Рубрики
Закуски

Часникові стрілки — рецепти приготування

Великий привіт!

І знову сьогодні буду всіх дивувати. Їли ви часникові стрілки? Думається мені що ви їх смажили на сковороді. Чи знаєте якісь інші рецепти приготування. Приміром частенько готуєте салат або маринуете по-корейськи. Ось про все це і піде мова в даній замітці.

Сподіваюся що знайдете багато цікавих і нових варіацій. Адже це не тільки смачно, але і корисно. А головне, що стрілки з часнику ще можна заготовити про запас, щоб взимку після відкрити і поласувати частинкою літа. Але про це погоримо в наступних випусках.

Хочу нагадати всім, що коли часник зростає, то надалі він викидає стрілки, які потім цвітуть і дають насіння або зернятка. І ось як тільки вони добре витягнуться, і ще молоденькі, то необхідно їх зрізати і вжити в їжу, яким чином? Абсолютно будь-яким, можна підсмажити на сковороді, відварити і навіть замаринувати. У будь-якому випадку такі кулінарні шедеври відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, наприклад гречкою або тушкованою картоплею.

Тому, друзі, чекаю з нетерпінням ваших відгуків та рекомендацій, можливо ви можете запропонувати зовсім інші рецепти приготування. Ну, а поки вибирайте з утримання будь-яку страву і готуйте з радістю.

Отже, знайомтеся з меню.

Що приготувати з часникових стрілок на вечерю швидко і смачно

Насправді відповідь на це питання був і є завжди актуальним, і я хочу сказати, не тільки з часникових стрілок, а взагалі і з інших продуктів. До речі, на цю тему я давала парочку класних рецептів ось в цій статті. Так, що якщо є бажання відвідайте.

Отже, пропоную розглянути варіант приготування нижче. Я спеціально підібрала купу способів, як подати і піднести цю страву. Стрілки можна посмажити на сковороді звичайним чином, як це роблять більшість з нас, а можна зробити навіть омлет.

Найцікавіше, що багато хто навіть і не підозрюють про те, що «чесночники» їдять. Так, вже… ну, а що, якщо немає кому підказати. Адже з них можна зробити не тільки готовий вечерю або сніданок, але і відмінну закуску до будь-якого гарніру. Про все це читайте нижче.

Смажені часникові стрілки з морквою та цибулею

Хочете, щоб було одночасно смачно і просто? Тоді саме цей рецепт створений спеціально для Вас. Як говориться, нічого зайвого, бери і роби. Засмажив на сковороді з маслом, і вуаля, об’ївся від пуза). А якщо ще зробити котлетки з риби або м’яса, то взагалі казка.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Ріпчасту цибулю і свіжу моркву очистіть. Натріть на тертці моркву в стружку, як ніби ви хочете зробити засмажку. Цибулю подрібніть на кубики або дрібні шматочки. І відправте ці інгредієнти на розпечену сковороду з рослинним маслом. Обсмажуйте 1-2 хвилини.

2. А далі слідом помістіть до них часникові стрілки, які поріжте на невеликі смужки, приблизно 2-4 див. Як вам більше подобається і тушкуйте разом з овочами до готовності.

3. Не забувайте при смаженні перемішувати, посоліть і поперчіть. Прикрийте кришкою і продовжуйте готування. Як тільки цибуля і морква придбають золотистий колір і стрілки підрум’яняться, вимикайте.

4. Подавайте до столу в якості основної страви або закуски. Ммм… виглядає дуже апетитно і звичайно ж смачно, пальчики оближіть. Нагадує чимось спаржеву квасолю. Приємного апетиту!

Можна до речі при смаженні додати в блюдо з часникових стрілок томатну пасту. А для тих, хто любить майонез, то можете поєднати і його. Виходить теж і красиво і смачно.

Омлет зі стрілок часнику

Тепер, як і обіцяла, супер простий рецепт омлету з головним царем сьогоднішньої кухні — стрілками. Нічого особливого і наверненого у цьому способі приготування немає, тому переглянувши одного разу рецепт, ви з легкістю в майбутньому будете його повторювати готувати багато разів.

