціальну качалку, з нею звичайно набагато зручніше, хто часто робить такі смаколики, ще й на замовлення, то рекомендую придбати.

9. Випікайте печиво в розігрітій духовці до 180 градусів 6-7 хвилин на тефлоновом килимку. Рада такий ще, щоб виріб не вийшло жорстке, не потрібно тісто забивати борошном, а по-друге не потрібно перетримувати в духовці.

Якщо тісто після випічки занадто деформувалося, то це значить ви мало поклали борошна, якщо ж пузиритися, то багато. Якщо поверхня вийшла нерівною покладіть на гарячі пряники обробну дошку.

10. Прянички добре тримають форму, але всередині вони все одно повинні бути м’якими і пористими. Гладенькі і дуже гарненькі зовні, а ще й смачні і ароматні. Удачі на кухні!

Читайте також:  Різдвяне печиво: найпростіші рецепти приготування печива на Різдво

Перевірений рецепт імбирних пряників

За цим варіантом печиво довго не черствіє, це як говориться дуже приємно. Ще воно досить ніжне і приголомшливо смачне, вообщем раджу вам теж приготувати це чудо:

Простий рецепт імбирного печива

Рухаємося далі і для початку я хочу запропонувати вам зробити самому нескладному варіанту тесту. Прикрасити можна буде самим звичайному способом, присипати цукровою пудрою, ну або ж зробити глазур, яку ви знайдете далі в цій замітці.

Зазвичай за таким рецептом випікаються новорічні або різдвяні прянички, на Заході давно вели цю традицію і всі пригощають такими творіннями, у нас в Росії тільки зараз стало популярним готувати ці солодощі.

З цієї кількості продуктів у вас вийде приблизно 41 штучка, знову дивлячись які у вас формочки.

Нам знадобиться:

  • борошно — 2 ст.
  • цукор — 150 г
  • яйця курячі — 1 шт.
  • масло вершкове — 100 г
  • сода харчова — 1 ч. л.
  • кориця мелена — 1 ч. л.
  • імбир мелений — 1 ч. л.
  • білки яєчні — 1 шт.
  • цукрова пудра — 50 г

Спосіб приготування:

1. Візьміть вершкове масло і заздалегідь залиште його на кухні, щоб воно стало кімнатної температури. Потім помістіть його в мікрохвильову піч і розтопіть, головне, щоб воно стало м’яким.

2. Введіть до маслу цукровий пісок і яйце, перемішайте, далі внесіть корицю, імбир і соду.

Цікаво! Якщо ви хочете зробити зі смаком меду, то внесіть 1 ложечку меду і ванільного цукру.

Столовою ложкою перемішайте, щоб не було ніяких грудочок. Колір тіста трохи змінить, і буде мати злегка коричневий відтінок. Додайте борошно і добре вимісити на столі.

3. Після цього, загорніть тісто в мішечок і відправте його в холодильник хоча б на 1 годину.

4. Далі розкачайте тісто у велику корж, товщина повинна бути приблизно 4-5 мм, використовуйте спеціальну качалку, як в попередньому варіанті, я вам показувала фото. А потім за допомогою формочок зробіть будь-які кумедні фігурки у вигляді чоловічків, сердечков, кульок і чого завгодно. Адже можна використовувати різні форми, щоб створити святкову атмосферу, наприклад до Дня святого Валентина або до Великодня.

Цікаво! Можна зробити проколи і повісити печиво на ялинку, або ж зробити топпери, встромивши палички в тісто, що стане окрасою будь-якого торта.

Покладіть отримані фігурки на деко деко застеліть пергаментним папером в розігріту духовку до 180-200 градусів протягом п’яти хвилин. Не забудьте про те, що печиво трішечки розбухає, після випікання, тому робіть невеликі інтервали між фігурками, коли будете випікати.

Готовність печеньок визначайте таким чином, якщо воно підрум’янилося і трохи покоричневело, то воно вже готове.

Між іншим, можна зробити ведмедиків і дати їм по горішку, теж славно і чудово будуть виглядати.

5. Тепер давайте приготуємо глазур. Або ж ви можете просто посипати цукровою пудрою готові ласощі. Найлегший спосіб зробити помадку, так це збити цукрову пудру віночком з білком. До речі, можна скористатися іншим рецептом, пам’ятайте я до Великодня ділилася з вами своїми напрацюваннями.

