Рубрики
Другі страви

Домашні пельмені — виходять дуже смачними. 5 простих рецептів

Доброго ранку всім!

Баоцзи, берики, бораки, хінкалі, вонтони, гедз, гюрза…. продовжуйте ланцюжок! Не повірите, якщо це зробити, то можна нарахувати 36 назв. О, боже, я в шоці, адже це всі родичі моїх улюблених і неповторних пельмений. Про них сьогодні і піде мова в статті, але тільки не про покупних, а про своїх домашніх. Адже саме вони є самими смачними, соковитими! Можуть запаморочити голову будь-кому. Особливо, якщо подати їх зі сметаною або розтопленим вершковим олією, бульйоном. Ух, словами не передати, обожнюю їх і їм цілий рік! А ви?

Що ж, пельмені, які зроблені своїми руками, та ще й у колі сім’ї вважаються найкращими. Напевно, всі в дитинстві сиділи і ліпили їх вручну з мамою і татом. У кожного була своя роль, хтось розкачував качалкою коржі, хто відрізав тісто. А кому-то діставалася роль лепщика або лепщицы. А ось потім у всіх була роль дегустаторів. Знаю, що ще багато засовували в них сюрпризи, наприклад картоплю і кому такий красень потрапляв, той виконував бажання чи був щасливцем в сім’ї і мив за всіх посуд).

Чудові були часи, так і зараз нічого не змінилося. Щоправда, найчастіше роблю їх одна, оскільки діти в садочку, чоловік на роботі. Якщо вже тільки у вихідні, то тоді можна посидіти всім разом і помучитися. Помалу їх готувати я не вмію, зазвичай роблю сумочками, які потім зберігаються в морозильній камері. І при зручному випадку, варю і пригощаю гостей. Ніхто ніколи чомусь не відмовляється, не знаєте чому?

Отже, отчого моменти, які важливі при готування цього божевільного страви. За своє життя я перепробувала безліч рецептів тесту, і знайшла для себе ідеальний варіант, який на воді з додаванням рослинної олії. Саме таке поєднання робить тісто еластичним і не трескающимся при варінні. Адже це дуже важливо! Також як і фарш — тут беззастережно, перемагає сільський, а не магазинний. Так що враховуйте це.

Ну, а про всіх інших нюанси та секрети поговоримо трохи нижче. І до речі, знайшла нещодавно грандіозний рецепт на швидку руку, який мене вразив. До цього моменту, готувала пельмені як зазвичай в каструлі і робила ще ледачі на сковороді у вигляді трояндочок. А тут, уявляєте спробувала зробити їх по-корейськи і з підсмаженою скоринкою. Автору респект! Ммм… мої домочадці пальці сиділи облизували і просили ще добавки, а її не залишилося. Довелося робити на наступний день заново. Якщо заінтриговані, то гортайте замітку і шукайте цей спосіб приготування.

Пельмені домашні — ну, дуже смачні! + фоторецепт ліплення вручну

Якщо в цілому сказати, приготування пельменів — це захоплюючий процес, в якому потрібно загорнути шматочок рубленого м’яса або фаршу в тісто. Упс, і в киплячу воду, а після м’ясні «вушка» готові до своєї долі.

А ти знав? Виявляється до XIX століття ніхто про існування пельменях не знав. Перші згадки прийшли з Сибіру і Приуралля. Якщо подивитися переклад та значення цього слова, то «пэль» — вухо, «нянь» — хліб.

Знаючи безліч секретів, нюансів, ви неодмінно приготуєте домашні пельмені швидко і звичайно постараєтеся зробити все для того, щоб вони були смачними. А починається все, звичайно ж з замісу тіста.

Тісто на пельмені на воді і олії (м’яке і супер смачне)

Пельменний тісто може бути різним, але по консистенції, погодьтеся легше працювати з еластичним і м’яким, ніжним за структурою. Саме таке буде відмінно тримати форму і при варінні не потріскається і не розвалиться. А значить, вся начинка і виділився сік (бульйон) залишиться в ньому.

Я перепробувала масу рецептів і в моїй скарбничці (не наполягаю, але мені подобаються саме ці) зараз два ідеальних способу приготування:

  • Перший, і найчастіше використовую саме його, це на звичайній проточній воді з додаванням рослинної олії або розтопленого вершкового масла. Хоча багато хто стверджує, що воно навпаки тісто расквасит, але такого ефекту я не помічала ні разу.

Що ще дає такий спосіб? З тестом легко працювати, воно грайливе, в нього легко загорнути м’ясо і сформувати потрібну форму виробу. Підходить він і для чебуреків, мантів, хинкалей. А головне, воно не заветривается, при розкладці на листочок заготовки між собою не злипаються, а це означає, що їх можна скласти компактніше. А коли готуєш огроменную порцію, то це дуже важливо.

Читайте також:  Маринади для шашлику з свинини: 14 найсмачніших і швидких рецептів, щоб мясо було мяким і соковитим

Що на рахунок смаку? Воно шалено ніжне і смачне. Поки не спробуєте не зрозумієте — бомба або якесь безумство, яке хочеться їсти, знову і знову не зупиняючись.

  • Другий, це заварне, приготоване на основі води, але вона вноситься в киплячому стані, і дає тесту теж неймовірні ефекти. Результат виправдовує всі ваші очікування.

Якщо ж заглянути в класику (третій), то там звичайно ж буде написаний такий склад: вода, борошно, яйце (або без нього) і сіль.

Який з них вибрати, вирішувати вам. Є ще й інші види, але я поділюся з тими, якими користуюся саме я. Ви все побачите в цій замітці по ходу все.

Отже, знадобиться:

Етапи:

1. Для приготування пельменів спочатку приготуйте тісто. Для цього візьміть глибоку ємність, в яку просійте через сито борошно пшеничне (3 ст., а четвертий склянку використовуйте для підсипки), щоб вона збагатилася киснем.

2. Після чого зробіть в борошні поглиблення і «влийте» 2 курячих яйця невеликих розмірів, якщо вони великі, то вистачить одного. Внесіть 1 ч. л солі.

3. Обов’язково влийте 50 г рослинного масла і теплою можна гарячої води 1 ст.

Існує думка, що чим холодніше вода, тим тісто вийде м’якше, а чим тепліше, тим крутіше, тобто туге і жорстке. Зі свого досвіду, я різниці не спостерігала.

4. Почніть замішувати тісто ложкою, поступово і не поспішаючи, сформуйте тісто в один клубочок.

5. Викладіть його на стіл, підсипте гарненько борошном. Руками обімніть тісто до еластичності і однорідності, щоб воно не липло до рук. Мука піде майже вся (склянку).

6. Після даної роботи тісто загорніть в мішок і дайте відпочити. Або ж використовуйте чашку, яку зверху одягніть. Очікуйте 30 хвилин при кімнатній температурі або в прохолодному місці.

Це обов’язкова умова! Якщо ж тесту не дати відпочити, то воно при ліпленні не буде вас влаштовувати своєю консистенцією. Ліпити з нього буде неприємно. І ще в процесі витримки борошно виробляє клейковину, і маса стає більш еластичною і ніколи не порветься.

Найсмачніший рецепт соковитого фарш для пельменів

Ну, а що стосується самої начинки, яка всередині пельменів, то тут, звісно, річ у фарші. Який, якщо заглянути в історію Сибіру, повинен бути з трьох видів м’яса: свинина, яловичина і сохатина. І головне, м’ясо повинно бути рубане. Плюс додається ріпчаста цибуля і спеції за смаком.

На даний момент в сучасному світі використовується найчастіше свинина і яловичина в однакових пропорціях, або ж беріть кожен вид в будь-якому співвідношенні, в якому хочете. Перекручується в м’ясорубці або в кухонному комбайні, блендері.

7. Ріпчасту цибулю теж кришиться на дрібні шматочки і проганяється в блендері в кашку, або ж його можна натерти на крупній тертці вручну.

Тут вже вибирайте будь-який спосіб приготування на свій вибір.

8. Для соковитості начинки використовуйте воду або молоко, додайте у фарш приблизно 100 мл на 1 кг м’яса. Посоліть і поперчіть, перемішайте руками. Поставте в прохолодне місце на 1 годину, щоб маса відмінно просочилася спеціями.

Як ліпити пельмені руками красиво з кружечків

9. Ну, а тепер самий відповідальний момент — ліплення. Беріть цю інструкція для початківців і ви красиво, прямо зараз навчитеся ліпити пельмені за лічені хвилини.

Першим ділом вам потрібно за допомогою качалки розкотити тісто в коло, причому попередньо його розділіть на шматочки (адже його багато вийшло). Стіл припылите борошном і спочатку тісто подмесите на столі.

Розгортайте до великого сонечка тонким шаром. А після візьміть склянку та видавити кружечки.

10. На кожне коло помістіть по ложечці підготовленого м’яса в центр. Зайве тісто зберіть і відправте в пакет, а потім знову виконайте ту ж саму роботу, поки всі інгредієнти не закінчаться.

Читайте також:  Рецепти гусака в духовці, щоб м'ясо вийшло м'яким і соковитим

Чим більше фаршу в пельменях, тим вони смачніші, але треба все знати міру. Якщо покласти його трохи більше, то заготовка може порватися і бульйон весь витече і начинка вийде сухою і жорсткою.