Читайте також:  Рулетики з баклажанів з різними начинками на святковий стіл

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Стрілки часнику помийте і поріжте ножем на невеликі ковбаски.

2. Викладіть на сковорідку з рослинним маслом, перемішайте і тушкуйте 3-4 хвилини на повільному вогні.

3. Потім залийте сумішшю яєць і молока. Тобто з’єднайте в мисці яйця і молоко, трохи присоліть, поперчіть розмішайте і вилийте на сковорідку. Закрийте кришкою, збільште режим плити до середнього і тушкуйте до готовності. Подавайте порізавши на шматочки. Приємних відкриттів!

Часникові стрілки смажені з яйцем і помідором

А тепер ще один мега шикарний рецепт смачного сніданку або закуски. Ви навіть не уявляєте, як це ароматно і чарівно виходить. У складі є помідори, вони додадуть яскравість і новизну. Вообщем пробуйте на здоров’я і після пишіть внизу свої рекомендації та відгуки.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Порубаєте кухонним ножем томати на шматочки. Зі стрілками часнику вчините також, спочатку їх перемойте в проточній воді.

2. Потім помістіть стрілки в розпечену сковороду з рослинним маслом і обсмажте їх 2-3 хвилини. Після додайте трохи води, приблизно 2-3 ст. л і продовжуйте варити далі, поки вода не випарується, а стрілочки не придбають оливковий колір.

Після додайте свої улюблені спеції за смаком, разом з сіллю. Яйця розбити в чашці і взбулькать виделкою до однорідної маси і нею залити «чесночники». Розкидайте по поверхні порізані на кубики томати. Прикрийте кришкою і тушкуйте до повної готовності.

Такий вітамінний повноцінний обід вийшов, вважай на швидку руку. Згодні? Клас!

Мариновані стрілки часнику, щоб відразу з’їсти — швидкий рецепт під горілочку

Насправді, способів як замаринувати стрілки не так вже й багато, в наступний раз я покажу ще пару таких творінь. А сьогодні пропоную взяти собі на озброєння цей легкий рецепт, від якого точно пальчики оближіть.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Яким зручним способом стерилізуйте банки і кришки. Часникові стрілки подрібніть у вигляді соломки.

2. Тепер займіться маринадом: помістіть в каструлю 2 ст. л цукрового піску, оцет 9 процентний, плюс столову ложку солі з гіркою, 1 літр води, перець горошком, лавровий лист. Увімкніть плиту і доведіть до кипіння. Після цього до такого маринаду відправте стрілки часнику і варіть 5 хвилин після закипання.

Далі відкиньте зелень за допомогою шумівки по банкам. Залийте гарячим розсолом. Закрутіть заготовки залізною кришкою, укутайте в ковдру на добу і зберігайте в погребі.

А так ви пробували? Або ж можна одягнути капронову кришку, дати охолонути банкам і виставити в холодильник на 5 днів.

А після відразу вживайте в їжу, за цей час часникові стрілки відмінно замаринуются. Приємного апетиту!

Рецепт приготування часникових стрілок з м’ясом

Ну, а тепер друзі хочу запропонувати зробити смакоту посытнее, так сказати для любителів добре поїсти). Для цього знадобиться яловичина, якщо не любите, то замініть своїм улюбленим видом м’яса, наприклад на курку або свинину.

На замітку! Цей спосіб приготування відноситься до китайської кухні.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Корінь імбиру поріжте тонкими пластинками. Ріпчасту цибулю подрібніть на полуколечки, болгарський перець нашаткуйте соломкою. Свіжу моркву тонкими кружечками, а потім кожен подрібніть на кілька скибочок. Стрілки часнику наріжте широкими паличками. Часник дрібно порубаєте або пропустіть через прес.

Відварне м’ясо яловичини поріжте широкої соломкою і відкладіть в сторону. У каструлю покладіть рослинне масло, або візьміть фритюрницю. Яловичину присоліть, можна навіть обдати улюбленими спеціями і тепер, обваляйте в крохмалі. Обсмажуйте у фритюрі.