6. Отже, за допомогою міксера і насадки віночок збийте білок і пудру, поки не побачите білу масу, схожу на крем. Між іншим, якщо у вас зовсім немає бажання робити такий крем ви просто можете розтопити шоколад і їм облити прянички або ж помазати згущеним молоком.

7. Різні малюнки на печеньках ви повинні придумати самі, якщо ви тільки починаєте, то сильно не витворяють, досить нанести глазур у вигляді кружечків і всяких символів і це вже створить атмосферу свята, але якщо у вас усі такі є бажання, то докладні інструкції і майстер клас нанесення глазурі на імбирні печива дивіться в наступних статтях.

Упакуйте у фірмову коробочку.Зав’язати бантик і подаруйте або почастуєте своїх рідних і близьких. Смачних відкриттів!

Між іншим такі ласощі можна робити разом з дітьми у вигляді виробів на будь-яке свято чи захід.

Випікаємо прянички без меду

Що стосується наступного рецепту, то звичайно його просто обожнюють діти, адже немає меду, а значить немає самого головного алергену. Давайте зробимо такі славні прянички під розпис. Рецепт простіше не буває.

В складі немає нічого сверхъестетсвенного, але зате смак у них приголомшливий, вони легкі і хрусткі.

Нам знадобиться:

  • борошно — 300 г
  • яйце куряче — 1 шт.
  • розпушувач — 1 ч. л
  • масло вершкове — 200 г
  • цукор — 150 г
  • ваніль за смаком

Спосіб приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром міксером. Потім внесіть одне яйце.

В окремій ємності просійте борошно і розмішайте з борошном розпушувач. Поступово введіть до масла і цукру.

2. Після того, як тісто готове внесіть прям на нього корицю і мелений імбир. Розімніть по столу.

Пряничное тісто поставте в холодильник, загорніть його в мішок на 1 годину. Тісто м’яке, після того як воно полежить воно стане пружним і щільніше.

Читайте також:  Пиріг з щавлем - швидко і смачно. 7 простих рецептів пирогів щавлевих

3. Далі розкачайте його в велику корж. Тісто зручніше розкачати між двома пакетами, ось так, як показано на рисунку. Потім візьміть формочку і зробіть потрібну фігурку, наприклад сердечко.

Помістіть печенюшки товщиною 4 мм на силіконовий килимок на деко. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до готовності 6 хвилин.

4. Намалюйте на аркуші паперу заготівлю того, чого ви будете малювати на пряник. Потім візьміть мультифорку і покладіть лист до неї.

5. Зробіть білкову глазур, для цього білок з’єднайте з цукровою пудрою і збийте кухонним комбайнером або міксером. У самому кінці додайте лимонний сік, буквально краплю, можна замінити на лимонну кислоту.

Намалюйте лелеки за допомогою мішечка. Потім паличкою або зубочисткою розрівняйте структуру крему.

6. Залиште сушитися до наступного ранку цю красу. Потім потихеньку зніміть з мультифоры.

7. Точно таким же чином зробіть краплі іншого кольору. Чорним гелевим барвником зробіть очі, брови і вії.

8. Саму печеньку теж покрийте, розпишіть глазур’ю, обведіть контур, а потім заповніть всю поверхню, викладіть заготовки лелеки і мордочку.

9. Після того, як все висохне, розпишіть далі.

10. Потім загорніть в мішечки і прилаштуйте бантики. Краса-і тільки. Справжній подарунок на будь-який випадок, наприклад як в цьому випадку на народження дитини.

Робимо імбирне печиво у класичному виконанні

Цей варіант буде досить цікавим і дуже пікантним, будемо використовувати будь-порошок і гвоздику. Вийде досить оригінально і в теж час нагадає смак дитинства.

Відкрию вам секрет, не обов’язково прикрашати глазур’ю, адже можна схитрувати, якщо ви зробите це у вигляді бус або гірлянд на стрічці. Вообщем читайте далі і самі все побачите.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти до роботи. Для цього в ступі або в якійсь іншій ємності розітріть товкачем гвоздику, можна застосувати кавомолку або блендер, але мені здається це зайвим, так як її потрібно зовсім трохи.

