Фарширований перець: 13 найсмачніших рецептів

Фарширований перець, є національним блюдом молдавської і румунської кухні, але тим не менше, і в Україні воно вельми популярне. Для приготування використовують болгарські перці. Начинка для фаршированого перцю може бути різноманітною: його фарширують рисом і м’ясом, сиром, ягодами, різними крупами, рибою, а також креветками.

фарширований перецьЯк правило, фарширований перець готують восени і влітку, так як в цей час він не дорогий, тому і готувати дане блюдо можна хоч щодня.

Для того, щоб побалувати себе фаршированим перцем і взимку, досить просто заготовити перець з літа: зрізати верхівку, очистити від насіння укласти в пакет і прибрати в морозилку, вийде не менш смачний!

Чим можна фарширувати перець? Ось кілька рецептів з різноманітними начинками:

Болгарський перець фарширований м’ясом і рисом

Болгарський перець фарширований м'ясом і рисом

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 500 гр. будь-якого фаршу
  • 3-4 склянки рису
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 1 літр води або томатного соку
  • 1 пучок петрушки
  • перець, сіль

Рецепт приготування:

Щоб приготувати перець фарширований м’ясом і рисом, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді з додаванням вершкового масла обсмажити дрібно порізану цибулю, до золотистого кольору, а потім додати фарш.Посолити, поперчити. Обсмажувати фарш на протязі 15 хвилин. Рис відварити до готовності, а потім додати до обсмаженому фаршу і ретельно перемішати.Отриману рисово-м’ясну суміш викласти в перці, а потім перці щільно укласти в каструлю. Залити підсоленою водою або томатним соком.Тушкувати на слабкому вогні протягом півгодини. Перед подачею до столу, посипати зеленню.

Багато господинь для приготування фаршированого перцю у томатному соусі використовують сметану і томатну пасту, якими заливається перець. Для цього достатньо змішати 1 ст. ложку томатної пасти і 1 ст. ложку сметани, а потім залити водою, поперчити і посолити за смаком.

Смачного!

Фарширований перець у духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 500 гр. будь-якого фаршу
  • 3-4 склянки рису
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 2 ст. ложки сметани
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 пучок петрушки
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований в духовці, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді з додаванням вершкового масла обсмажити дрібно порізану цибулю, до золотистого кольору, а потім додати фарш. Посолити, поперчити.Обсмажувати фарш на протязі 15 хвилин. Рис відварити до готовності, а потім додати до обсмаженому фаршу і ретельно перемішати. Отриману начинку для фарширування-викласти в перці, а потім перці щільно укласти у форму для запікання і залити соусом із сметани і томатної пасти, розведених водою. Соус повинен покривати перці майже повністю. Форму для запікання накрити фольгою, а потім поставити в духовку на 30 хвилин. Після цього фольгу зняти і залишити перці в духовці, ще на 10 хвилин, щоб вони злегка підрум’янилися. Подавати до столу — зі сметаною.

Таким же чином можна готувати фарширований перець в мікрохвильовці, в пароварці, в мультиварці, в аерогрилі.

Смачного!

Перець фарширований овочами та рисом

як приготувати фарширований перець

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 150 гр. рису
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 2 ріпчастих лука
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • перець, сіль
Читайте також:  Український борщ з пампушками (вегетаріанський)

Соус:

  • 5 помідор
  • 1 солодкий перець
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований овочами та рисом, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити помитий перець з двох сторін. Рис відварити. Помідори нарізати невеликими шматочками. Часник дрібно порізати. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, до нього додати потерту на дрібній тертці моркву, потім рис, помідори і часник.Поперчити і посолити. Зняти з вогню і остудити. Получившейся начинкою наповнити болгарські перці.

Для приготування соусу, для заправки перців, необхідно помідори пропустити через м’ясорубку. На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити цибулю і часник і дрібно порізаний болгарський перець, а потім додати пропущені через м’ясорубку помідори. Обсмажувати на протязі 15 хвилин. Потім додати томатну пасту, посолити і поперчити. Соусом, що вийшов залитий болгарський перець фарширований овочами і тушкувати протягом півгодини.

Перець у томатному соусі, буде особливо смачний, якщо додати до томату невеликий червоний перець.

Смачного!

Загрузка...

Перець фарширований сиром

Перець фарширований сиром

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 350 гр. сиру
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 100 гр. волоських горіхів очищених
  • зелень
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як болгарський перець фарширований сиром, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Сир натерти на тертці, а потім перемішати з розм’якшеним вершковим маслом до однорідної маси. Потім до сирної маси додати подрібнені волоські горіхи і дрібно порізану зелень. Наповнити перці вийшла сумішшю і поставити в холодильник на 1 годину. При подачі до столу перець порізати кружальцями.

Свіжий перець доведеться вельми до речі в жарку літню погоду.

Смачного!

Перець фарширований грибами і рисом

перець фарширований овочами

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 1 склянку рису
  • 250 гр. консервованих печериць
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 1 літр томатного соку
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 4 помідори
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований грибами і рисом, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Рис відварити. Помідори нарізати невеликими шматочками. Часник дрібно порізати. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, до нього додати потерту на дрібній тертці моркву, подрібнені гриби, потім рис, помідори і часник. Поперчити і посолити. Зняти з вогню і остудити. Получившейся начинкою наповнити болгарські перці. Отриману рисово-грибну суміш викласти в перці, а потім перці щільно укласти в каструлю. Залити підсоленою водою або томатним соком. Тушкувати на слабкому вогні протягом півгодини.

Замість томатного соку для заправки, можна використовувати сметану. Таким чином, вийде смачний перець в сметанному соусі.

Смачного!

Загрузка...

Перець фарширований капустою

перець фарширований сиром

Інгредієнти:

  • 4 кг. болгарського перцю
  • 2 кг. капусти
  • 5 морквин
  • 13-15 зубчиків часнику

Розсіл:

  • 2 літри води
  • 250 гр. цукру
  • 3-4 ст. ложки солі
  • 250 мл. 6% оцту
  • 200 гр. рослинної олії
  • лавровий лист

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований капустою, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці і змішати з капустою, поперчити і посолити. Потім заповнити перці капустою і щільно укласти в каструлю. Воду, цукор, сіль, оцет і рослинне масло перемішати, получившимся розсолом залити фаршировані перці, додати лавровий лист і накрити кришкою.Залишити на 12 годин.

Читайте також:  Як приготувати пудинг до чаю: 7 рецептів смачного десерту

Таким же чином можна приготувати перець з салатом листовим, де замість капусти використовується салат.

Смачного!

Перець фарширований сиром

як готувати фарширований перець

Інгредієнти:

  • 500 гр. болгарського перцю
  • 500 гр. сиру
  • 6-7 зубчиків часнику
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • 1 ст. л. гірчиці
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований сиром, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Сир перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку. Додати часник, перець, сіль і гірчицю. Отриману масу ретельно збити за допомогою міксера або блендера. Перці заправити сирною масою і поставити в холодильник на 1 годину. Перед подачею до столу порізати перець гуртками і прикрасити гілочками зелені.

Смачного!

Перець фарширований куркою

фарширований перець з м'ясом

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 700 гр. філе курки
  • 6-7 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований куркою, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю, до нього додати потерту на дрібній тертці моркву, а потім порізане шматочками філе курки. Обсмажувати на протязі 15-20 хвилин до готовності курки. Перці заправити масою, що отримали і поставити в холодильник на 1 годину. Перед подачею до столу порізати перець гуртками і прикрасити гілочками зелені.Рекомендується подавати з різними соусами — ткемалі .

Смачного!

Перець фарширований рибою

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарських перців
  • 500 гр. риби — філе
  • 100 гр. грудинки копченої
  • 3 ріпчастих лука
  • 3 ст. ложки томатної пасти
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • перець, сіль

Соус:

  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 1 корінь селери
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки оцту
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований рибою, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Ріпчасту цибулю обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії.Рибне філе порізати невеликими тонкими смужками і опустити в соус для на 15-20 хвилин. Для цього необхідно цибулю, моркву і селеру дрібно порізати, залити 250 гр. води, довести до кипіння, додати перець, сіль, цукор, а потім 2 ст. ложки оцту. Потім філе риби обсушити, обмазати гірчицею, зверху на філе викласти гірками дрібно порізану грудинку, а потім трохи порізаної цибулі і згорнути рулетиками. Утворені рулетики вкласти в перці — в кожен по одному і викласти в каструлю. Залити перці соусом із томатної пасти і води, поперчити і посолити за смаком. Гасити в плині 30-40 хвилин.

Калорійність перцю з рибою — 120 кал. на 100 гр.

Смачного!

Перець фарширований морквою

Інгредієнти:

  • 500 гр. болгарського перцю
  • 5 морквин
  • 3-4 ріпчастої цибулі
  • 1 пучок: кропу, петрушки, кінзи
  • 3 ст. ложки сметани
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований морквою, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді з додаванням рослинної обсмажити ріпчасту цибулю, а потім додати до нього моркву перетерту на тертці. Злегка обсмажити, посолити і поперчити. В перець викласти моркву, потім перці укласти в глибоку сковороду, залити кип’яченою водою, додати сметану, лавровий лист, поперчити, посолити за смаком. Гасити в плині 30-40 хвилин на повільному вогні.

Читайте також:  Фарширована курка в духовці: 13 найсмачніших рецептів

Смачного!

Перець фарширований баклажанами

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 5 баклажан
  • 500 гр. помідор
  • 2 моркви
  • 2 ріпчастих лука
  • 2 склянки рису
  • 4 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 100 гр. сметани
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований баклажанами, необхідно баклажани помити, проколоти ножем в декількох місцях, викласти на деко і запекти в духовці, періодично перевертаючи, до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Потім баклажани почистити і нарізати кубиками. На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити дрібно порізану цибулю, а потім додати натерту на тертці моркву. Тушкувати близько 10 хвилин.

Помідори очистити від шкірки і пропустити через м’ясорубку. Отриману томатну пасту додати до цибулі і моркви і згасити. Рис відварити до готовності. Баклажани перемішати з рисом, а потім додати до вийшла суміші 3 ст. ложки томатної заправки з цибулею. Часник і зелень дрібно нашаткувати, додати до овочевого фаршу. Поперчити, посолити. У солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. Кожен перець наповнити овочевим фаршем і викласти в каструлю, а потім наповнити залишилася томатної заправкою. Додати трохи кип’яченої води, так щоб вона покрила перці. Посолити, поперчити. Гасити перці в течії 30 хвилин, потім додати сметану.

Смачного!

Перець фарширований гречкою

болгарський перець фарширований

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 300 гр. гречки
  • 2 моркви
  • 2 ріпчастих лука
  • 4 ст. ложки сметани
  • 1 літр томатного соку
  • 2 ст.ложки рослинного масла
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування такої страви, як перець фарширований гречкою, необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. На сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити помитий перець з двох сторін. Гречку відварити. На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити дрібно порізану цибулю, а потім додати натерту на тертці моркву. Отриману засмажку змішати з гречкою. Кожен перець наповнити гречкою і викласти в каструлю, а потім залити томатним соком. Посолити, поперчити. Гасити перці в течії 30 хвилин, потім додати сметану. Подавати зі сметаною.

До речі перець на пару вийде не менш смачним.

Смачного!

Фарширований перець креветками

Інгредієнти:

  • 1 кг. болгарського перцю
  • 400 гр. креветок
  • 200 гр. м’яса
  • яйце
  • 1 ст. ложка волоських горіхів подрібнених
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • зелень
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування страви необхідно у солодкого перцю зрізати верхівку, потім видалити все насіння і промити холодною водою. М’ясо дрібно порізати і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії, до готовності. Креветки очистити і додати до м’яса. Посолити, поперчити.Обсмажувати на протязі 10 хвилин. Після цього, вийшла начинку зняти з вогню, додати 1 яйце і подрібнені горіхи і ретельно перемішати. Кожен перець наповнити начинкою з м’яса і обсмажити кожен перець з двох сторін на сковороді. Подавати зі сметаною.

Загрузка...

Дивіться також: