Рубрики
Напої

Домашній хлібний квас на 3 літри — рецепти приготування домашнього квасу

Доброго дня!

Сьогодні захотілося окрошки, а ось квасу не виявилося, тому довелося її зробити на мінералці з кефіром. Але, оскільки спекотна пора в самому розпалі вирішила присвятити цей пост до того, як у домашніх умовах можна швидко і легко зробити смачний хлібний квас. Який підійде не тільки для холодного супу, але і для пиття. Адже такий напій так класно втамовує спрагу в літню пору року. Так, і взагалі його можна вживати цілий рік.

Не знаю, як ви, я завжди беру 3-літрову банку і закидаю туди все необхідне з інгредієнтів і чекаю… А потім через час насолоджуюся! Така робота під силу кожному, і повірте краще зробити самому хлібний напій, ніж придбати його в магазині. Мені взагалі не подобається його там купувати, одного разу по нужді купила пляшку, ух, мені не сподобалося, навіть пити не стала. Якась домішка незрозуміло чого, та ще й солодко було.

Правда бочковий квас, який стоїть на вулиці в бочках мені дуже сподобався і на моє здивування він робиться з цикорію. До речі, вирішила в самому кінці з таким рецептом поділитися і з вами шановні передплатники.

Ну, а взагалі в статті будуть дані, зроблені упори на рецепти квасу саме з хлібом (можна брати житні шкоринки, також підійде і білий хліб), правда, як виявилося безліч різновидів його, приміром це і з дріжджами і без дріжджів. Багато для гостроти смаку додають фрукти і ягоди. Але, найголовніше в квасі це закваска, вона складається з таких речовин, які викликають бродіння. Що призводить до активізації амінокислот і корисних речовин. Коротше кажучи, читайте замітку і вникайте, а після беріть підходящий варіант приготування і швиденько ставте баночку на віконце, бродити цього диво-корисного напою.

Ну, а потім друзі, чекаю вас внизу під коментарями, відпишіть чи все у вас вийшло і чи задоволені ви підсумком. Можливо є якісь питання, пишіть, постараюся відповісти. Ну, а поки полетіли…

Рецепт домашнього хлібного квасу на 3 літри з дріжджами і родзинками

Пропоную почати своє знайомство саме з цього варіанту приготування, тому що саме по цьому рецепту квас виходить газований і має багато пінки. Ну, просто дастиш фантастіш. Смак неймовірний, і хочеться пити не зупиняючись. Прям залпом). Хочете спробувати? Тоді швидше підходите і підставляйте келихи, адже це так смачно!

Такий домашній хлібний квас закрутить голову будь-кому, в чому секрет? Читайте покрокову інструкцію і самі все зрозумієте. Цей квас готується виключно з додаванням дріжджів і родзинок, саме ці два компоненти і дають у всю міць йому перебродити і порадувати Вас. Поїхали.

Ну, а якщо хочете, щось простіше, то тоді вибирайте наступний перевірений рецепт, в ньому закваска без дріжджів, але виходить теж дуже класно.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Підготуйте всі інгредієнти до роботи. Ізюм промийте в прохолодній воді.

Читайте також:  Березовий сік: 8 рецептів приготування домашньої консервації

2. Бородінський хліб поріжте на шматочки і потім пересушите в духовці близько 20 хвилин. Вийдуть справжні житні сухарики.

3. Після чого, візьміть трилітрову банку і помістіть їх в цю посуд. Воду закип’ятіть (2 літра) і залийте вміст. І як тільки банку на столі повністю охолоне рухайтеся далі. Зазвичай це займає всю ніч.

4. Візьміть миску і застеліть її чистою марлею складеної в 6-8 разів. Саме через неї процідіть отриманий напій.

5. Добре відіжміть, щоб сухарики теж віддали свій сік. І перекладіть цю масу знову в банку і залийте двома літрами окропу. Зачекайте близько 1 години, щоб квас приостыл. Ну, а далі знову процідіть його через марлю.

6. Тепер з’єднайте два напою, після першого разу, і після другого.

7. А в гуртку, відлийте трохи квасу і розведіть в ньому свіжі пресовані дріжджі. Розмішайте до однорідної консистенції, щоб живі дріжджі розчинилися в рідині.

8. Ну і само собою влийте до основної маси напою. Додайте родзинки і цукровий пісок, перемішайте. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 8-12 годин.

