Фарширована курка в духовці: 13 найсмачніших рецептів

Хочете порадувати гостей смачним блюдом з курки? Фарширована курка в духовці, це те, що Вам потрібно! Пропонуємо кілька смачних рецептів приготування цієї страви.

фарширована курка в духовці

Курка фарширована млинцями

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 6 млинців
  • 200 гр. печериць
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 гр. твердого сиру
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • сметана
  • вершкове масло
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Рецепт фаршированої курки млинцями, починається з того, що курку необхідно промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Потім за допомогою гострого ножа відокремити шкіру від м’якоті. Для цього курку кладуть купкою вгору, відокремлюють шкіру, а потім перевертають її і видаляють хвостик. Ніжки звільняють від шкіри, надлому і підрізавши їх по суглобах, а потім потрібно заправити їх всередину. Теж саме зробити з крильцями. Після цього акуратно «стягти» з курки утворився мішок зі шкіри. Курячу шкіру прибрати в холодильник попередньо натер її сіллю і перцем.

Для приготування начинки м’ясо відокремити від кісток, а потім пропустити через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Гриби промити і дрібно нарізати. На сковороді з додаванням вершкового масла, обсмажити цибулю, поперчити, поперчити і викласти в миску. На тій же сковороді обсмажити гриби, також поперчити і посолити. Обсмажувати до готовності. До курячому фаршу додати цибулю та гриби, вбити яйце і ще раз поперчити і посолити. Ретельно перемішати. Готову начинку викласти на млинці, зверху посипати тертим сиром, а потім згорнути їх рулетиками. Потім у заздалегідь підготовлену курячу шкіру вкласти рулетики з млинців. Черевце і горловину заколоти зубочистками або зашити нитками. Для того щоб курка придбала компактну форму, крильця і ніжки необхідно обв’язати нитками. Сметану і пропущений через м’ясорубку часник перемішати, а потім змастити сумішшю курку. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів. Після того як курка випечеться, її необхідно вийняти з духовки, викласти на блюдо, а зверху поставити тарілку з гнітом. Курку прибрати в холодильник на 5 годин. Потім курку звільнити від гніту і розрізати її на шматочки.Курка фарширована млинцями готова.

Смачного!

Курка фарширована рисом

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 250 гр. рису
  • 250 гр. заморожених овочів
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 гр. твердого сиру
  • 3 зубчики часнику
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • рослинна олія
  • вершкове масло
  • майонез (за смаком)
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Приготування курки фаршированої овочами і рисом, починається з того, що курку необхідно промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Потім за допомогою гострого ножа відокремити шкіру від м’якоті. Для цього курку кладуть купкою вгору, відокремлюють шкіру, а потім перевертають її і видаляють хвостик.Ніжки звільняють від шкіри, надлому і підрізавши їх по суглобах, а потім потрібно заправити їх всередину. Теж саме зробити з крильцями. Після цього акуратно «стягти» з курки утворився мішок зі шкіри. Курячу шкіру прибрати в холодильник попередньо натер її сіллю і перцем.

Тим часом приготувати начинку. Для цього м’ясо необхідно відокремити від кісток і пропустити через м’ясорубку. Цибулю очистити, дрібно нарізати, а потім обсмажити на сковороді, з додаванням рослинної олії. Потім до цибулі додаси фарш з курячого м’яса, поперчити, посолити і обсмажити протягом 10-15 хвилин.Остиглий фарш з цибулею ще раз пропустити через м’ясорубку. Рис промити і відварити в злегка підсоленій воді. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити заморожені овочі. Туди ж додати невелику кількість вершкового масла, а потім додати рис. Сир натерти на дрібній тертці. Сир дрібно порізати. Часник пропустити через чеснокодавку. Потім рис овочі з рисом, часник, фарш, сир, зелень, майонез і невелика кількість вершкового масла, з’єднати. Все ретельно перемішати і якщо необхідно посолити. Потім у заздалегідь підготовлену курячу шкіру вкласти начинку. Черевце і горловину заколоти зубочистками або зашити нитками. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована рисом в духовці готова.

Читайте також:  Рецепти домашньої ковбаси

Смачного!

Курка фарширована грибами

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 500 гр. печериць
  • 100 гр. твердого сиру
  • 1 солодкий перець
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 пучок петрушки
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування курки фаршированої грибами, необхідно курку промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Потім викласти її на дошку грудкою вниз, а потім зробити поздовжній надріз від шийки і акуратно підрізати м’ясо від кісток, намагаючись не пошкодити шкіру і філе. Хребет, ребра і кіль відокремити від м’яса. Сухожилля обрізати. Кістки з крилець і ніжок, також видалити. В результаті вийде курка з м’ясом, але без кісток. Курку розкласти на дошці, поперчити і посолити.

Потім приготувати начинку. Для цього гриби промити й нарізати скибочками.Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями. Солодкий перець очистити від насіння, опустити на кілька хвилин в окріп і зняти шкірку. Остиглий перець дрібно нарізати. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю, а потім додати до нього гриби і перець і дрібно нарізану зелень.Поперчити і посолити за смаком. Сир натерти на дрібній тертці і додати до начинки. Получившейся остигнула начинкою наповнити курку. Відкриті краю скріпити зубочистками або зашити. Деко змастити олією і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів.Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована грибами і сиром готова.