Саме крохмаль утримає всі спеції в м’ясі.

2. Потім в цьому ж маслі припустіть стрілки часнику 3-4 хвилини, далі приберіть їх шумівкою і перетрясите на друшляку.

Читайте також:  Маринований буряк швидкого приготування як закуска

Потім розжарте сковороду вок або звичайну, влийте краплю краплю кунжутного масла. Обсмажуйте всі овочі, спочатку часник, потім додайте цибулю, потім моркву, болгарський перець і імбир. Потім сушений гострий перець, стрілки часнику і тільки після цього відварну яловичину. Розмішайте і влийте 1 ст. л соєвого соусу і продовжуйте тушкувати на середньому вогні. Далі додайте кінзу і ретельно перемішайте.

3. Блюдо подавайте в гарячому вигляді. Як бачите, все дуже просто і доступно. Готуйте вдома і з великим задоволенням!

Як приготувати часникові листя з салом через м’ясорубку

Я думаю, що всі з вас люблять сало, пам’ятайте нещодавно навіть самі його маринували. А якщо до нього додати ще й нашого «головного короля» цієї примітки. Що вийде? Безумовно класно, хто пробував хоч раз у своєму житті, точно погодиться.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Сало прополощіть у проточній воді і висушіть серветками. Потім подрібніть на невеликі шматки, щоб було зручніше далі працювати з ним.

Якщо воно у вас зі шкіркою, то видаліть її, вона не знадобиться.

Увімкніть м’ясорубку і пропустіть через неї часникові листочки разом з салом. Добре приправте сіллю і меленим перцем. Потім накрийте миску поліетиленовим мішечком або харчовою плівкою. І тадам, дайте постояти і замаринувати пару годин у холодильнику.

2. Ну, а потім, намастіть таку пасту на хліб або батон та уплетайте з борщем за обидві щоки. Приємного апетиту!

Смажені часникові стрілки — рецепт з соєвим соусом

А для тих, хто є шанувальником всього незвичайного і оригінального, і хоче поринути в корейську кухню, тому можу запропонувати до перегляду відеоматеріал з каналу ютуб. Але спочатку погляньте на склад інгредієнтів.

Якщо він вас вразив, і вам вже не терпиться, то натискайте на кнопку перегляду і чудите на здоров’я разом з автором. Які будуть враження, чекаю внизу нотатки).

Паста з часникових стрілок

Прикольно і просто, а також можна сказати поживно і вітамінно! Ось так можна охарактеризувати таку закуску, яка відмінно впишеться на шматочок хліба. Так, там їй і місце. Ви закохаєтесь в цей кулінарний шедевр з першої ложки і не зможете відірватися. Готуйте часникову пасту разом зі мною.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Часникові стрілки перекрутіть на м’ясорубці або в чашці блендера, до маси нагадує кашку. Потім щедро посоліть і додайте олії.

2. Таку пасту можна відразу ж мазати на хліб або ж закатати в банки на зиму. А також заморозити в контейнері для кубиків льоду. У будь-якому випадку, виходить у будь-якому випадку обалденно. Можна і зробити запас або поїсти відразу ж. Вдалих відкриттів!

Стрілки з часнику в сметані

Думаю, що таку ласунку ви ще не їли. Насправді, рецепт настільки простий, що приготує навіть підліток. Ммм… сметанний соус, і часниковий аромат. Я вже передчуваю, і запах неймовірний по квартирі буде стояти однозначно.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. У часниковою стрілки відріжте насінну коробочку, а іншу частину покришіть на шматочки довжиною 3-4 див Зручно робити таку роботу ножицями.

Увага! Беріть стрілки молоденькі, якщо попалися вже старі, то тверду частину не використовуйте, обрізайте і викидайте.

2. Отже, обсмажте стрілки на рослинному маслі або беріть вершкове 3-4 хвилини на середньому вогні. Далі за планом додайте пару ложок сметани і залийте пів склянкою води, щоб вийшла сметанна заливка. Вогонь зменшіть і прикрийте кришкою, тушкуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин. Ви помітите, що колір у страви змінився, а стрілки стали м’якими.

Читайте також:  Малосольні огірки в пакеті - Топ-8 швидких рецептів

Салат з часниковими стрілками по-корейськи

Наступний рецепт, можна віднести напевно до делікатесів. Я думаю, що і всі його оцінять любителі корейської кухні точно прийдуть в захват. Такий салат не залишить нікого байдужим, перевірено на десятці гостей.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Подрібніть стрілочки на невеликі шматочки. У каструлі закип’ятити воду і закиньте часникові стрілки, варіть 3-5 хвилин. Злийте воду в друшляк, таким чином зелень вийде напівготової.

2. Потім розжарте рослинне масло на сковороді. І надішліть до нього ріпчасту цибулю полуколечками, обсмажуйте до золотистого кольору. А після додайте часникові стрілки і продовжуйте смажити протягом 5 хвилин, помішуючи.

Далі внесіть червоний мелений перець, кинзу, чорний мелений перець і обов’язково сіль соєвий соус. Ретельно розмішайте лопаткою. І смажте ще кілька хвилин, а в самому кінці для запашистости видавити через прес часник. Перемішайте і пробуйте на смак.

3. Вийшло чудово, і хрустко, подавайте з рисом або картопляним пюре. Єдино, дайте страві злегка приостыть, якщо у вас є терпіння на це). Їжте на здоров’я!

Мариновані часникові стрілки на зиму

Наступне диво теж виходить заліковим, і до того ж порадує вас в зимову пору. Заготовте пару баночок таких стрілок з часнику і точно не пошкодуєте. Тим більше, що рецепт найпростіший, впорається будь-який новачок.

Нам знадобиться:

Етапи:

1. Стрілки поріжте на шматочки зручні для поїдання, тобто приблизно від 3-5 см в довжину. Надішліть їх в киплячу воду і бланшируйте 2 хвилини. Вийміть після в інший посуд, використовуйте шумівку. А у воду додайте цукор, сіль, розмішайте і варіть 5 хвилин. Таким чином, вийде розсіл, в який після закінчення цього часу влийте оцет і вимкніть.

Важливо! Часникові стрілки повинні всі бути покриті водою.

2. Тим часом, за стерильним баночках розкладіть запашний перець горошком і гострий перчик, лаврушку. І утрамбуйте стрілками. Далі залийте тільки, що вимкненим маринадом. Лейте прям до самого верху банки. Закрутіть кришками (металевими) і переверніть ємності до верх ногами. Укутайте в плед і дайте повністю охолонути до кімнатної температури.

3. На виході вийде три баночки, які точно сподобаються всім взимку. Уплетайте таку закуску з будь-яким гарніром і звичайно ж м’ясом. Приємних вражень!

P. S Через час стрілки злегка потемніють, не лякайтеся, так і повинно бути.

Як заморозити стрілки часнику і куди їх застосувати

Тепер мені хочеться навчити вас готувати стрілки і не тільки, до прикладу можна взяти будь-яку іншу зеленушку (петрушку, кріп) запас. Якщо вам дозволяє це зробити морозильна камера холодильника, то взагалі круто. Або вона у вас взагалі окремо винесена? Що ж з такими дарами природи потрібно зробити?

Пропоную заморозити, при цьому можна використовувати три способи заморозки. Про них більш детально розказано у відео нижче. А я вам зробила пару скрінів, щоб могли уявити, що належить зробити. І між іншим, після ви зможете з легкістю діставати кубики або миниконтейнеры з зеленню і додавати в супи або закуски, другі страви.

Що ж, а тепер натискайте кнопочку і насолоджуйтесь переглядом сюжету з каналу ютуб.

На цьому у мене все. Як завжди відмінного настрою і чекаю всіх з нетерпінням в гості до мене на блог ще. Ставте класи та діліться статтею в соціальних мережах. До побачення.