9. Після закінчення потрібного часу ви на поверхні побачите бульбашки. Пахне ніжно.

Залишається тільки розлити квас в трилітрову банку або в інший скляний посуд.

10. Взагалі вийшло чудово, після охолодження квас ніби закипів, стільки піни, ого-ого виділилося. Нагадує чимось шампанське, коли в фужери разливаешь, такий газований напій. Ніби й справді з бочки! Дуже смачно і ароматно. Приємного апетиту!

Джерело https://youtu.be/6LjKWuf4bCc

Квас на заквасці без дріжджів: бабусин рецепт

Хлопці і дівчата, рятуйтеся від спеки справжнім російським смачним квасом на хлібі приготованим будинку. Тим більше наступний рецепт, перевірений не одним поколінням. Так що дерзайте. Вибирайте цей найпростіший спосіб приготування.

Ви навчитеся самостійно робити правильно закваску, так-так, не дивуйтеся. В цьому немає нічого складного. Раз-два-три і все готово.

Нам знадобиться:

  • булка житнього хліба або Бородинський — 1 шт.
  • вода — 5 л
  • цукор — 1 ст. л для закваски
  • цукор — по смаку в склянку

Етапи:

1. Порубаєте хлібець на довільні шматочки і зажарте в духовці до рум’яного кольору. В районі 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Нічого страшного не станеться, якщо навіть скибочки злегка підгорять.

Частина сухарів піде для закваски, а інша — для приготування квасу.

2. Що ж, тепер зробіть закваску. Для цього закип’ятіть 5 літрів води (можна і менше, тут взято обсяг з запасом на всякий випадок) і остудіть воду. У літрову банку розмістіть один великий зажаристый шматочок житнього хліба, плюс столова ложка цукру. І 1,5 склянки охолодженої до кімнатної температури води. І залишіть банку в теплому місці, якщо помітили сонечко, то ставте туди. І чекайте 2-3 дні. Закваска готова!

Інші сухарі складіть у пакет і приберіть в бік.

3. Після того, як минуло 2-3 доби візьміть чисту 3-літрову банку і вилийте в неї готову закваску. Плюс укладіть сухарі на третину. Ну, а далі залийте водою по плічка. Накрийте рушником і зверху покладіть (але не закривайте пластиковою кришкою!) і піде другий процес бродіння. Квас буде насичуватися хлібним смаком і буде виділятися газ.

Пам’ятайте температура в приміщенні повинна бути не вище 20 градусів, тоді квас вдасться на славу. Якщо температура буде нижче, то вийде неочень, типо антибраги.

4. Через 2-3 дні напій буде повністю готовий до дегустації. Його варто охолодити, процідити через сито і додати ще цукру за смаком.

А ось, якщо робите окрошковому квас, то цукровий пісок не додавайте, щоб він вийшов кислим.

Що робити з хлібним м’якушем, який залишиться після розпиття? Ні в якому разі не викидайте, саме з нього вийде в наступний раз ще смачніше квас. Так як це ідеальна закваска для майбутнього хмільного напою. Якщо ви не плануєте найближчим часом його готувати, то приберіть закваску просто в холодильник. А при нагоді дістанете і зробите.

Читайте також:  Рецепти приготування квасу з кульбаб

4. І до речі ще одна порада, якщо хочете більше газированности, то додайте прямо в банку родзинок або будь-які інші сухофрукти.

Джерело https://youtu.be/-TvU5mrILaI

Як зробити домашній квас з житнього хліба без дріжджів? Рецепт на 3 літри

Ну, а тепер ще один грайливий і мій улюблений рецепт, який теж частенько роблю. Запам’ятовуйте всі необхідні дії, ловіть цю відеоінструкцію. А потім із задоволенням пийте до дна). Домашній квас без консервантів та без підсилювачів смаку, повірте це того варто. Так, що не проходьте повз, робіть і ви!

До речі цей варіант виграє перед дріжджовим способом готування, тому що він подвійного бродіння, а цей спосіб набагато простіше. Виходить квас сильним, наче з бочки.

Як приготувати квас з сухого квасу для окрошки

Саме по такому рецепту квас робить моя рідня і моя мама з бабусею. Напевно тому що він найшвидший з усіх представлених. Він на основі сухого магазинного квасу. Ви напевно бачили в пакетиках таку штуку. Так от, вона не марна. Зараз навчу, як їй користуватися.

