Рубрики
Заготовки

Густий джем з полуниці на зиму — смачні та прості рецепти полуничного джему

Привіт, друзі!

Настала пора солінь і заготовок. А це означає, що літо в самому розпалі і можна збирати ягоди і варити варення. Цим і займемося сьогодні, а саме пропоную зварити джем з полуниці. Нещодавно ми вже з вами варили густе і смачне полуничне варення, а ось до конфітюру ніяк не дійшли. Тому швидко виправляти і вже буквально через маленьку кількість часу можна буде милуватися заготовками, які потім будете їсти радісно взимку.

Тому я вирішила в черговий раз зробити цю замітку цікавою і різноманітною. В ній знайдете рецепти від простого до важкого. А якщо любите варити п’ятихвилинки, то і таке кулінарне диво тут також буде докладно описано.

Взагалі такі джеми дуже класно виглядають не тільки в баночці, але ще і на будь випічці, будь то це навіть звичайний свіжий хліб. Мої дітлахи з радістю їдять його з пончиками чи хмизом. А у вас якісь традиції, з чим ви зазвичай вживаєте?

Можна напекти ще гору вафельних трубочок і змастити їх таким ласощами, вообщем варіантів купа, як не крути — це прекрасний десерт для змащування солодких кондитерських виробів.

І знаєте, що саме головне, що такий полуничний джем вариться досить-таки швидко, до того ж є варіанти приготування навіть без варіння.

Якщо в двох словах, весь процес складається з того, що потрібно буде першим ділом перебрати соковиті і стиглі плоди ягід, потім перетерти і засипати цукровим піском. Варити можна хоч в емальованому тазі, каструльці і навіть в мультиварці. І додавати різного роду загусники, а можна і обійтися і без них.

Вибирайте потрібний спосіб готування, адже незалежно на якому ви зупинитеся, в будь-якому випадку вийде шалено смачно і офігенно красиво! Ну, що ж за роботу, приступимо.

Густий джем з полуниці на зиму — простий рецепт

Незабутньо смачно і ароматно, ось що відразу приходить на думку, коли читаєш цю назву. А адже і правда, тому що цей десерт полонить своїм ароматом і красою.

А ти знав? Слово джем позначає у всіх словниках — значення желеподібної маси. Це відбувається за рахунок того, що суміш уварюється майже вдвічі.

Або ж необхідно вносити різного роду загусники, наприклад агар-агар або желфикс, найпопулярніший і всім знайомий інгредієнт, такий як желатин. Але, прошу зауважити, що не завжди. Можна зварити і звичайним шляхом, а ось яким способом зараз самі все побачите.

Нам знадобиться:

  • полуниця — 1 кг
  • цукор — 800-1000 г (залежно від сорту)
  • лимон свіжий — 0,5 шт.

Етапи:

1. Всі великі і дрібні ягідки обполосніть з допомогою друшляка, оберають після цього їх від хвостиків. Візьміть гострий ніж і поріжте на невеликі шматочки.

2. Далі додайте цукор і внесіть шматочки лимона. Можна просто додати лимонний сік свіжі выжитый (1 ст. л) — мені такий варіант більше до душі.

А ти знав? Що в лимоні багато пектину, а отже це сприяє великому загустінню готового продукту.

Цукор зазвичай додається до співвідношення 1: 1, але якщо ягода дуже солодка сама по собі, можна додати 800 г піску.

3. Розмішайте цю масу і залиште відпочивати на добу. За цей час виділиться сік.

4. Поставте на плиту металеву ємність і закип’ятіть підготовлену суміш.

5. Якщо побачите пінку, то неодмінно видаліть її обережно шумівкою. Варіть близько півгодини, постійно помішуючи на повільному вогні.

Важливо!Якщо не зняти, то тоді джем буде каламутним, а консистенція брудною.

6. А потім за допомогою електроприладу, злегка остигнула масу, збийте заглибним блендером.

7. І знову, після того, як вона охолоне до кімнатної температури доведіть до кипіння.

8. Варити можна і довше, але тільки тоді залишиться зовсім мало корисних речовин. Щільність можна буде перевірити так, капнути конфітюр на блюдце. Якщо вас все влаштовує, то розливайте по стерильним банкам.

9. Закупорьте кришками, щоб утворився вакуум. Переверніть кришками вниз і одягніть в покривало. Як, баночки охолонуть віднесіть їх у погріб. Ось такий досить бурштиновий і злегка рубіновий колір вийшов. Приємного апетиту!

