Як приготувати стейк: смачні рецепти

Що таке стейк? Це відрізаний шматок м’яса або риби, товщиною не менше трьох сантиметрів. Стейк повинен бути соковитим і ніжним, а досягається це завдяки численним жировим прошаркам в м’ясі або рибі. Як посмажити стейк? Як зробити маринад для стейка? І яке м’ясо для стейка вибрати? Сьогодні і поговоримо.

стейк з яловичини рецепт

Стейк з яловичини

Інгредієнти:

  • 400 гр. яловичини
  • 100 гр. твердого сиру
  • 2 ст. ложка соку лимона
  • 1 пучок петрушки
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Як приготувати стейк з яловичини? Для цього м’ясо необхідно промити, обсушити, а потім нарізати плоскими шматочками. Після цього м’ясо злегка відбити. В окремому посуді змішати перець, сіль, лимонний сік і дрібно порізану петрушку. Приготовленою сумішшю замаринувати м’ясо і поставити його в холодильник на 5 годин. Замариновані стейки обсмажити на сковороді, з додаванням рослинної олії, з обох сторін, а потім перекласти на змащений олією лист і посипати натертим на дрібній тертці сиром. Випікати в духовці, при температурі 180 градусів, до готовності. Стейк яловичий — готовий! Стейк з яловичини рецепт вельми популярний і безперечно припаде до смаку всій родині.

Читайте також:  Фаршировані гриби: 3 смачних рецепта

Смачного!

Стейк з сьомги (на сковороді)

Інгредієнти:

  • 400 гр. сьомги — філе
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 0,5 лимона
  • 1 пучок петрушки
  • 1 лист салату
  • 1 пучок цибулі
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Як приготувати стейк із сьомги? Для цього сьомгу необхідно порізати на плоскі шматочки (стейки) поперчити і посолити, а потім прибрати в холодильник на 1 годину. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями. Зелень помити, обсушити, а потім дрібно нарізати. Потім на сковороду додати трохи олії і обсмажити на ньому з обох боків Промариновані стейки сьомги. Під час смаження рибу необхідно збризкувати лимонним соком. Готові стейки викласти на блюдо. На цьому приготування стейка ще не завершено. На сковороду, на якій обсмажувалася риба, викласти цибулю і зелень, додати лимонний сік і посолити. Правильний стейк із сьомги подається з гарніром із зелені, який викладається поряд з рибою на лист салату. Стейк з риби — готовий! Стейк з лосося і форелі можна приготувати таким же чином.

Смачного!

Стейк з сьомги (в духовці)

Інгредієнти:

  • 400 гр. сьомги — філе
  • 4 картоплини
  • 100 гр. майонезу
  • 100 гр. твердого сиру
  • 0,5 лимона
  • 1 пучок кропу
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія
  • перець, сіль
Читайте також:  Як приготувати пудинг до чаю: 7 рецептів смачного десерту

Спосіб приготування:

Як готувати стейк із сьомги в духовці? Для цього сьомгу необхідно порізати на плоскі шматочки (стейки) поперчити і посолити, скропити лимонним соком і змастити майонезом. Деко або форму для запікання змастити олією, зверху висипати трохи панірувальних сухарів. Картоплю почистити, помити і нарізати кружками, які потім укласти на панірувальні сухарі. Зверху на картоплю викласти стейки сьомги. Потім полити майонезом і знову присипати сухарями. Деко поставити в духовку і випікати протягом 50 хвилин. За кілька хвилин до готовності, рибу посипати подрібненим кропом. Стейк у духовці з сьомги — готовий! Стейк з форелі та лосося можна приготувати таким же чином.

Смачного!

Загрузка...

Стейк зі свинини

Інгредієнти:

  • 700 гр. свинини (корейки)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 моркви
  • 500 гр. чорносливу
  • 100 мл. білого сухого вина
  • 250 мл. води
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 0,5 ч. ложки подрібненої кориці
  • 1 ч. ложка цукру
  • базилік
  • рослинна олія
  • перець горошком
  • перець, сіль
Читайте також:  Печені яблука: Рецепти на будь-який смак

Спосіб приготування:

Як приготувати стейк зі свинини? Для цього м’ясо необхідно промити, обсушити, а потім нарізати плоскими шматочками. Після цього м’ясо злегка відбити. Чорний перець подрібнити і посипати ним м’ясо. Залишити свинину маринуватися на 1 годину. Моркву натерти на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю подрібнити. Чорнослив вимити і обдати гарячою водою. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити стейки по 2 хвилини з кожного боку. У ту ж сковороду, де обсмажувалися стейки, додати вершкове масло цибулю та моркву. На дно товстостінного каструлі викласти кілька гілочок базиліка, зверху засмажку з моркви і цибулі, а потім обсмажені стейки. У сотейнику змішати вино, томатну пасту, воду, цукор і сіль і довести до кипіння. Соусом заправити стейки. Каструлю поставити на вогонь і залишити на 20 хвилин. Потім додати чорнослив і корицю.Якщо необхідно — підсолити. Стейк зі свинини рецепт, який можна готувати і на грилі без використання соусу, а з використанням маринаду з перцю, солі і лимонного соку.

Загрузка...

Дивіться також: