Рубрики
Другі страви

Біляші: дуже смачні рецепти домашніх беляшіков з мясом на сковороді

Всім величезний привіт! Поспішаю порадувати Вас новими смачними і пишними м’ясними шедеврами смаженими на сковороді. Хочу запропонувати вам варіанти приготування, не гірше ніж на ринку, навіть в рази краще, а ці перевірені, прості рецепти вам допоможуть.

Ви навчитеся правильно і смачно готувати справжні татарські і узбецькі біляші, дізнаєтеся всі секрети і безліч корисних порад.

І посл цього, буде частіше творити і чаклувати на своїй кухні. Адже це здорово і весело, тим більше якщо є кого пригощати такими ласощами.

Дуже смачний рецепт біляшів в домашніх умовах

Дуже смачний домашній варіант, який сподобається вам своєю простотою і легкістю. Готуємо будинку по ГОСТу такі хрусткі і соковиті творіння, які вийдуть, як в кіоску на базарі, а може бути навіть і краще, тому що вони зроблені з великою любов’ю і турботою подарувати улюблений аромат своїм близьким.

Нам знадобиться:

Тісто:

  • Борошно — 3-4 ст.
  • Вода -1 ст.
  • Рослинне масло — 3-4 ст. л в тісто
  • Сіль — 0,5 ч. л
  • Свіжі дріжджі — 20-30 г
  • Свинина — 200 г
  • Яловичина — 200 г

Начинка:

  • Цибуля — 2-3 шт.
  • Вода — 50 мл
  • Сіль, перець чорний мелений — за бажанням
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Процес готування почніть з тіста. Розведіть дріжджі у воді разом з цукром і сіллю. Дайте цій рідині постояти 4-5 хвилин, щоб все піднялося «шапочкою». Потім додайте борошно. Перемішайте.

Важливо! Мало не забула сказати, обов’язковим інгредієнтом в цьому замісі є рослинна рафінована олія, воно додасть високу еластичність і пружність. Буде повірте класно і приємно працювати.

2. Зауважте тісто без яєць, але воно дуже добре виглядає. Пам’ятаєте його в миску і залиште відпочивати в сторонці, накрийте рушником.

Важливо! Час відпочинку має становити не менше однієї години.

3. Другим важливим кроком у приготуванні цієї страви служить фарш. Шматочки свинини і яловичини прокрутити на м’ясорубці разом з цибулею. Можна взяти вже готовий варіант, який ви можете з легкістю в наш час купити на прилавку в магазині.

Важливо! Краще робити свій домашній фарш, адже він завжди буде краще.

Поперчіть і посоліть на свій розсуд, добре перемішайте. Ох і запах який, до речі, можна додати часник, теж додає якийсь аромат, але це на любителя.

Важливо! Для соковитості додайте в м’ясо водички або молочка. З молоком виходить звичайно правильніше.

4. Як вийшло, підбийте масу і викачати його на стіл. Зробіть за допомогою рук ось такі кульки, які вони потішні і м’які. У мене син коли побачив, захотів з ними пограти) 🙂

Важливо! Робіть грудочки не використовуючи при цьому борошно. Оскільки в тесті додано рослинна олія воно не буде липнути сильно до рук. Краще поверхню столу змастіть маслом.

Кожен кульку притисніть фалангами пальчиків і зробіть коржик. Укладіть туди начинку.

5. Тепер сформуйте справжній беляшик, такий симпатичний, немов сонечко або квіточку, ви не знаходите? Як виліпити такий? Просто почніть по колу прищипувати корж, кожен раз притискаючи його, роблячи якісь складочки, в центрі треба залишити отвір, ось так, як на цьому малюнку:

Ось що повинно вийде, такий чудовий цей процес, процес творення узбецьких пиріжків.

Існує ще інші варіанти ліплення, наприклад по-татарськи. Чи ви чули про такі? Татарські, відрізняються зовнішнім виглядом, вони теж безумовно хороші! Як ліпити таких красенів? Ось вам покрокові дії з картинками:

Ви думаєте це складно? Нітрохи, варто спробувати пару раз і ви з легкістю граючись навчитеся творити їх самі.

Існує ще інший варіант ліплення, це трикутні. А який варіант ви віддаєте перевагу, поділіться своїми відгуками.

6. Ну, що ж фінальне дія це смаження.

Важливо! Сковорода повинна бути розігріта дуже добре з рослинним маслом, а далі вогонь зменшіть на середній. Викладайте такі грудочки отвором вниз. У жодному разі нічого не повинно диміти!

7. Обсмажте з двох сторін до шалено красивою хрусткої скоринки.

Важливо! Якщо ви смажите з закритою кришкою, то вони будуть м’які, але не хрусткие. Тому я волію робити з відкритою кришкою.

8. Ну, а тепер ще одна порада. Щоб прибрати весь жир, потрібно кожен окремо промокнути про паперову серветку. Приємного і чудового вам поїдання! Зверху прикрасьте зеленню.

Читайте також:  Запечений гарбуз у духовці шматочками - смачні і швидкі рецепти приготування

Готуємо м’ясні ласощі як на ринку

Напевно кожен з нас був у такій ситуації, коли все таки доводилося купувати їжу в ларечке або в кафе. Іноді бувають такі ситуації і неминуче ми беремо і купуємо. Між іншим іноді буває і навіть смачно, якщо попався хороший шеф-кухар, вообщем в цьому відео розкриті всі секрети того, щоб це блюдо нагадало, той самий запаморочливий смак.

Пишні беляшики на кефірі

Цей варіант один з найбільш вишуканих, а головне доступних, нагадує запах дитинства. А мені вони нагадують мамині, такі маленькі, але дуже апетитні і пышненькие, які я уплетаю зі сметаною в два рахунки.

Хоча я зараз готую легко і швидко сама, але все-таки спогади з дитинства, які завжди здаються краще. Як і тоді в ті шкільні роки, коли я була ще зовсім дитиною.

Цей вид швидкого приготування, тому що вважається, що випічка на кефірі досить скоростнее підходить і виходить більш легким і ніжніше.

Нам знадобиться:

Тісто:

  • яйця – 1 шт.
  • кефір – 250 мл
  • дріжджі сухі – 7 г
  • сіль – щіпка
  • цукор – 30 г
  • борошно -400 р

Начинка:

  • яловичина (м’якоть) -150 р
  • свинина (не дуже жирна) – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – щіпка
  • рослинна олія для смаження – 200 мл

Спосіб приготування:

1. Я завжди починаю готувати з фаршу. Зазвичай він у мене вже лежить в холодильнику в готовому вигляді. Я його дістаю і розморожую, а потім випікаю те, що хочу. Якщо у вас шматочки м’яса, то їх поріжте на невеликі пластики і перекрутіть в блендері або м’ясорубці. Можна додати до них ріпчасту цибулю. Деякі воліють цибулю дрібно різати. Посоліть, якщо бачите, що вийшло сухувато, налийте трохи водички.

2. Що стосується тесту. Цей варіантик досить невибагливий. Сухі дріжджі, сіль і цукор закиньте в тепленьке молочко і не заважаючи, дайте постояти і «заграти», зазвичай це 5-10 хвилин. Перемішайте, додайте борошно.

Важливо! Найкраще борошно брати вищого сорту або ж борошно загального призначення, просійте через сито, щоб наситити киснем.

Зробіть заміс, скачайте ось такий клубочок. Потім покладіть його в миску і накрийте кришкою, дайте постояти близько години піднятися в розмірах.

3. Після того, як все готово, приступите до ліплення. Зробіть ось такі оригінальні вироби, у вигляді кола.

4. Загорніть будь-яким способом, про який ви дізналися в попередньому варіанті. Можна зробити відкриті з отвором всередині і без нього, тобто закриті.

5. Смажте в олії до готовності з обох сторін. Така лакомка вийшла на вашому столі, яка неодмінно своїм запахом покличе до вечері або обіду ваших домочадців.

Цікаво! Як смажити заморожені круглі ласощі на сковороді? Смажте їх у великій кількості рослинної олії на маленькому вогні.

Страву в духовці з дріжджового тіста

Швидко і просто, не стоячи біля плити і не перевертаючи кожен раз, можна спорудити в духовці це чудове блюдо, отже, цей вид можна віднести до швидкого приготування. Інгредієнти і склад звичайні, які ви з легкістю можете придбати в будь-якому супермаркеті.

Можна зробити такі з курячого фаршу, це не принципово, те, що любите, то й беріть. Адже курка вона ніжніша і не така калорійна, як інші види.

Нам знадобиться:

  • борошно пшеничне вищого сорту — 3 ст.
  • фарш — 350-400 г
  • вершкове масло — 40-50 г
  • молоко — 1 ст.
  • цукор — 1 ч. л
  • сухі дріжджі — 1 ч. л
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • яйце — 2 шт.
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Візьміть готовий фарш, якщо у вас м’ясо, то перекрутіть його на м’ясорубці або використовуючи блендер.

Важливо! Можна зробити цю страву з мішаного фаршу (яловичина+свинина), а можна з курячого виходить дуже ніжно і фантастично смачно.

Посоліть і поперчіть, додайте тертий на тертці ріпчаста цибуля. В принципі якщо хочете більшої соковитості, можна цибулю порізати на кубики.

Важливо! Для того, щоб домогтися більшої соковитості, потрібно обов’язково цибулю полити трохи рослинним маслом, і руками його «розбурхати», тобто добре перемішати, поки не виділиться сік, а далі вже додавати за призначенням.

2. Далі займіться тестом. Приготуйте опару, візьміть чисту миску і покладіть в неї сухі дріжджі. Потім виконайте одну чайну ложку борошна, одну чайну ложку цукру і дрібку солі.

Читайте також:  Шашлик зі свинини. 3 ідеї маринаду для соковитої свинини, щоб мясо було мяке

Залийте інгредієнти молоком.

Важливо! Молоко повинно бути тепле, не гаряче.

Залиште опару в тепле місце постояти близько 10 хвилин. Після цього додайте борошно, вершкове масло, яке потрібно буде заздалегідь розтопити на водяній бані або натерти на крупній тертці, два яйця і вимісити ложкою. Покладіть його відпочивати в тепленьке містечко на годинку.

3. Сформуйте маленькі кружки товщиною приблизно 1 см, а діаметром 10 див Коли ліпіть не в якому разі не покривайте стіл борошном, його потрібно змастити рослинним маслом і формувати. Викладіть начинку в центр, а краї защепніть, залишаючи отвір для виходу пари.

4. Ось, що повинно вийде. Викладіть їх на деко, змащене рослинним маслом. Прикрийте їх рушником або великий серветкою на 20-30 хвилин на расстойку.

5. Випікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин, або в залежності від того яка у вас духовка, вообщем дивіться і орієнтуйтеся по рум’яної скоринки, як її побачите, значить все готово. Щоб на виході вони вийшли ось такі золотисті, за 10 хвилин до кінця готування змастіть їх яєчним жовтком.

Ось такі запечені і соковиті штучки з цибулею вийдуть, які з легкістю можна подавати до столу, наприклад зі смородиновим киселем або молочним.

Смажені м’ясні пиріжки на сковороді

У тих моментах, коли у нас немає молока в будинку, на допомогу юним господиням і не тільки, приходить на допомогу ось така інструкція. Яка задоволена нескладна і навчить вас, випікати або смажити по-домашньому. Отже, як робити?

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. У воду, беріть завжди теплу, насипте сухі дріжджі, посоліть і поцукруйте. Залиште приблизно на 10-15 хвилин, дріжджі повинні піднятися, з’явиться якась пінка, типо шапочка. Далі внесіть олію і борошно. Добре перемішайте.

2. Сформуйте кулю і покладіть його відпочивати на 40 хвилин у тепле місце, прикривши його високою мискою.

3. Після разрешьте цей колобок на маленькі шматочки, обваляйте в борошні. Тепер руками зробіть з кожного шматочка круглу коржик, в яку поместитете начинку: фарш змішаний з ріпчастою цибулею (його потріть на тертці), посоліть і поперчіть. Загорніть будь-якої форми, можна зробити навіть без дірочки по центру, т. е цільними, просто для того, щоб прискорити процес ліплення.

Важливо! Щоб пирожочек краще просмажився, його необхідно притиснути трошки рукою, як би сплющити, щоб м’ясо лягло тонким шаром, тоді обов’язково все добре просмажиться. Ви бачили коли-небудь колір фаршу всередині, показую вам зображення, просто хтось із передплатників просив викласти, колір виходить такий блідий і однорідний:

4. Смажте як зазвичай на сковороді з рослинним маслом з обох сторін до готовності. Смажені на сковороді готові! Виходять такі, як у нашої дитячої їдальні. Аж, слинки біжать. Подавайте зі сметаною або з будь-яким соусом.

Любите смажити різні страви? Тоді вам може бути цікава, ось ця замітка:

Рецепт на молоці і сухих дріжджах

Цей варіант пропоную подивитися ось в цьому відео з ютуба, який допоможе зрозуміти всі тонкощі цієї вишуканої страви.

Лінивий варіант на кефірі з фаршем

Коли немає часу, а хочеться порадувати своїх улюблених домочадців чимось цікавим, то на допомогу приходить саме ось цей лінивий варіант. За 10-15 хвилин ви зможете напекти гору ласунів.

Нам знадобиться:

  • кефір — 200 мл
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 0,3 ч. л
  • сода або розпушувач — 1 ч. л
  • цукор — щіпка можна і без нього
  • борошно — 200 г
  • фарш — 140 г
  • зелень, спеції
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • часник — 1 зуб

Спосіб приготування:

1. В кефірі першим ділом погасіть соду, просто додавши її, все почне шипіти (або використовуйте розпушувач). Потім додайте яйце, сіль, цукор збийте вінчиком масу. Насипте борошна, знову збийте. Тісто має виглядати і по консистенції нагадувати густу сметану. Можливо доведеться насипати трохи більше або трохи менше борошна, все буде залежати від розміру яйця і від жирності кефіру.

Важливо! Замість кефіру можна взяти будь-яку кисломолочну продукцію наприклад варенець, йогурт та ін, зараз стало модно використовувати айран.

Після того, як ви зробили заміс, додайте м’ясний фарш з дрібно порізаною цибулею і часником. Не забудьте посолити і поперчити. Додайте свої улюблені спеції, наприклад каррі і коріандр. Перемішайте.

Читайте також:  Сирники із сиру - класичний рецепт пишних сирників на сковороді

2. На сковороду з рослинним маслом, викладіть ложкою і смажте з двох сторін. Смажені в маслі ароматні і апетитні «творинки» готові. Кличте всіх до столу і пригощайте своїх близьких на здоров’я!

3. Не забувайте, що смажаться вони на невеликому вогні з відкритою кришкою. А як ви смажите з закритою? Повинно вийти теж дуже м’яко і ніжно, але не так хрустко?

Важливо! Ви можете посмажити їх не на сковороді, а в чаші від мультиварки, на режимі «Випічка» з відкритою кришкою. Буде дуже мало бризок! До речі, хто використовує для смаження фритюрницю?

Як приготувати блюдо з кабачків з фаршем

Ах, літо… Як добре, що воно є, тому разом з ним в сезон приходить на допомогу улюблений овоч, з якого наш російський народ придумав безліч варіантів. Зустрічайте ось він один з них.

Нам знадобиться:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Сода — 0,5 ч. л
  • Оцтова есенція — 1 ч. л
  • Фарш (будь-який) — 250 г
  • Зелень — пучок
  • Борошно — 3-5 ст. л
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Молоденькі кабачки, помийте, якщо шкірка тверда, видаліть її. Насіння теж приберіть, візьміть тертку і натріть. Потім додайте яйце, сіль і трохи борошна. Борошно можна додати трохи більше або трохи менше в залежності від того, який соковитості кабачки. Для пишноти, потрібно соду погасити оцтом і додати в цю суміш.

Важливо! Маса повинна вийти густеньким, але в теж час не повинно бути сильно борошняним.

2. Приготуйте фарш, його посоліть і поперчіть. Додайте тертий цибуля.

3. Тепер розжарте добре сковороду з рослинним маслом і нанесіть за допомогою ложки кабачкову суміш, відразу ж негайно викладіть начинку, рівномірно розподіляючи його по поверхні.

4. Зверху знову кабачкову суміш. Виходять швидкі, на швидку руку ось такі прикольні котлетки, можна і оладки сказати, з м’ясом і кабачками. Ах, так смажте як зазвичай з двох сторін такі оладки з кабачків. Приємного апетиту!

Татарський біляш з м’ясом і картоплею

Пропоную приготувати величезний пиріг по-татарському варіанту в духовці. Ого-ого, зустрічали такий величезний!

Нам знадобиться:

  • Яловичина — 600 г
  • Картопля — 7 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Кефір — 4 ст. л
  • Перець
  • Маргарин — 4 ст. л
  • Сода харчова — 1 ч. л
  • Оцет — 1 ч. л
  • Борошно — 3,5 — 4 ст
  • Сіль — 1 ч. л
  • Масло вершкове

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб спекти таке блюдо нам потрібно погасити соду оцтом, щоб не було неприємного присмаку. Маргарин розтопити в мікрохвильовій печі, а потім трохи остудіть, додайте в нього кефір, гашену соду, сіль, яйця. Перемішайте.

Важливо! По скільки використовується кефір, то соду можна погасити в ньому, але з оцтом надійніше, так як кефіру використовується не так багато, всього 4 ложки.

2. Додайте в отриману суміш борошно і замісіть тісто. Добре пам’ятаєте його руками і дайте йому полежати в закритому вигляді (наприклад прикрийте його рушником або чашкою) 20-30 хвилин. Після розкачайте в тонкий великий кружечок (їх потрібно зробити два штуки), товщина повинна бути невелика, потрібно так розкачати, щоб товщина вийшла не більше 3 мм

3. Далі помістіть цей круг на форму для випічки, змащену рослинним маслом. Покладіть начинку: шматочки яловичини, дуже дрібно різані, щоб вони добре пропеклися або ж прокрутіть м’ясо на м’ясорубці, різану картоплю пластиками і ріпчасту цибулю півкільцями.

4. Защепніть краю, а зверху нанесіть ще один корж, і поставте в духовку випікатися на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Ось такий ароматний пирожек без дріжджів на кефірі вийшов! Просто нямка!

Ну, що ж сподіваюся, що всі розглянуті варіанти у цій замітці вам обов’язково знадобляться. Пишіть свої відгуки і коментарі. Діліться своєю думкою. Всім вдалих вихідних і поки-поки!

P. S Хто з вас знає варіанти заварного тіста для цієї страви? Напишіть будь-ласка в коментарях, поділіться своїми знаннями і досвідом.