Читайте також:  Салати з капусти на зиму - найсмачніші рецепти Пальчики оближеш

Як зробити полуничний джем з желатином

Думаю, що кожен з вас хоча б раз у житті купував в магазині желе, а може і сам робив. Але, думаю, що, погодьтеся зі мною, заготовки власного домашнього виробництва завжди смачніше. До того ж якщо взяті свої садові ягоди, а не привозні. З покупних я б навіть не ризикнула приготувати.

Ця технологія варіння припускає, що вже майже готову полуничну масу буде доданий желатин, так як в самій ягоді пектину, тобто желеподібного речовини мизирное кількість, тому сильно він не податися впливу загуснути. А значить, треба йому допомогти це зробити.

Використовуйте лише один пакетик і вже сьогодні ви зможете почастувати свою родину цим яскравим і кльовим ласощами. А як зрадіють діти, просто кричати від захвату.

Нам знадобиться:

  • вікторія або полуниця — 1,2 кг
  • цукровий пісок — 4 ст.
  • желатин — 1 пакетик 20 г
  • лимонна кислота за бажанням на кінчику ножа

Етапи:

1. З полуниці відірвіть всі плодоніжки, але перед цим її добре перемойте в проточній воді. Потім відразу ж можна помістити в чашу блендера або кухонного комбайна.

Увага! Якщо немає таких електроприладів, то скористайтеся звичайною картофелемялкой, просто потолките ягоди.

2. Ви в будь-якому випадку повинні побачите полуничну масу до однорідної консистенції. Далі вилийте її в сито і ретельно ложкою процідіть, щоб всі кісточки залишилися на поверхні. Так, це трохи важко, можна, якщо не хочете опустити цю процедуру.

3. Тепер прийшла черга цукрового піску, внесіть його і перемішайте.

4. Далі поставте чашку на вогонь і відрегулюйте швидкість конфорки, вона повинна бути мінімальною. Помішуйте, щоб нічого не пригоріло. Як тільки з’явиться на поверхні після закипання піна, приберіть її ложечкою. Варіть 5 хвилин.

5. Потім вимкніть вогонь, і остудіть джем. А далі в стаканчику замочіть пакетик желатину, робіть як описано в інструкції. Зазвичай слід залити прохолодною водою і почекати моменту набухання. Далі його потрібно трохи прокрутити в мікрохвильовці, щоб цей грудочку розтанув і перетворився в рідину.

6. Джем став коричневим після охолодження, знову поставте його на плиту і доведіть до кипіння, і слідом вносите підготовлений желатин. Причому робити це потрібно маленькою цівкою і при цьому постійно заважати вміст каструлі. Ви побачите, що маса стане на очах густіти. Можна влаштувати перевірку, капніть на блюдце і розгляньте цю крапельку, вона не повинна розтікатися.

Важливо! Після внесення желатину не потрібно джем доводити до кипіння, додали, розмішали і вимкнули плиту.

7. Розлийте по стерильним баночках і закрутіть металевими кришками. Банки переверніть і дайте повністю охолонути під пледом. Зберігайте в коморі або холодильнику. Ваше частування до зими готове. Їжте на здоров’я, а пробу знімайте прямо зараз. Приємного апетиту!

Смачний і густий джем з полуниці в домашніх умовах

У цієї ягоди, якщо ви її вживаєте в свіжому вигляді завжди солодко-кислий смак, і відповідно, коли приготуєте джем він буде саме таким. Насправді це здорово! Гурмани вигукнуть «Вау», а домочадці «Клас!».

Причому ви самі можете відрегулювати консистенцію готового продукту, а саме, чим довше буде ласощі кипіти, тим щільніше буде маса.

Кльово! Між іншим можна ще грати зі смаками, вносити різні інгредієнти, такі як, какао, листя мите, апельсини та інші фрукти.

Варити за даною рецептурою будемо 3 рази по п’ять хвилин.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Промийте ягідки вікторії в проточній чистій воді. Потім видаліть плодоніжки і просушіть на паперовій серветці.

2. Пересипте в каструлю вікторію близько 1 кг і пересипте цукром. Розмішайте ложкою і дайте вистоятися дві години, щоб плоди дали червоний сік.

3. Як тільки, час вийшло всипте лимонну кислоту і перебити до потрібного стану заглибним блендером в пюрешку.

4. Поставте ємність на вогонь, постійно заважайте, доведіть до появи бульбашок. Проваріть протягом 5 хвилин. Час від часу знімайте утворюється пінку. Вимкніть і залиште до повного охолодження.