Нам знадобиться:

Для закваски:

  • сухий квас — 8 ст. л на 3-літрову банку
  • дріжджі свіжі живі — 10 г
  • цукровий пісок — 6 ст. л
  • тепла вода 30-40 градусів — 3 л
  • сухарі житні або будь-які (в залежності від цього буде кожен раз новий смак квасу) — 2-3 великих шматки

Після, додавайте:

  • сухий квас — 2 ст. л з гіркою
  • цукор за смаком або 3 ст. л
  • пару шматочків хліба або сухарики

Етапи:

1. Почніть з закваски, яка потім стане вашим помічником майже на все літо. Робиться вона так, змішайте всі інгредієнти в трилітровій банці, тобто сухий квас, дріжджі, цукор, сухарі (бажано скоринки і трохи згорілі). Прикрийте (але не закривайте кришкою щільно). Залиште в теплому місці (наприклад біля батареї, якщо вони у вас включені, ахах) або поставте на сонечко. Очікуйте дві доби.

Читайте також:  Виноградне вино з винограду в домашніх умовах (прості рецепти)

2. Після чого, всю рідину в банку злийте, вона не придатна для пиття, а отриману суміш (закваску використовуйте). Влийте до неї, тобто додайте в банку теплу воду, сухий квас (2 ст. л з гіркою) і додайте цукор плюс кілька скоринок хліба і вуаля, залиште на деньок потусуватися на віконці в теплі.

3. Заключний етап хлібний житній квас готовий, перелийте його в іншу ємність, а краще в пляшку і охолодіть в холодильнику. А закваску приберите і заховайте в холодильник, вона зберігається в ньому може до 1 місяця.

Запам’ятайте! При необхідності закваску можна в будь-який момент дістати, і додати знову 2 ст. л сухого квасу з гіркою, додати теплої води і почекати 1 день в теплі. І так по колу, якщо закваски стане багато, то половину гущі приберіть, а решті користуйтеся далі.

Рецепт квасу як з бочки з цикорієм

Пінний, з маленьким градусом… Як не називають цей хмільний напій. Цього разу спробуємо його зробити, як я і обіцяла таким як на розлив — бочковий. Не потрібно з ним довго возитися, вообщем хіт сезону. Всі помістив в каструлю, довів до кипіння і майже готово! Круто не те слово!

Такий квас готовий до застосування через 5-6 годин, неймовірно, але це самий швидкий рецепт.

Ви будете під враженням, завдяки ароматному смаку, точно вам кажу. Не проходьте мимо. Можливо хтось скаже, що цей рецепт не має нічого схоже з квасом. Якщо це не так, висловіть свою думку, буду вдячна. Так, звичайно все таки справжній — готується переважно на житньому борошні або хлібі.

Нам знадобиться:

  • цикорій без добавок — 2 ст. л
  • вода холодна — 5 л
  • цукровий пісок — 400 г
  • лимонна кислота — 1 ч. л з гіркою
  • сухі дріжджі — 9 м або 27 р свіжі пресовані

Етапи:

1. У глибоку ємність помістіть 400 г цукрового піску, додайте мелений сухий цикорій без ароматичних добавок. Далі внесіть лимонку в районі 1 ч. л з гіркою. Залийте звичайною прохолодною водою кімнатної температури.

2. Потім всю суміш перемішайте і доведіть на плиті до вирування, тобто щоб рідина закипіла. Після вимкніть і дайте повністю охолонути квасу до кімнатної температури.

Ну, а далі чарівний компонент — внесіть дріжджі і розмішайте. Дайте напою настоятися в теплі 3-4 години.

3. А далі пийте в охолодженому вигляді і насолоджуйтеся, адже це так смачно.

Рада! За бажанням ви можете привнести листочки м’яти або родзинки, сухофрукти. Замість лимонної кислоти можна додати лимонний свежевыжитый сік.

Джерело https://youtu.be/X4YwsYP_J6I

Ну, як вам сьогоднішня подборочка? Ви знайшли для себе той самий рецепт, за яким прийшли? Сподіваюся, що тепер квас у вас точно вийде. Готуйте його по-домашньому і все всім самого доброго і хорошого. Скоро неодмінно побачимося. До побачення.