Хачапурі: 7 рецептів, пальчики оближеш

Однією з основних хлібобулочних грузинських страв, є хачапурі. Вони бувають круглі, закриті і в формі «човники». Але якщо говорити в загальному, то це сирний коржик. Як приготувати хачапурі в домашніх умовах, причому приготувати таким чином, щоб вийшло по-справжньому смачно? А ось і кілька рецептів про те, як готувати хачапурі з сиром:

хачапурі по Аджарської рецепт

Хачапурі з сиром

Інгредієнти:

  • 200 мл. молока
  • 10 гр. сухих дріжджів
  • 400 мл. води
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1 яйце
  • рослинна олія для змащування
  • борошно (така кількість, щоб вийшло м’яке тісто)
  • сіль

Начинка:

  • 600 гр. адигейського сиру
  • 300 гр. сиру сулугуні
  • 2 ст. ложки сметани
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 200 гр. шпинату
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

Приготування хачапурі з сиром у духовці, починається з того, що необхідно в теплому молоці розвести дріжджі, додати борошно, яйце, воду, рослинне масло і сіль. Замісити тісто. Причому необхідно пам’ятати, що тісто для хачапурі з сиром, має бути м’яким. Поставити на 1 годину в тепле місце, щоб тісто підійшло.

Адигейський сир натерти на дрібній тертці, а сир сулугуні — на крупній тертці.Шпинат промити і відварити в киплячій воді, протягом 5 хвилин. Потім шпинат викласти в друшляк і дати охолонути. Остиглий шпинат нарізати, змішати з вершковим маслом і сметаною. Ретельно перемішати.

Тісто викласти на дошку, а потім розділити навпіл. З тіста скачати кульки, а потім багато розкачати. На одну з вийшов коржів викласти суміш з сиру і шпинату, накрити другим коржем і розкачати. Викласти на змащений олією лист, змастити яєчним жовтком і поставити в духовку. Випікати протягом 20 хвилин.Після того, як тісто буде готова — змастити вершковим маслом. Хачапурі з сиром рецепт вельми незвичайний, але дуже смачний.

Смачного!

Хачапурі по-аджарський

Інгредієнти:

  • 1 кг. борошна
  • 4 яйця
  • 30 гр. сухих дріжджів
  • 500 мл. молока
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • рослинна олія для змащування
  • 1 ст. ложка цукру
  • сіль

Начинка:

  • 10 яєць
  • 800 гр. сиру сулугуні
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • сіль

Спосіб приготування:

Читайте також:  Як правильно варити рис

Хачапурі по Аджарської рецепт досить незвичайний, але в теж час дуже смачний.Для приготування, необхідно в теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, рослинне масло, борошно, цукор і сіль, а потім ретельно перемішати.Тісто залишити на 1 годину.

Після того, як тісто підійшло, розділити його на 10 однакових частин і розкачати в овальні коржики. На середину кожного, викласти натертий на дрібній тертці сир.Краї коржика загорнути таким чином, щоб вийшла «човник». Викласти хачапурі на змащений олією лист і поставити в духовку. Запікати до напівготовності. Після цього лист вийняти з духовки і в кожен хачапурі вбити по 1 яйцю. Забивати яйця потрібно акуратно, щоб не пошкодити жовток. Яйця посолити і деко знову поставити в духовку. Випікати до тих пір, поки білок не буде готовий. Хачапурі по-аджарський — готові! При подачі до столу зверху викласти шматочки вершкового масла.

Смачного!

Хачапурі по-Імеретинській

Інгредієнти:

  • 500 мл. кефіру
  • 700 гр. борошна
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 20 гр. сухих дріжджів
  • сіль

Начинка:

  • 400 гр. бринзи
  • 200 гр. сулугуні
  • 2 картоплини
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

Для приготування хачапурі по-Імеретинській, необхідно в кефірі розвести дріжджі, додати рослинне масло, борошно, цукор і сіль, а потім ретельно перемішати. Тісто залишити на 1 годину. Тісто повинне вийти м’яким.

Картоплю відварити, а потім натерти на дрібній тертці. Сир також натерти.Картопля і сир перемішати і додати яйце.

Тісто розділити на кілька грудочок. Кожен з яких розкачати, при цьому повинні вийти коржі розміром з чайне блюдце. На середину кожного коржика викласти сирно-картопляну начинку, а потім всі краї з’єднати таким чином, щоб вийшов мішечок. Коли вийде кілька однакових мішечків, розім’яти їх руками, але дуже акуратно, щоб тісто не порвалося. У результаті вийдуть хачапурі товщиною приблизно 2 сантиметри. Потім кожен з них випікати на сковороді, з додаванням рослинної олії, періодично перевертаючи. Обсмажувати протягом 5-7 хвилин.Хачапурі по-Імеретинській — готові!

Смачного!

Загрузка...

Хачапурі з сиром і творогом

Інгредієнти:

  • 250 гр. сиру
  • 1 ч. ложка цукру
  • 100 гр. вершкового масла
  • 1 яйце
  • борошно (така кількість, щоб вийшло м’яке тісто)
  • сіль
Читайте також:  Торт Прага: рецепт класичний, по ГОСТу

Начинка:

  • 200 гр. твердого сиру
  • 2 яйця (1 для змазування)
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка сметани

Спосіб приготування:

Хачапурі з сиром і сиром рецепт, який, безсумнівно, сподобається дітям. Для приготування хачапурі з сиром і творогом, необхідно вершкове масло розтопити, потім додати до нього цукор, яйце і сир, а після всипати борошно. Борошна потрібно додати стільки, щоб вийшло м’яке сирне тісто. Потім тісто поставити в прохолодне місце на півгодини.

Сир натерти на дрібній тертці, вбити яйце, додати подрібнений часник, сметану і ретельно перемішати.

З тіста скачати приблизно 20 однакових кульок, а потім розкотити їх у коржі. Деко змастити вершковим або рослинним маслом і викласти на нього 10 коржів. У середину кожної — сирну начинку, а потім зверху накрити рештою коржами і защипнути краю. Кожен хачапурі змастити яєчним жовтком. Деко поставити в розігріту духовку і випікати протягом 20 хвилин, поки хачапурі не придбають золотистий колір. Хачапурі з сиром рецепт, дуже простий, який можна поєднувати з будь-яким видом сиру.

Смачного!

Хачапурі по-мегрельських

Інгредієнти:

  • 750 гр. борошна
  • 100 гр. вершкового масла
  • 250 мл. молока
  • 1 яйце
  • 20 гр. сухих дріжджів
  • рослинне масло (для змащування)
  • сіль

Начинка:

  • 200 гр. сиру сулугуні
  • 50 гр. вершкового масла
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, додати масло, сіль, яйце і поступово всипати борошно. Замісити тісто і поставити в тепле місце на 1 годину, періодично розминаючи його.

Сир натерти на середній терці, додати розм’якшене вершкове масло і яйце.Ретельно перемішати.

Тісто розкачати і викласти на деко, змащене олією. Краї тесту підвернути таким чином, щоб вийшов круг. Зверху викласти начинку з сиру і поставити в розігріту духовку на 20 хвилин. Хачапурі по мегрельських — готові!

Смачного!

Загрузка...

Хачапурі листкові

Інгредієнти:

  • 750 гр. борошна
  • 250 мл. молока
  • 10 гр. сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 150 гр. вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • сіль
Читайте також:  Як приготувати пудинг до чаю: 7 рецептів смачного десерту

Начинка:

  • 300 гр. адигейського сиру
  • 150 гр. сиру сулугуні
  • 150 гр. сиру
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 яйце
  • 1 пучок петрушки
  • сіль

Спосіб приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, цукор, сіль, а потім поступово всипати борошно і замісити тісто. Тісто повинне вийти м’яким. Залишити на півгодини.

Потім розкачати в прямокутник, змастити вершковим маслом і згорнути рулетом.Получившейся рулет скрутити в джгут і згорнути у вигляді спіралі.

Сир натерти на дрібній тертці і змішати з сиром. Туди ж додати подрібнену зелень і сметану.
Від тесту відрізати невеликі шматочки, вагою приблизно по 100 грам. Кожен шматочок розкачати в корж і посередині викласти сирно-сирну начинку. Краю защепіть, щоб вийшов мішечок. Кожен такий мішечок розім’яти руками, викласти на змащений олією лист і змастити яєчним жовтком. Випікати протягом 20 хвилин.Готові коржі скласти стопкою. Хачапурі листкові — готові!

Смачного!

Хачапурі з м’ясом

Інгредієнти:

  • 400 мл. води
  • 200 мл. молока
  • 1 гр. сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • борошно (така кількість, щоб вийшло м’яке тісто)
  • сіль

Начинка:

  • 1 кг. м’якоті яловичини або свинини
  • 2 ріпчастих лука
  • 1 год. ложка меленого коріандру
  • 1 ч. ложка пажитника
  • 100 гр. вершкового масла
  • сіль

Спосіб приготування:

Для приготування хачапурі з м’ясом, необхідно: в теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, рослинне масло, води і поступово всипати борошно. Тісто повинне вийти м’яким.

Яловичину чи свинину подрібнити або пропустити через м’ясорубку. Додати пажитник, сіль, коріандр і розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішати.

Тісто викласти на дошку, а потім розділити навпіл. З тіста скачати кульки, а потім багато розкачати. На одну з вийшов коржів викласти начинку з м’яса, накрити другим коржем і розкачати. Викласти хачапурі на змащений олією лист, змастити яєчним жовтком і поставити в духовку. Випікати протягом 20 хвилин. Після того, як тісто буде готова — змастити вершковим маслом. Хачапурі з м’ясом — готові!

Загрузка...

Дивіться також: