Рубрики
Другі страви

Чебуреки з мясом — дуже смачні рецепти чебуреків на вдалому хрусткому тесті

Доброго часу доби! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептами приготування апетитних чебуреків з м’ясом. Щоб побалувати своїх домочадців цим пиріжком не обов’язково йти за ним в чебуречну, можна приготувати вдома. Для цього потрібно небагато часу і прості продукти.

Існує безліч способів приготування тіста для цього традиційного кримськотатарського страви. Його можна замішувати на воді, молоці, а також з окропом — заварне або ж з горілкою. Вибирайте борошно вищого сорту, і дотримуйтесь пропорції, тоді все вийде.

Для начинки краще використовувати м’ясо свинини і яловичини, перекручене на м’ясорубці, або за уподобаннями — баранину і курятину. Якщо немає такої можливості купуйте готовий фарш в магазині, не забувайте дивитися на термін придатності та умови зберігання. Щоб начинка була соковита потрібно додавати в нього воду або молоко, а також більше цибулі.

Готуються чебуреки в сковороді з глибокими бортиками з великою кількістю рослинного масла.

Порада: Якщо будете смажити багато чебуреків за раз, міняйте масло частіше, для уникнення утворення канцерогенів. Бережіть здоров’я!

Чебуреки з м’ясом на вдалому хрусткому тесті

Багато хто з нас люблять їсти цю страву. Але, щоб воно вийшло смачним і з бажаним результатом потрібно дотримуватися пропорції і готувати в гарному настрої!

А ви знали, щоб чебуреки були хрусткими, тісто потрібно тонко розкачувати приблизно 3 міліметри.

Процес приготування вдалого тесту простий і не займе багато часу. Консистенція маси повинна бути щільною і еластичною. Обов’язково потрібно масі дати відпочити, час залежить від рецептури входять в нього компонентів.

Пропоную варіант чебуреків з м’ясом на самому саме на такому варіанті. Вони виходять хрумкими, смачними і з соковитою начинкою.

Нам буде потрібно:

  • борошно вищого сорту – 425 г
  • вода тепленька 40 градусів – 1 ст. або 200 мл
  • рослинна олія рафінована в тісто – 20 г
  • свининое м’ясо шматочками – 345 г
  • сіль – за смаком
  • цибуля ріпчаста – 100 г
  • часник — 1-2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • перець чорний мелений — за смаком

Спосіб приготування:

1. Беремо щіпку солі і розчиняємо її в теплій воді, виливаємо в миску. Розбиваємо куряче яєчко. Далі висипаємо більшу частину просіяного борошна і перемішуємо.

2. Виливаємо приблизно грам 20 рослинного масла в тісто і продовжуємо замішувати.

3. Потім додаємо борошно, для зручності продовжуємо місити на столі.

4. Залишаємо тісто зверху змащений маслом відпочити на 25-40 хвилин. Не забуваємо про те, що його необхідно буде прикрити серветкою або кришкою, щоб не засохло.

5. Приступаємо до начинки. М’ясо ріжемо на середні за величиною шматочки. Ріпчасту цибулю і часник кришимо крупно і перекладаємо в чашу блендера, злегка збиваємо.

6. Тепер додаємо м’ясо і подрібнюємо. Ух, краса, все дзвенить і робить чудоприбор всю цю складну роботу за нас.

7. Кладемо яйце, сіль, перець за смаком і перекручуємо до однорідної маси. Відчуваєте вже аромат пішов?

8. Тісто ділимо на п’ять частин, рівно стільки виходить з даних пропорцій, розкачуємо першу частину качалкою в тонкий круглий пласт.

9. Кладемо на одну половину сочня готовий фарш, рівномірно розподіляючи ложкою.

10. Закриваємо другою половиною і защипуємо краю. Качалкою акуратно ще раз катаємо з кінчиків виганяючи повітря, і спеціальним ножем обрізаємо рівно все зайве.

Якщо у вас немає такого пристосування, можете використовувати звичайну плоску тарілку.

11. У сковороду з глибокими бортиками вливаємо олію, ставимо на вогонь. Обсмажуємо на середній температурі з двох боків до золотистої скоринки.

Читайте також:  Кабачки в клярі на сковороді з часником: Топ-8 швидких і смачних рецептів

12. Погляньте, яке диво вийшло, яке апетитне і красиве. Приємного!

Готуємо на мінералці дуже смачні і соковиті ласощі

Що може бути краще свіжоприготованого домашнього чебурека з м’ясом? Нічого! Не можливо встояти від аромату изжаренного пиріжка, хоч він і калорійний, але хоча б іноді можна собі дозволити це спокуса.

Завдяки наявності мінеральній воді тісто виходить повітряне, ніжне і дуже м’яке з бульбашками. Цей спосіб один з традиційних і з’явився він давненько. І до цих пір користується великим попитом у шеф-кухарів і початківців домогосподарок.

Нам буде потрібно:

  • борошно — 3 ст. + на лід трохи
  • мінеральна газована вода — 250 мл
  • сіль — за смаком
  • яловичина — 300 г
  • свинина — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • перець чорний мелений — за смаком
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Готуємо тісто. Просіюємо в миску борошно пшеничне, додаємо дрібку солі і вливаємо потихеньку мінералку. Ретельно розмішуємо. Маса виходить еластична і м’яка.

2. Накриваємо кухонним рушником, для того щоб не подсыхало. І залишаємо відпочити на час приготування начинки, бажано на 20-30 хвилин.

Беремо свинину і яловичину ріжемо на шматочки і перекручуємо на м’ясорубці.

3. Цибуля кришимо, кладемо у фарш, солимо і перчимо за бажанням. Додаємо трохи води для соковитості. І добре перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер дістаємо тісто, катаємо в джгут і ріжемо на рівні частини.

Отримуємо такі забавні грудочки, з них можна наліпити цілу дюжину кулінарних шедеврів.

4. За допомогою качалки розкачуємо тонкий коржик, вирівнюємо краю з допомогою тарілки. На одну частину кола викладаємо начинку і розрівнюємо.

5. Закриваємо другою половиною сочень, та форма явно на них дуже схожа. Защепляем спочатку пальцями, потім проходимо виделкою.

6. Ставимо сковороду з маслом на вогонь. Як тільки масло закипить, акуратно кладемо в нього заготовки, обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Приємних відкриттів, шановні друзі і товариші!

Ах, так, подавайте зі сметанкою і відмінним настроєм. І до речі кажучи, припивать можна з будь-яким напоєм, навіть березовим соком або киселем.

Відео про те, як приготувати чебуреки на сковороді

Найпростіше купити напівфабрикати в магазині, а потім засмажити будинку на сковороді. Як така ідея? Чесно фу, не дуже.

Все тому що, приготовані самостійно з душею з простих продуктів може при бажанні створити кожна господиня. Якщо ви ще не пробували, тоді подивіться відеосюжет, і побалуйте себе і своїх близьких м’ясними вкусняшка. Приємного перегляду!

Простий рецепт з заварного тіста, але без горілки

Чебуреки – дуже смачна страва, яку можна використовувати як повноцінну страву або як закуску, в гарячому або холодному вигляді, з різними соусами або без них.

Цей варіант готується на окропі, виходить дуже смачно і просто в виконанні.

Порада: Щоб заварне тісто було ідеальним, борошно необхідно всипати всю відразу, інакше маса вийде грудочками.

Нам буде потрібно:

  • борошно — 3,5 склянки
  • окріп — 1 стакан
  • масло вершкове — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • свинина — 500 г
  • цибуля ріпчаста — 2-3 шт.
  • сіль — за смаком
  • перець чорний мелений — за смаком
Читайте також:  Біляші: дуже смачні рецепти домашніх беляшіков з мясом на сковороді

Спосіб приготування:

1. У миску просіваємо борошно пшеничне вищого сорту.

Якщо цього не зробити, то борошно не збагатитися киснем і це позначиться на готовому виробі негативно.

2. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло і розбиваємо в нього яйце. Замість вершкового, можна взяти навіть звичайний маргарин, саме цей продукт дозволить вам довше зберегти ці ласощі більш свіжими протягом 3-5 днів.

3. У склянці з окропом розчиняємо щіпку солі і виливаємо в борошно, розмішуємо ложкою, додаємо в суміш яйце з маслом.

4. Чаклуємо далі. Вимішуємо масу і залишаємо відпочити на 25-30 хвилин, накривши рушником.

5. Приступаємо до начинки. Окремо свинину і цибулю перекручуємо на м’ясорубці, потім в чашці з’єднуємо всі, додавши сіль і перець на свій лад, ретельно перемішуємо.

6. Розкачуємо тісто в ковбаску і ріжемо на рівні частини, обминаючи кожен шматок в круглий або злегка овальний грудочку. Далі розкачуємо корж тонким шаром.

7. Для того, щоб виріб вийшло з рівними краями, накладаємо зверху сочня тарілку і обрізаємо зайві.

8. Обрізки все не викидаємо, з них вийде ще один красунчик. Викладаємо на одну частину кола фарш, розрівнюючи ложкою.

9. Закриваємо другою половиною коржа й акуратно защипуємо виделкою краю.

10. Залишилася справа за малим, в сковороду з глибокими бортиками наливаємо достатню кількість масла рослинного, нагріваємо і викладаємо заготовки. Смажимо до жовто-коричневої скоринки з двох сторін.

Надлишки жиру прибираємо, поклавши чебурек на щільну паперову серветку. Все готово! Які хрустики вийшли, божественно виглядають, просто слинки вже біжать).

Домашні чебуреки на кефірі з м’ясом

А тепер хочете дізнатися про одну новинку, вона точно підкорить серце будь-якого. Адже секрет тут в одному кльовом інгредієнти, під назвою кефір. І не дивуйтеся, саме за допомогою нього маса буде пишна і дуже ніжна. Але і це ще не найголовніше, ви отримаєте приголомшливий м’який варіант. Не вірите? Пробуйте робити з цим докладним описам, які представлені і показано на фотоиллюстрациях.

Ще одна перевага — це те, що тісто супер еластичне і гнучке, не липне до рук і столу. Головне, пам’ятайте, щоб все вдалося, необхідно пластик розкачати як можна тонше, але не щоб світився.

Що ж, давайте чудити і нехай цей спосіб стане для вас ще одним ексклюзивом. Напишіть свої відгуки після того, як испробуете, буду дуже вдячна.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Візьмемо просіяне борошно і помістимо її в миску, бажано з великими краями, щоб було зручніше заводити. Тепер солимо, далі вливаємо кисломолочний продукт, розбиваємо куряче яйце. І тільки після цього вносимо розтоплений на водяній бані маргарин або масло.

Увага! Масло вливаємо обов’язково тепле, а не кипляче, а то білок згорнеться.

2. Замішуємо тісто, а після закутуємо його в харчову плівку. Не забуваємо про те, що воно любить, коли його добре розминають по столу, не лінуйтеся і не пропускайте цей момент.

Ну а далі, як завжди, не нехтуйте процесом расстойки. Воно залишає близько 35 хвилин часу.

2. Тим часом можна зайнятися начинкою, з’єднуємо продукти за списком. Ретельно розмішуємо, і про воду (1-2 ст. л) не забуваємо, а то м’ясні ласуни вийдуть сухими.

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

3. Після всього, отдохнувшуюся масу розділимо на маленькі частини у вигляді грудочок. Отримуємо близько 16 штук. Кожен такий ком розгортаємо в тонкий пластик, нагадує форму гуртка.

4. Розподіляємо фарш акуратно виделкою по всій поверхні коржа. Робимо це тільки з одного боку, іншу потім накладаємо на начинку, і вуаля вийшло кулінарний виріб. Пройдіться по краю вилочкою, щоб защепити краї.

5. Застосовувати можна також декоративні ножі, тоді кінчики будуть ще і чудово красивими. Смажимо на розігрітій сковороді з великою кількістю рафінованої соняшникової олії.

6. Як тільки перша сторона почала корічневеть перевертаємо і смажимо іншу.

Після викладаємо на паперову серветку, прибираємо весь жир і доробляємо залишилася роботу. А потім кличемо всіх на дегустацію ароматних і гарячих делікатесів. Круто! Приємних відкриттів!

Супер рецепт від шеф-кухаря Іллі Лазерсон

Чи відомо вам це ім’я? Так, безумовно. Тоді чому б не взяти собі на замітку деякі секрети від Іллі і втілити їх в реальність. Пропоную подивитися цей ролик, можливо приготуєте сьогодні за цією технологією.

Все таки іноді краще побачити все в живу і повторити, ніж читати. Вчитися ніколи не пізно. Вдалого перегляду.

Класні чебуреки з горілкою

І ось настала черга поділитися ще одним оригінальним і неповторним шедевром. Може здивовані, що тут раз і алкоголь який на букву починається. Мудро думаєте? А пам’ятаєте в паску додавали коньяк, взагалі супер вийшло.

Якщо пошукати побільше інформації в інтернеті і пройтися по книжках, то татари саме на горілці заводили в старовину істинно це нехитре тісто. Так, чому б не спробувати. Згадайте, про найголовніші особливості всій випічки на цьому дивовижному еліксир.

Хоч тут тісто і не дріжджове, але все одно всі ці перераховані властивості тут будуть виконані. Хороші перспективи, чи не так?

Нам буде потрібно:

  • борошно — 600-700 г
  • вода — 300 мл
  • горілка — 50 мл
  • сіль — за смаком
  • перець — за смаком
  • свинина — 600 г
  • кінза — пучок
  • зелена цибуля — пучок

Спосіб приготування:

1. У теплій воді розчиняємо сіль і вливаємо в миску з просіяним борошном, додаємо горілку.

2. Все добре перемішуємо спочатку ложкою, потім на столі, посипаному борошном руками. Накрити серветкою і хвилин через 10 знову помісити, і так рази три. Тісто вийде пружне і еластичне.

3. Свинину пропускаємо через м’ясорубку. Зелень рубаємо ножем і додаємо в м’ясо, солимо і перчимо. Перемішуємо до однорідної маси.

4. Приступаємо до виготовлення м’ясних ласощів. Розкачуємо жгутиком, скрутного в цьому немає нічого, точно вийде і у вас.

5. Ділимо його на рівні частини і розгортаємо в сочень.

6. Столову ложку начинки викладаємо на півколо рівномірно розподіляючи.

7. Закриваємо сочень половинкою і защипуємо краї пальцями, потім виделкою. Всі як один, здорово!

8. У сотейник наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь. Як тільки закипить акуратно поміщаємо пиріжок і смажимо з двох боків до золотистої скоринки. Ось і готовий наш страва!

Приємного апетиту! Сподіваюся ці рецепти припали вам до душі і ви обов’язково їх испробуете на своїй кухні! Скоро, дуже Скоро буде ще одна класна підбірка, не пропустіть. Спасибі за увагу! До нових зустрічей. Поки-поки що.