11. Як тільки всі необхідні дії зроблені, починайте ліплення пельменів. Як це зробити, показано на фото нижче. Всі кроки від А до Я. Спочатку потрібно сформувати руками вареник, півмісяць, краї добре защепніть. Ну, а після загорніть, щоб вийшло «вушко» і т. д.

12. Наступний крок — варіння. У каструлю налийте воду і закип’ятити її, закиньте сіль і перець лавровий, перець горошком для ароматності. Далі за допомогою шумівки, щоб не обпалити руки, укладіть пельмені в посуд. Розмішайте, щоб заготовки не прилипли до дня і дочекайтеся активного бурління. Як тільки бульйон почне кипіти і «м’ясні вушка» спливуть, тривалість 6-8 хвилин. Після чого виловите заготовки шумівкою і подавайте до столу.

Режим варіння використовуйте середній!

Щоб ласощі не злиплися між собою, пройдіться по ним шматочком вершкового масла. Подавайте з томатним соусом або сметаною, кетчупом. Я волію робити так, візьміть:

  • гарячий бульйон від пельменів — 3 ст. л
  • часник — 1-3 зубчики
  • гірчиця — 1 ч. л (або її не використовуйте, якщо не любите)
  • мелений перець — за смаком
  • оцет 9%- 1-2 ст. л

Часник вичавити через прес і змішати з іншими продуктами в мисці.

Приємного апетиту!

Якщо за раз, ви не з’їсте всі пельмені, то їх можна розфасувати по мішечків і прибрати в морозильну камеру для зберігання. При потребі дістаньте їх, і закиньте в киплячу воду заготовки. Варити з моменту закипання 10 хвилин. Врахуйте тільки, що багато «м’ясних вушок» за раз кидати в вируючий бульйон не варто, оскільки велика кількість швидко охолодить воду та заготовки можуть один з іншому склеиться. Тому рекомендую в воду перед варінням влити пару ложечок рослинного масла.

Ну, а тепер хочу показати відеоролик, в якому розповідається про ще 7 секретів визначних пельменів, про які повинен знати кожен, дивіться з задоволенням і ви:

Рецепт пельменів з фаршем в домашніх умовах за класичним рецептом

Тепер як і обіцяла, інший спосіб приготування пельменів. Тісто буде заварним, тобто заварені окропом. Саме завдяки окропу, воно податливе і легко розкочується в тонкий пласт. А головне не рветься і виходить міцним і відмінною. При замісі не буває грудочок.

Ліплення буде трохи інша, будемо вчитися спочатку робити ковбаску, і з неї майструвати кружечки.

Знадобиться:

Етапи:

1. Зробіть заміс тіста, розбийте яйце в чашку, закиньте дрібку солі, влийте олію соняшникову олію і частинами вносите борошно. Як тільки з’явиться крихта, вливайте окріп і додайте просіяне борошно.

За рахунок того, що вода досить гаряча, клейковина починає розбухати прямо на очах і отже тісто виходить пружне, міцне.

Вимішуйте далі масу на присипаному борошном столі до однорідного стану. Накиньте миску і дайте вистоятися 30 хвилин.

Після розділіть на невеликі шматочки, кожен з яких розкачати в джгут. І розріжте на невеликі шматочки, розкачайте в кружечки.

2. Ну, а далі послідовність роботи вам вже відома. Підготуйте фарш, перемолите свинину і яловичину на м’ясорубці разом з ріпчастою цибулею, посоліть, поперчіть. Сформуйте красиві і однакового розміру пельмені.

3. Закип’ятіть воду, посоліть, додайте перець горошком, лаврушку і закиньте партію заготовок. Розмішайте і варіть після закипання 5-10 хвилин. Подавайте з маслом або томатним соусом. Приємних відкриттів!

Як правильно посмажити пельмені на сковороді

Смажені пельмені — це взагалі щось з чимось. Але, якщо ви внесете морквину по-корейськи то взагалі пальці проковтнете. Якщо не любите гостринку, то тоді в начинку додайте традиційно тільки фарш і ріпчасту цибулю. Тісто в цей раз буде істинно класичне, використовується тільки борошно, вода і сіль.

Хрустка скоринка, сік всередині — так можна охарактеризувати дане ласощі. Обіцяю, ви закохаєтесь в це блюдо, якщо приготуєте хоча б один раз.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/LcwFb5pxn9E

Етапи:

1. Борошно просіяти через сито або спеціальну кухоль. Присипте сіллю і розмішайте.

2. Потім зробіть по серединці ямочку і влийте воду. Зробіть заміс руками, до щільного і крутого стану тесту. Дайте йому відпочити хоча б пів години під мискою.

Читайте також:  Сирники із сиру: швидкі і смачні рецепти сирників на сковороді

3. Тим часом, подрібніть на півкільця ріпчасту цибулю, моркву соломкою, подрібніть ножем зелень.

4. Фарш з’єднайте з овочами, сіллю, перцем, аджикою і спеціями. Внесіть яєчний білок в самий низ, під низ фаршу. Рослинну олію (приблизно 100 мл) розжарте на плиті, і як піде димок влийте в чашку до інгредієнтів. Розмішайте шипучі масу. Додайте соєвий соус і рубану зелень, перемішайте.

5. Виходить дуже смачно і ароматно!

6. Далі відлежатися тісто розкачати в ковбаску і порубаєте на шайбочки. Розкачайте качалкою кожну заготовку в гурток. Викладіть начинку і акуратно зберіть тісто, як ніби ви ліпите хінкалі, а потім вареник (дивіться покрокові фото внизу):

7. Як тільки всі заготовки готові, помістіть їх у сковорідку, яку змастіть рослинною олією.

8. Зробіть максимальний вогонь і смажте до рум’яної скоринки 5 хвилин.

9. Далі вогонь зменшіть на середній і влийте води, щоб вона піднялася на 1 див. Ух, таке дійство розпочнеться — шипіння. Закрийте кришкою і варіть ще 20 хвилин до готовності.

10. У підсумку смажені пельмені на сковороді готові та ж прямо зараз чекають дегустації. Скоринка виходить шалено хрусткою, а смак — здуріти який! Все завдяки оригінальної начинки.

11. Подавайте із соєвим соусом або з будь-яким іншим, зеленню і меленим червоним перцем. Приємних пригод і експериментів!

Як зробити пельмені зі свинини з допомогою пельменницы

Для тих, хто любить різного роду пристосування, тому може знадобитися спосіб приготування пельменів в пельменнице. Робиться така робота швидко, а «м’ясні вушка» виходять схожими на равіолі. Творіть на здоров’я!

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/af2cZ9r6fK4

Етапи:

1. Три склянки борошна просійте на килимок або стіл. А після підготуйте рідку основу, розбийте в склянку одне яйце і один жовток, додайте сіль. Перемішайте і долийте до 1 склянки теплої водою. Влийте в борошно (в поглиблення) суміш і вимісіть руками тісто. Відбийте, обімніть його на столі, щоб вийшов весь залишився повітря, щоб воно стало гладким.

2. Після замісу помістіть в пакет і дайте тісту відпочити 30-40 хвилин.

3. Тим часом займіться фаршем, змішайте 300 г свинини і яловичини 300 + сіль, мелений чорний перець і яєчний білок. Також для соковитості можна налити 100 мл води.

4. Розкачайте тісто в 2 круглих пласта і помістіть одну заготовку на пельменницю. Змастіть силіконової пензликом коло рослинним маслом. І розкидайте в кожну соту по ложечці фаршу. Прикрийте ще одним листом з тіста і прокатайте качалкою по всій поверхні. Видаліть надлишки тіста.

5. Вийміть пельмені-равіолі і далі закидайте в підсолений окріп і варіть до готовності 8 хвилин. Приємних клопотів!

Пельмені в горщиках приготовані в духовці без пельменницы

Наостанок хочеться запропонувати ще рецепт, який сподобається тим, у кого в будинку є горщики. Саме вони допоможуть розділити пельмені на порції і бійок більше не буде), жарт. Виходить блюдо схоже на запіканку, з сирною скоринкою, можна ще і помідорки також покласти.

Знадобиться:

Джерело https://youtu.be/ntdQji_aa0A

Етапи:

1. Заморожені пельмені відваріть до готовності в киплячій підсоленій воді з лаврушкой (10 хвилин).

2. Для соусу з’єднайте 4 ст. л сметани і 1 ст. л майонезу. Сир натріть на дрібній або середній тертці в стружку.

Потім вийміть пельмені з води і перемістіть в горщики першим шаром, потім смажені гриби, 1 ст. л соусу і тертий сир. Знову пельмені, залийте бульйоном, що залишився від варіння. Соус і тертий сир.

3. Після приберіть горщики в духовку розігріту до 200 градусів, а через 25 хвилин їжте на здоров’я!

Ось така ознайомча стаття вийшла. Сподіваюся, відтепер ви полюбите готувати пельмені будинку. Вийдуть вони дуже смачними, використовуючи при цьому будь-який вподобаний рецепт з даної збірки. Пишіть свої враження і які були експерименти. Грайтеся з начинками, адже крім фаршу можна покласти гриби, картоплю, капусту та ін

Бажаю всім теплого вечора, гарної погоди і позитивного настрою. До побачення і до нових зустрічей.