Читайте також:  Варення з ревеню: рецепти приготування на зиму

5. Таку роботу виконайте ще 2 рази, тобто варіть в три етапи кожен раз по п’ять хвилин бурхливого кипіння.

Готовий гарячий джем розлийте в чисті простерилізовані ємності і щільно закупорьте гвинтовими кришками або використовуйте закаточний ключ.

6. Далі банки з таким ласощами переверніть догори дном і загорніть, покладіть на верх рушник. А ось характерну густу консистенцію джем з полуниці набуває тоді, коли він повністю охолоне.

Як приготувати конфітюр з ягід вікторії без варіння

Ах, і правда, як же це нереально смачно, та ще й таким способом можна зберегти баночку улюбленого конфітюру з полуниці, щоб можна було потім пригощати всіх своїх родичів і друзів. Адже відкриєш разочок і вже напевно не зупинити, банку опустошиться за лічені хвилини.

Єдино, що такий джем найкраще зберігати в холодильнику. Ну, а більш детально вам про все розповість ось цей фільм з ютуба.

Джем з полуниці — рецепт без желатину з пектином

Ось ще один звичний, але в той же час простий варіант, який допоможе вам приготувати цей десерт без втрати кольору. Він виходить яскравим і приголомшливо красивим. А сама консистенція виходить густий і тягнеться, мені неодмінно подобається!

І ще одна перевага, таке ласощі піднімає всім настрій, і дорослим і дітям. Його зручно черпати ложкою або класти в пиріжки, адже воно не розтікається по стінках. Чудово!

Можу сказати ще, що це дуже швидкий варіант варення з полуницею, наприклад, сьогодні ви купили цю ягоду на базарі, не встигли з’їсти всю і вирішили зробити таку заготовку до столу.

Рада! Варіть такий конфітюр з малих кількостей ягід, так він досить скоростнее вариться і краще уварюється. А також плоди залишаються більш яскравого насиченого кольору і зберігають свій чудовий смак.

Нам знадобиться:

  • цукровий пісок — 700 г
  • полуниця — 1 кг
  • пектин — 1 упаковка (читайте інструкцію і пропорції)
  • вершкове масло — 15 г
  • лимонний сік — 2 ч. л або лимонна кислота — на кінчику ножа

Етапи:

1. Заздалегідь підготуйте стерильні баночки або хоча б помийте їх з харчовою содою. Полуницю промийте і зважте, очистіть від хвостиків. Уважно огляньте і видаліть зіпсовані ягідки.

Потім за допомогою товкачика подрібніть в кашу. Виходить ароматно. Можна пофантазувати і додати ваніль або інший якийсь інгредієнт.

Після такого застосування джем виходить з невеликими вкрапленнями і ви трохи будете відчувати цілі ягідки, знову ж таки, як розім’яти.

2. Перелийте всю рідину в сотейник з шматочками полуниці, якісь розваряться, якісь залишаться неушкодженими. По інтенсивності зробіть вогонь на середній. Помішуючи, доведіть ягідне пюре до закипання. Як тільки це відбудеться всипте пектин.

Перед тим, маса почне бурлеть, покладіть шматочок вершкового масла, з допомогою цього у вас буде менше утворюватися піни. На смак це ніяк не впливає.

3. Варіть на повільному вогні 3-5 хвилин до потрібної консистенції. Все залежить від полуниці, від її водянистості та солодощі. В цей же момент (як тільки все закипіло) додайте трошки лимонного соку.

Цікаво! Лимонний сік надає запашистость і смак виходить не такий нудотний.

4. Для розливу варення можна використовувати спеціальні воронки, або ж зробіть це звичайною ложкою. Заповнюйте ємності під горлечко і закупорьте твіст-кришками. Переверніть і дайте охолонути. Вийшло дві баночки по 500 мл. На все про все було витрачено 25 хвилин.

Як зварити полуничний джем на зиму в мультиварці

Хочете заощадити час, або ні великої миски, так у цьому може допомогти інша помічниця під назвою мультиварка. У ній, як ніколи готувати одне задоволення, адже ви навіть можете це зробити на своїй дачі.

До того ж інгредієнтів потрібно всього лише два. Це ще і набагато простіше, ніж ви думаєте.

Нам знадобиться:

  • полуниця — 0,5 кг
  • цукор — 0,4 кг
Читайте також:  Огірки по-корейськи - найсмачніші рецепти швидкого приготування

Пропоную з поетапним керівництвом ознайомитися, переглянувши цей відеосюжет.

Смачний джем з полуниці з агар-агаром

Думаю, що багатьом і цей варіант сподобається. Адже зараз такий інгредієнт, як агар продається скрізь, зайдіть в будь-який супермаркет і він там бовтається на прилавку. Так, напевно вас заждався, ах-ха.

А ті, хто ще не в курсі розповім, що ви могли його побачити у складі желейних цукерок або при виготовленні зефіру, а також пастили, його частенько впихають, щоб домогтися потрібного ефекту. Він нешкідливий і безпечний для здоров’я.

Вперше це речовина винайшли в японській країні з водоростей, а потім стали робити повсюдно.

І, як бачите на цьому фото у нього багато переваг і корисних властивостей, тому варто спробувати.

Нам знадобиться:

  • Полуниця — 500 г
  • Цукор — 200 г
  • Агар-агар — 1 пакетик близько 10 г
  • Вода — 0,5 ст.

Етапи:

1. Перемойте всі ягоди вручну, приберіть хвостики. Можна допомогти всієї рідини стекти, візьміть для цього друшляк.

Після чого перемолите блендером в кашоподібну суміш. Додайте цукор і розмішайте.

2. Варіть у товстостінній каструлі або тазику на самому маленькому вогні 15 хвилин після закипання) і періодично помішуйте дерев’яною лопаткою. Тим часом, розведіть у воді агар, робіть все згідно інструкції, а потім у киплячу масу влийте його, тушкуйте ще 10 хвилин.

Готовий конфітюр розкладіть по чистим баночках і прикрийте кришками. Зберігайте в прохолодному місці або в холодильнику.

Рецепт полуничного джему з цілими ягодами П’ятихвилинка

Знаю, що чим простіше рецепт, тим хочеться взяти його і спробувати. А якщо, він перевірений часом, то й тим більше. Не думаю, що зараз ніхто не знає про такому способі варіння, як 5 хвилинка, адже багато хто зараз взагалі перейшли саме на нього.

Це обумовлюється тим, що для багатьох важливо, більшою мірою зберегти всі вітаміни та інші цінні речовини. Адже, чим менше ми кип’ятимо за часом, тим корисніше стає наша заготовка.

Нам знадобиться:

  • полуниця — 4 ст.
  • цукровий пісок — 2 ст.

Етапи:

1. Отже, підготуйте, як завжди, все потрібне до роботи.

2. Червоні плоди промийте і відберіть з них плодоніжки. Огляньте уважно всі ягоди, гнилі або плісняві відкиньте убік.

3. Засипте далі їх цукром. І залиште віддати вікторії весь свій сік і свою запашистость. Зачекайте 5 хвилин, а далі прямо прямо відправте варитися на плиту.

4. Зробіть мінімальний режим і варіть після закипання в районі п’яти хвилин. Якщо побачите пінку, то відразу ж підніміть її шумівкою і приберіть.

5. Зніміть миску з ласощами на стіл і дайте охолонути, не забудьте це дія робити в силіконових рукавичках, щоб не отримати опіки.

6. Далі візьміть електроприлад і розімніть ягоди в пюре, але знову ж таки не всі, а тільки частину, якщо ви бажаєте, щоб хоч іноді траплялися неушкоджені.

Після охолодження знову доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім остудіть і знову варіть таку ж кількість хвилин.

7. Перетерту варену полуницю в джем, коли вона ще надто гаряча додайте по стерилізованим баночках. Закрийте під кришки і переверніть банку на іншу сторону. Укутайте в ковдрочку і залиште на «нічний дозор». Потім зберігайте в зручному для вас місці, наприклад, у погребі, тобто там, де прохолодно і не надходять сонячні промені.

8. Як бачите, вийшов конфітюр густим і дуже смачним, його по достоїнству оцінять не тільки дорослі, але і діти. Чудових літніх заготовок!

Ось так, досить просто і легко можна прямо сьогодні приготувати такий полуничний джем і порадувати своїх близьких таким ласощами вже майже одразу, або ж зробити заготовки до зими. У будь-якому випадку ніхто проти точно не буде! Їжте на здоров’я, я за раз можу з’їсти 8 ложок, а ви?

Бажаю вам, як завжди відмінного дня, сонячної погоди та позитивного настрою. Пишіть коментарі та діліться своїм досвідом і думкою. Поки!