Як приготувати качку з яблуками в духовці?

Люди, які не особливо розбираються у тонкощах кулінарії, вважають, що таку страву, як качка з яблуками, можуть приготувати тільки справжні кухарі. Між тим, відповідь на питання, як приготувати качку з яблуками в духовці, простий: купити якісний вихідний продукт, тобто качку і яблука, і вникнути в логіку процесу приготування.З нашою допомогою це буде нескладно зробити.

В даний час в супермаркетах і на ринках пропонуються качки різних порід: це і звична для нас звичайна домашня качка, і так звана індоуткі (або мускусна), а також пекінська. Що стосується останньої, то крім того, що існує знаменита качка по-пекінськи, яку подають у найпрестижніших ресторанах, це ще й особлива порода. Зараз цих качок починаю активно розводити і в Росії.

Якщо ви не любите надто жирну птицю, то зупиніть свій вибір на індоуткі. Ця порода родом з Південної Америки, де дикі качки гніздяться на деревах. Птах відрізняється ніжним маложирні м’ясом, яке можна смажити, тушкувати запікати.

приготувати качку з яблуками

Качка, запечена з яблуками і апельсинами

Інгредієнти:

  • 1 тушка качки
  • 4-5 яблук
  • 2 апельсини
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • 1 чайна ложка каррі
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 столові ложки меду
  • 5-6 часточок часнику
  • 1 цибулина
Читайте також:  Як приготувати стейк: смачні рецепти

Спосіб приготування:

Вимиту, обсушену тушку рясно натерти сумішшю солі, часнику і прянощів і залишити для просочення мінімум на кілька годин (краще на всю ніч).

Качиний жир порізати і витопити на гарячій сковороді. Шкварки прибрати.

Яблука звільнити від серцевини і нарізати великими кубиками. Апельсини очистити і теж нарізати. Все разом обсмажити на качиному жирі, додати мед, кілька смужок апельсинової цедри, корицю і каррі. Загасити 5 хвилин. Охолодити.

Начинити тушку обсмаженими фруктами, отвір закрити цибулиною. Покласти в посуд для запікання, прикрити зверху фольгою і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на півтори години.

Після цього зняти фольгу, змастити качку медом і готувати ще протягом 30-40 хвилин, час від часу поливаючи її соком, що утворився.

Качка повинна «відпочити» після духовки 20-30 хвилин.

Цибулину видалити. Фрукти, якими нафарширована птах, вийняти, протерти крізь сито, варити на повільному вогні і використовувати як соус.

Читайте також:  Як зробити морозиво в домашніх умовах: 7 рецептів найсмачнішого морозива

До птаху можна також подати чатні з яблук, варення з брусниці, яблука, обсмажені на сковороді, відварений рис.

Примітка:

Яблука мають бути кислуватими на смак, тоді вдасться добитися потрібного балансу смаків за рахунок поєднання кислих яблук, кисло-солодкого апельсина і солодкого меду.

як приготувати качку з яблуками

Фарширована качка, запечена в рукаві

Інгредієнти:

  • тушка качки
  • 250 грамів чорносливу
  • 200 грамів кураги
  • жменю родзинок
  • 3 яблука
  • стакан відвареного рису
  • сіль, перець, сухі трави (чебрець, майоран, базилік)
  • 4-5 зубчики часнику
  • 30 грамів вершкового масла

Спосіб приготування:

Підготовлену тушку качки рясно натерти сумішшю солі, перцю, пряних трав і часнику і залишити маринуватися на кілька годин.

Промиті сухофрукти (чорнослив і курагу) нарізати, змішати з відвареним рисом, родзинками і злегка обсмажити всі разом на вершковому маслі (можна використовувати качиний жир). Заправити сіллю і перцем.

Заповнити качку получившимся фаршем, отвір закрити цибулиною. Укласти птицю і нарізані яблука в рукав і відправити в духову шафу, розігрітий до 200 градусів.Готувати півтори години.

Читайте також:  Домашні пиріжки: 6 найсмачніших рецептів 2018 року

Розрізати на порційні шматки, які викласти на рис з фруктами, полити соком, що утворився.

Качка з яблуками, айвою і чорносливом

Інгредієнти:

  • тушка качки
  • 4-5 яблук
  • 1 велика айва
  • 200 грамів чорносливу
  • 1 стакан мартіні бьянко
  • 1 цибулина
  • 2-3 часточки часнику
  • сіль, перець, прованські трави

Спосіб приготування:

Тушку птиці обробити на порційні шматки і злегка обсмажити на качиному жирі.Скласти в відповідну посуд, додати нарізані яблука і айву, чорнослив, крупно нарізану цибулю, часник, влити мартіні і приправити сіллю, перцем, травами.Довести до кипіння і томити на маленькому вогні приблизно годину. Потім зняти кришку і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів ще на 30-40 хвилин — м’ясо повинно зарум’яниться.

Подавати з чіабати, багетом, тостами.

Тепер ви знаєте, що на питання, як приготувати качку з яблуками, немає однозначної відповіді. Варіантів цієї страви багато. Ви можете придумати свій рецепт — креатив завжди вітається.

Смачного!

Загрузка...

Дивіться також: