Рубрики
Напої

Гарбузовий сік на зиму — рецепти приготування соку з гарбуза в домашніх умовах

Доброго дня!

Нещодавно заготовили компоти з ягід на зиму, і навіть зробили виноградне вино. А сьогодні пропоную зупинитися на вітамінному напої, знаєте про що піде мова? Так, про гарбузовому соку, який готується буде виключно вдома. Хоча зараз і в магазині повно таких баночок. Але, все ж свій завжди смачніше і корисніше.

У минулому випуску гарбуз запікали в духовці, хто пропустив може заглянути в гості. А для ласунів, я показувала цікаві варіанти варення. Пам’ятаєте, яке воно вийшло бурштинове і смачне? Ммм… шалене! А днями я спробувала приготувати навіть пшоняну кашу з гарбузом, як же вийшло смачно, мої діти їли за обидві щоки.

Як думаєте, якщо користь у гарбузовому соку? А яка? Напишіть свої здогади, звичайно це очевидно. Але, ми сьогодні говоримо не про це, а про способи приготування соку на зиму.

Для різноманітності смаку напій додаються оригінальні компоненти, такі як апельсин або лимон. Можна також зробити його з м’якоттю або без м’якоті, якщо користуєтеся соковижималкою. Найпопулярнішим є натуральний варіант без добавок. Рецептів маса і сьогодні розглянемо їх усі.

Я навіть знайшла варіант з яблуками, так що якщо не знаєте куди подіти фрукти, то можете сміливо додавати в даний напій. Отримаєте новий фантастичний смак. Ну або варіть повидло, варення і робіть пастилу.

Що ж, не буду мучити довго, читайте зміст і поїхали…

Гарбузовий сік приготований в домашніх умовах на зиму

Почнемо з того самого рецепту, сік з якого виходить без добавок і виходить, ну шалено смачний. Тому що в ньому немає нічого зайвого, тільки натуральні продукти і нічого більше. Навіть ароматизаторів немає. У ролі консерванту буде використана лимонна кислота, а взагалі її можна замінити лимонний сік.

Джерело https://youtu.be/oGLK1EZXQbM

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Гарбуз очистіть від твердої шкірки і звичайно ж насіння. Гострим кулінарним порубаєте ножем на пластики, а після на невеликі шматочки.

Відкриваю секрет. Щоб шкірка легко і швидко зрізалася з гарбуза, потрібно попередньо її поставити в духовку і запекти 5 хвилин при температурі 200 градусів.

2. Тепер у чисту каструлю налийте проточної води в районі 2 л і помістіть в неї 2 кг гарбуза шматочками. Прикрийте кришкою і тушкуйте на вогні 10 хвилин після активного бурління.

Читайте також:  Як зробити квас з березового соку? Рецепти березового квасу в домашніх умовах

3. Готовність легко перевірити ножем, овочеві шматочки повинні бути м’якими.

4. Далі візьміть соковижималку і пропустіть через неї овоч до стану соку. Або скористайтесь блендером, перетворивши шматки в кашку, не виймаючи з відвару. Також можна взяти звичайне сито з дрібними дірочками і через нього протерти масу.

5. Додайте за смаком цукор-пісок близько 500 м і 2 ч. л лимонки.

Якщо густина соку вас не влаштовує додайте чистої води.

6. Після чого масу знову доведеться довести до кипіння. Знімайте ложкою пінку, а як тільки вона перестане виділятися, значить вітамінний напій готовий до вживання.

7. Гарячий сік розлийте в скляні банки, які стерилізуйте заздалегідь. Одягніть кришки і переверніть головами вниз, укутайте під плед на ніч. Зберігайте в льосі або там, де прохолодно і темно. Удачі!

Як зробити гарбузовий сік з м’якоттю без соковижималки

Немає нічого краще, коли сам можеш приготувати не що особливе і запам’ятовуючий. Як на рахунок соку з гарбуза, який завжди виходить з м’якоттю. А досягти це легко, якщо робити його без соковижималки. Хоча з нею набагато простіше. З усіх інгредієнтів за списком на виході отримаєте 1,5 л натурального соку.

Джерело https://youtu.be/PsIIHAF3fps

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Зніміть з свіжої сирої гарбуза шкірку. Потім ножем порізати м’якоть на кубики. Залийте 700 г овочів водою в обсязі 1 л. Прикрийте кришкою і варіть після закипання від 10 до 15 хвилин.

2. Далі покладіть в охолоджену до кімнатної температури масу цукровий пісок і лимонний сік. Для гурманів і любителів чого-небудь незвичайного внесіть мускатний горішок і корицю.

3. Заглибним блендером перетріть масу в однорідне пюре. Увімкніть вогонь і знову доведіть до кипіння. А якщо робите не на зиму, а просто попити, то можна і не кип’ятити, а відразу розлити в пляшки і насолоджуватися смаком.

4. Як бачите вийшло 1,5 л ароматного, яскравого і незабутнього напою, який багатий вітамінами групи А, К, Е, В, а також зміцнює імунітет і має загальнозміцнюючу дію.

Сік розлийте по стерильним банкам і закатайте металевими кришками. Приємних відкриттів!

Гарбузовий сік з яблуками — пальчики оближеш

Ага, попалися — думається мені, що таке асорті з фруктів та овочів ви ще не готували. Чи це Так? Напишіть свою думку внизу під статтею в графі коментарів.

Читайте також:  Виноградне вино з винограду в домашніх умовах (прості рецепти)

Джерело https://youtu.be/gZpunjjCb3c

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Яблука і гарбуз очистіть від кожурок, видаливши і відкинувши при цьому насіння. Наріжте кулінарним ножем на невеликі шматочки. Помістіть продукти в миску чи каструлю і залийте водою, щоб плавали шматочки. Варіть після закипання 10 хвилин, а потім зніміть з плити і злийте воду. Пропустіть інгредієнти через соковижималку.

Можна обійтися і без термічної обробки, відразу ж свіжі шматочки помістіть в соковижималку і відокремте сік від м’якоті.

2. З лимона вичавити сік у склянку, використовуйте будь пристосування або зробіть це вручну.

3. Або, якщо немає соковижималки скористайтеся блендером, перетріть масу в кашоподібну суміш.

4. В яку додайте цукор і свежевыжитый лимонний сік. Розбавте водою 250 мл і варіть 2-3 хвилини. А після розливайте по банкам і закручуйте чистими кришками. Зберігайте в підвалі або холодильнику. Приємних відкриттів! Зберігається гарбузовий сік більше року, якщо ж звичайно встоїть. Удачі на кухні!

Рецепт гарбузового соку на зиму з апельсином

Ну а цей варіант приготування самий мій улюблений, тому що саме такий сік я люблю найбільше. Ця цитрусова нотка зводить всіх з розуму, і не зрозумієш інший раз, що гарбуз є в складі. Як же круто виходить!

Нам знадобиться:

Джерело https://youtu.be/KirThL84X7A

Етапи:

1. Гарбуз почистіть, розріжте, зріжте шкірку, видаліть насіння, наріжте на шматки. Вийшло 2 кг м’якоті. Залийте скибочки водою, щоб вони були повністю покриті рідиною.

Виставите на плиті середній вогонь і варіть 20-30 хвилин, після закипання. А тим часом стерилізуйте банки і кришки, видавіть з апельсинів сік.

2. Як тільки овочі зварилися (дайте їм трохи охолонути), стали м’якими, відразу ж справа йде занурювальний блендер.

Перетріть разом з бульйоном в однорідну суміш. Додайте лимонну кислоту, і сік апельсинів + цукор за смаком.

3. Масу перемішайте ложкою і поставте знову напій на плиту і закип’ятити 2-3 хвилини. Розлийте в гарячому вигляді по чистим стерильним банкам і зафіксуйте кришками під спеціальний ключ або закрутіть.

4. Перевірте банки на герметичність. Переверніть і дайте постояти 24 години до повного охолодження. Виносьте в прохолодне місце і зберігайте всю зиму або довше. Приємного апетиту!

Читайте також:  Рецепти приготування квасу з кульбаб

Сік з гарбуза з апельсином і лимоном: простий рецепт

Ну, а тепер супер-пупер варіант, тому що це тріо, та ще і вітамінний. Вообщем бомба, не встоїть перед таким соком ніхто і ніколи. Перевірено на собі і своїх дітях. Пробуйте зробити не пошкодуєте! Готуйте з радістю.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Апельсини і лимони порізати на четвертинки і прокип’ятіть у воді 3-4 хвилини (води налийте стільки, щоб фрукти плавали в ній). Кому не подобається гірчинка, то зріжте шкірку.

З гарбуза також зніміть шкірку і наріжте на частини, залийте водою (можна залити окропом, щоб швидше маса закипіла) і тушкуйте 15 хвилин з моменту активного бурління, щоб вона стала м’якою.

Джерело https://youtu.be/ZQQv69xhN-U

2. Перетріть шматочки гарбузи через сито разом з апельсинами та лимонами. Але спочатку можна скористатися заглибним блендером, а потім вже вдатися до сито. Так вийде більш однорідне.

3. От бачите на фото яка маса вийшла, така жовто-помаранчева, але яка смачна, ммм… пальчики оближіть.

4. Пюре виходить дуже густим, тому можна розбавити водою до тієї консистенції, яка вам подобається. Ретельно перемішайте. Додайте цукор і розмішайте, пробуйте на смак. Готовий сік закип’ятити протягом 5 хвилин.

5. А після расфасуйте рідина по стерильним банкам, і в кожну ємність покладіть по 1 таблетці аспірину для надійності, щоб банки не злетіли. Плюс додайте лимонну кислоту (прям кладіть на дно аспірин і лимонку, і лийте сік). Закрийте кришками і дайте повністю охолонути. Вийшло 16 л. Приємного апетиту!

Смачний сік з гарбуза через соковижималку

А в ув’язненні даю відеоінструкцію, по ній без праці впорається будь-який, навіть починаюча господиня. Раптом щось було незрозуміло в статті. Так що дерзайте і пригощайтеся самі і своїх близьких і рідних.

Усім спасибі за увагу, сподіваюся тепер ви знаєте, як правильно закрити гарбузовий сік на зиму, щоб він довго зберігався і радував вас. Готуйте з радістю і насолодою. Удачі.

Всім вдалих днів і до побачення. Ставте класи та діліться статтею в соціальних мережах.