Як правильно замаринувати і приготувати шашлик

Нарешті на вулиці встановилася тепла погода, коли так і хочеться виїхати на природу і відпочити веселою компанією. Ну а який же виїзд на природу без смачного шашлику? Ось кілька рецептів шашлику, які, безсумнівно, Вам сподобаються.

шашлик з риби

Курячий шашлик

Інгредієнти:

  • 2 кг. філе курки
  • 4 зубчики часнику
  • 200 гр. майонезу
  • перець, сіль, каррі за смаком

Спосіб приготування:

Для приготування курячого шашлику необхідно філе курки промити, а потім обсушити. Далі філе нарізати середніми шматочками, такими, яким буде шашлик.Часник подрібнити за допомогою чеснокодавкі і додати до м’яса. Посолити, поперчити, додати каррі і майонез. Зверху на посуд, в якій знаходиться м’ясо, поставити прес і поставити в холодне місце на 5-6 годин.

Промариновані шматочки нанизати на шампур і обсмажити на вугіллі. Курячий шашлик — готовий! Даний рецепт шашлику з курки є досить традиційним, але в якості інгредієнтів можна додати цибулю і шматочки свіжого помідора.

Смачного!

Шашлик з печінки

Інгредієнти:

  • 500 гр. печінки
  • 2 ріпчастих лука
  • 250 гр. курдючного сала
  • 1 пучок петрушки
  • 100 мл. молока
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Печінка промити, обсушити і нарізати шматочками. Цибулю нарізати кільцями. Сало дрібно нарізати невеликими кубиками. Петрушку — подрібнити. У глибокий посуд викласти печінку і цибулю. Поперчити, посолити, а потім залити молоком і прибрати в холодне місце на 1,5 години. Потім печінку черзі з салом нанизати на шампур і обсмажити на вугіллі. Шашлик з печінки — готовий! Перед подачею до столу, посипати подрібненою зеленню.

Читайте також:  Салати з кальмарів

Смачного!

Шашлик з риби

Інгредієнти:

  • 500 гр. філе сьомги
  • 100 мл. вина
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок кропу
  • 1 лимон
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • 1 ст. ложка рибного приправи
  • сіль

Спосіб приготування:

Сьомгу промити, обсушити і нарізати шматочками. Цибулю нарізати кільцями, посолити і приправити рибної приправою. Лимон нарізати кружальцями і додати до цибулі, слідом — вино, рослинне масло і майонез. Ретельно перемішати, а потім додати до риби. Накрити ємність з рибою кришкою і прибрати в холодильник на 5 годин.

Після цього шматочки сьомги нанизати на шампур, чергуючи з цибулею та лимоном. Обсмажити на вугіллі. Шашлик у вині завжди виходить соковитим і смачним. Шашлик з риби — готовий! Перед подачею до столу посипати подрібненою зеленню.

Смачного!

Свинячий шашлик

Інгредієнти:

  • 2 кг. свинини
  • 4 ріпчастих лука
  • 3 помідори
  • 200 гр. майонезу
  • перець, сіль
Читайте також:  Рецепти Новорічних тортів

Спосіб приготування:

Приготування шашлика зі свинини, процес аналогічний приготуванню іншого виду шашликів. Свинину промити, обсушити і нарізати шматочками. Цибулю нарізати кільцями і додати до шматочках м’яса. Слідом додати майонез, поперчити, посолити, ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 5 годин. Помідори нарізати кружальцями, а потім нанизати його на шампур, чергуючи з цибулею і м’ясом. Обсмажити на вугіллі. Свинячий шашлик в майонезі — готовий! Таким же чином можна маринувати шашлик зі свинини для приготування в духовці.

Смачного!

Шашлик з баклажанів

Інгредієнти:

  • 1 кг. баклажанів
  • 250 гр. курдючного сала
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Баклажани промити і зробити в кожному поздовжній надріз, за допомогою ножа.Сало дрібно порізати. У отримані надрізи викласти по 0,5 ч. ложки солі, а потім нашпигувати салом, кожен баклажан. Залишити баклажани на 1 годину, а потім нанизати на шампури і обсмажити на вугіллі. Шашлик з баклажанів — готовий!

Смачного!

Шашлик з яловичини

Інгредієнти:

  • 1 кг. яловичини
  • 4 ріпчастих лука
  • 200 гр. майонезу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для того, щоб приготувати правильний шашлик з яловичини, необхідно яловичину промити і обсушити, а потім нарізати шматочками. Цибулю нарізати кільцями і додати до м’яса. Слідом викласти майонез, додати перець і сіль. Ретельно перемішати. Залишити шашлик маринуватися на 3 години в прохолодному місці.Потім нанизати м’ясо на шампур і обсмажити на вугіллі. Шашлик з яловичини — готовий!

Читайте також:  Український борщ з пампушками (вегетаріанський)

Смачного!

Шашлик з мідій

Інгредієнти:

  • 500 гр. мідій
  • 0,5 лимона
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Мідії викласти в каструлю, поперчити, посолити і полити лимонним соком.Залишити на 20 хвилин. Де смажити шашлики? Мідії викласти на грати і смажити протягом 5 хвилин. Смачний шашлик з мідій — готовий.

Смачного!

Ще один рецепт приготування маринаду для шашлику:

Свинячий шашлик на мінеральній воді

Інгредієнти:

  • 2 кг. свинини
  • 2 ріпчастих лука
  • 1 літр мінеральної води
  • 4 ст. ложки лимонного соку
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Маринування шашлику на мінералці, аналогічний процес маринування на майонезі та інших маринадах. Свинину промити, обсушити і нарізати шматочками. Цибулю нарізати кільцями і додати до м’яса, поперчити, посолити і залити мінералкою.Залишити м’ясо маринуватися в холодильнику на 5:00. Потім додати лимонний сік.Нанизати м’ясо на шампур і обсмажити на вугіллі. Шашлик на мінеральній воді — готовий! Шашлик в пиві готується таким же чином.