Далі змішайте в одній скляній мисці всі сухі інгредієнти, це борошно, корицю, отриману гвоздику і соду.

2. Борошно до речі заздалегідь краще просіяти через сито кілька разів, це помітно наситить готові вироби киснем, тісто краще підніметься.

3. Розтопіть вершкове масло і всипте в нього цукровий пісок, міксера збийте вінчиком. Внесіть мед і яйце, знову збивайте, щоб маса стала однорідною консистенцією.

4. Тепер порціями почніть всипати борошно і при цьому збивайте. Не поспішайте, поступово збивайте, щоб пішла вся мука.

5. Вам здасться, що тісто вийшло досить тягуче і м’яке, так і повинно бути. Розділіть його навпіл і частину тіста загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник в морозилку.

6. Що ми робимо далі з другою половинкою? У неї додайте какао-порошок, прикольно вийде, тісто одне, а два види печива))).

Після добре перемішайте, укатайте в мішок і відправте в холодильник причому в морозильну камеру на 1-3 години.

7. Далі візьміть пергаментний папір або папір для випічки і присипте її трішечки борошном. Вийміть тісто з морозилки і розкачати тоненько його на папері, потім за допомогою форм зробіть квіточки, сердечка або може бути у вас зайчики і кішечки.

Другу порцію тіста також розкачайте і виріжте різного роду образи. На деяких фігурах зробіть отвори паличкою. Надлишки тесту відірвіть і помістіть пергаметный листочок з виробами на деко. Випікайте в духовій шафі 6 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Після того, як прянички охолонуть, в дірочки всуньте стрічку або зв’яжіть як ніби це подарунок. Пригощайте на здоров’я своїх близьких і рідних!

Смачне ласощі з медом і корицею

А ви в курсі, що таке печиво в Латвії називається пипаркукасом, що означає печиво з перцем. Звичайно спробувати таке ви можете, якщо наведаетесь в гості в цю країну, я пропоную його зробити самим вдома, нічого важкого немає, дивіться самі, а потім пишіть свій відгук внизу до цієї сайті.

Рецепт імбирних печенюшек, як з Ікеа

В магазині Ікеа продають вже готове тісто для цих солоденьких борошняних виробів, тому пропоную скористатися ним і я думаю підсумок теж вас порадує. Тим більше з готового тіста завжди робота йде швидше, немає зайвої возьни і заморочок. Головне його знайти))).

Між іншим, ви знаєте, що кориця, імбир і гвоздика в його складі володіє антисептичними властивостями і допомагає нашому імунітету.

Нам знадобиться:

  • тісто Ікея для імбирних пряників або печива — 500 г
  • борошно
  • білок — 1 шт.
  • цукрова пудра — 1 ст.
  • какао порошок — 0,5 ч. л
  • куркума — 0,5 год .л

Спосіб приготування:

1. Розморозьте тісто, для цього помістіть його в холодильник на 1 добу. Розкрийте упаковку, пахне дуже смачно, такий медовий відтінок. Розкачати його качалкою товщиною 3-5 мм.

Читайте також:  Пишні оладки на молоці - найкращі рецепти

Тісто дуже пластичне і легко розкочується. Це прекрасна ідея, якщо чесно))).

Пласт виходить величезним, тепер зробіть з нього те, що побажаєте, сердечка, ялинки і інші фігури. Робіть впритул, щоб менше залишалося надлишок тіста.

2. Заготовки готові, помістіть їх на папір для випічки і випікайте цей десертик в духовці 8 хв. при температурі 180 градусів.

Краще звичайно випікати на килимку або тефлоновом, нічого тоді не пригорить і поверхня печенюшек буде рівною.

3. Зробите тепер белко-цукрову посипання. Для цього збийте білок міксером до піків, після внесіть цукрову пудру і плюс декілька крапель лимонного соку. Якщо крем вийде рідким, то додайте ще трохи цукрової пудри. Глазур вийде білосніжна.

Розділіть її на кілька частин, щоб зробити кілька кольорів. Наприклад, можна додати в одну какао, в іншу куркуму, а в третю — нічого, нехай буде біла.

