Гомасио: користь і використання. Японська приправа, що дозволяє суттєво скоротити споживання солі: рецепт

Гомасио або гомашио — традиційна приправа японської кухні. Сама назва (goma означає «кунжут » на японській мові і shio — «сіль») вказує, що мова йде про суміші засмажених насіння кунжуту і морської солі.

Рецептура

Знайти гомасио можна в биопродуктовых та дієтичних магазинах. Його також легко виготовити в домашніх умовах. Наприклад, в чавунній сковороді обсмажити морську сіль (2-3 хв). Потім сіль розтирають у ступці до дрібного порошку. Після на повільному вогні обсмажують промитий в друшляку кунжут. Як тільки насіння починає потріскувати – вони готові. Змішати обсмажені насіння кунжуту з сіллю. У ступці розтирати суміш до тих пір, поки насіння повністю не покриються сіллю. При м’якому розтиранні гомасио придбає приголомшливий аромат. Перекласти гомасио в скляний посуд.

Читайте також:  ТОП 10 кулінарної екзотики: краще не нюхати! Популярні, але огидно пахнуть страви світу

Яка його користь?

Пропорції обох основних інгредієнтів гомасио можуть бути від 6 грам кунжуту на 1 грам солі до 20 грам кунжуту на 1 грам солі.

У будь-якому випадку, вживання цієї приправи дозволить скоротити вживання солі, не жертвуючи смаком, так як кунжут також надає смак.

Гомасио зберігає поживні якості кунжуту, відомого своїм багатим вмістом кальцію, фосфору і магнію. Це ще одне джерело ненасичених жирних кислот і лецитину.

Читайте також:  Гороскоп на листопад для тих, хто мріє схуднути

Відмітьте, що гомасио знаходиться у водоростях, що є поштовхом для їх вживання та користуватися їх корисними властивостями в повсякденному житті.

Як його використовувати?

Ви можете посипати гомасио салати, свіжі овочі, а також овочі, приготовані на вогні.

Можна спробувати його з м’ясом курчати або карпаччо з лосося, наприклад.

Якщо ви любите кунжут, робіть сміливі експерименти! Любителі кунжуту кладуть його у всі страви.

Читайте також:  Склад і корисні властивості молока – допомога при різних захворюваннях. Шкода молока для літніх: протипоказання до застосування