Важливо! Не готуйте глазур на про запас, її потрібно робити і наносити відразу на борошняний виріб, тому що вона швидко засихає.

4. Візьміть кулінарний шприц і прикрасьте ними прянички, або можна зробити зі звичайного пакетика або пергаментного паперу кулінарний мішечок. Пристосуєтеся і буде виходити рівно і красиво.

5. Тепер всю цю красу необхідно відправитися підсушитися в духовку при температурі 70 градусів зовсім трохи. Тому що використовувався сирий білок, і в ньому могли міститися сальмонели, а при температурі 70-100 градусів вони загинуть.

Ось такі ласуни вийшли, звичайно якщо немає готового тесту, то робіть його самі, беріть будь з цієї збірки!

Класичне імбирне печиво з глазур’ю

Вам напевно здається, що наносити глазур досить таки складно. Так, можливо ви праві, а от якщо б у вас було спеціальне пристосування, погляньте:

Однак, існує декілька способів нанесення глазурі на імбирні пряники, але про них ми поговоримо в наступній замітці, так що не пропустіть, і ви вже визначтеся легко це чи важко, очікуйте буде докладний майстер клас.

Що стосується цього рецепту, то він буде класичному стилі і ми зробимо топпери на тортик, а до речі, ви бачили мою нову замітку за тортам, якщо ні, то швидше переходьте і дивіться.

Нам знадобиться:

  • мед натуральний — 3 ст. л
  • цукор — 2 ст. л
  • кориця — 2 ч. л
  • імбир мелений — 2 ч. л
  • мелений коріандр — на кінчику ножа
  • мускатний горіх — на кочике ножа
  • сода — 1 ч. л
  • яйце куряче — 1 шт.
  • борошно — 370 г
  • цукрова пудра — 180 г
  • білок — 1 шт.
  • харчовий барвник різних кольорів

Спосіб приготування:

1. У каструлю покладіть дві столові ложки цукру, корицю, мелений імбир, коріандр, мускатний горіх і мед. Зробіть маленький вогонь і постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру.

Далі вимкніть плиту та додайте соду, перемішайте і внесіть вершкове масло. Дайте маслу розчинитися, для цього знову зробіть маленький вогонь.

Після цього дайте отриманої суміші охолонути. Далі вбийте одне куряче яйце і внесіть частинами борошно. Тісто повинне вийти м’яким. Дайте йому відпочити, поставте його в холодильник на 1 годину.

2. Потім за допомогою качалки зробіть великий круг товщиною 5 мм можна розділити Тісто на 5 частин для зручності розкачування.

Використовуючи формочки зробіть фігурки. Помістіть їх на деко, його застеліть пергаментним папером, і випікайте при температурі 160 градусів 15 хвилин.

3. У кожну отриману печеньку увіткніть паличку. І тепер залишилося прикрасити глазур’ю. Для цього білок збийте до крутих піків і внесіть в нього цукрову пудру, повинен вийти справжній смачний крем.

Глазур розділіть на кілька мисок і в кожну додайте барвник.

4. Для того, щоб було легше намалюйте олівцем образи героїв. Вони можуть бути з мультфільмів, казок або придумані вами.

5. Використовуйте кулінарний мішечок і акуратненько не кваплячись намалюйте і зафарбуйте поверхню.

6. Ось такі милі створіння вийшли. Терпіння вам і посидючості. Приємного апетиту! Печіть ще тортик і кличте пити чай гостей!

Рецепт солодкого ласощі від Юлії Висоцької

Ну і ще один варіантик, який ви можете подивитися і взяти собі на замітку від популярної телеведучої Їмо вдома:

Неймовірно просто і дуже красиво, згодні? Тоді пробуйте зробити, а потім поділіться своєю думкою внизу під цією статтею.

Вчимося розписувати глазур’ю

Ну і наостанок я знайшла вам подарунок у вигляді цього відео, після перегляду якого ви змогли з легкістю прикрашати ці сладенькие ласощі, дивіться і повторюйте крок за кроком і у вас також гарно вийти розписати:

На цьому я закінчую цю запис, сподіваюся замітку вам сподобалася і ви обов’язково поділіться нею в соціальних мережах і приєднаєтеся до мню в групу в контакті. Всього самого найкращого! Всім до зустрічі! Поки!