Смачного!

курка фарширована млинцями

Загрузка...

Курка фарширована гречкою

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 250 гр. гречки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка меду
  • 1 пучок кропу
  • 4 ст. ложки майонезу
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для приготування курки фаршированої гречкою, необхідно курку промити і обсушити. Гречку відварити в злегка підсоленій воді. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити очищений дрібно порізану цибулю. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, а потім додати до цибулі. Після того як овочі підрум’яняться, додати до них гречку і ретельно перемішати. Поперчити і посолити за смаком. Соєвий соус і майонез перемішати. Часник пропустити через чеснокодавку і додати до соусу з майонезу і часнику. Курку змастити половиною готового соусу і залишити на 2 години. Другу половину соусу, з’єднати з медом.

Промаринувалося тушку курки нафарширувати начинкою з гречки. Відкриті краю скріпити зубочистками або зашити. Деко змастити олією і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів.Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Перед подачею до столу курку прикрасити зеленню. Курка фарширована гречкою в духовці готова.

Смачного!

Курка фарширована яблуками

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 6 яблук
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити за допомогою паперового рушника, а потім натерти перцем і сіллю. Яблука промити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Промиту курку нафарширувати яблуками, а отвір закріпити за допомогою зубочисток або зашити. Деко змастити олією і викласти на нього курку, а потім поставити в духовку на 1 годину і випікати при температурі 180 градусів. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Перед подачею до столу курку, за бажанням, прикрасити зеленню. Курка фарширована яблуками готова.

Смачного!

Загрузка...

Фарширована курка сиром

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 100 гр. твердого сиру
  • 100 гр. шинки
  • 2 яйця
  • 3 шматочки батона
  • 1 солодкий перець
  • молоко
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Потім за допомогою гострого ножа відокремити шкіру від м’якоті. Для цього курку кладуть купкою вгору, відокремлюють шкіру, а потім перевертають її і видаляють хвостик. Ніжки звільняють від шкіри, надлому і підрізавши їх по суглобах, а потім потрібно заправити їх всередину. Теж саме зробити з крильцями. Після цього акуратно «стягти» з курки утворився мішок зі шкіри. Курячу шкіру прибрати в холодильник попередньо натер її сіллю і перцем.

Читайте також:  Празький торт: смачний десерт

Для приготування начинки м’ясо відокремити від кісток, а потім пропустити через м’ясорубку. Батон залити молоком і залишити на кілька хвилин набухати. Сир натерти на дрібній тертці. Шинку нарізати кубиками. Перець очистити від насіння і нарізати кубиками. Потім фарш, солодкий перець, розм’якшений батон, сир, шинку і яйця перемішати. Поперчити і посолити. Получившейся начинкою наповнити курку. Відкриті краю скріпити зубочистками або зашити. Деко змастити олією і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована грибами і сиром готова. Фарширована курка сиром може бути приготована і без додавання грибів.

Смачного!

Курка фарширована картоплею

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 500 гр. картоплі
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки майонезу
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності, а потім розім’яти. На сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю. У мисці з’єднати картоплю та цибулю, а потім поперчити і посолити за смаком. Получившейся масою нафарширувати черевце курки, а отвір скріпити зубочистками або зашити. Часник пропустити через чеснокодавку, з’єднати з майонезом і натерти курку. Деко змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти на нього курку. Випікати курку при температурі 180 градусів протягом 1 години до готовності. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована картоплею готова.

Смачного!

Курка фарширована чорносливом

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 700 гр. чорносливу
  • 4 ст. ложки майонезу
  • базилік (за смаком)
  • каррі (за смаком)
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Як приготувати фаршировану курку чорносливом? Для цього курку необхідно добре промити, а потім обсушити. У мисці з’єднати перець, сіль і приправи, а потім натерти курку вийшла сумішшю. Курку натирають як всередині, так і зовні.Чорнослив добре промити (якщо є кісточки то видалити їх), а потім нарізати маленькими шматочками. Черевце курки нафарширувати чорносливом. Отвір скріпити зубочистками або зашити. Потім курку змастити майонезом і викласти на деко. Випікати курку при температурі 180 градусів протягом 1 години до готовності. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована чорносливом готова.

Смачного!

курка фарширована рисом в духовці

Курка фарширована ананасами

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 лимон
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 ч. ложка імбиру
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Приготування курки фаршированої ананасами, починається з того, що курку промивають і обсушують паперовим рушником. У мисці з’єднати перець і сіль, а потім натерти курку вийшла сумішшю. Курку натирають як всередині, так і зовні. З лимона вичавити сік, додати до нього імбир, пропущений через чеснокодавку часник і в отриманому маринаді замаринувати курку. Залишити на 1 годину. Під час Маринівка, курку необхідно перевертати, щоб вона як слід, просочилася. Через годину додати до маринаду сметану і залишити на такий же час. Ананаси нарізати кубиками і нафарширувати ними черевце курки. Отвір скріпити зубочистками або зашити. Потім курку викласти на деко і поставити в духовку на 1 годину. Випікати при температурі 180 градусів. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Курка фарширована ананасами готова.

Смачного!

Курка фарширована яйцями

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 2 ріпчастих лука
  • 3 шматочки батона
  • молоко
  • 3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1 морква
  • вершкове масло
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити за допомогою паперового рушника. Потім за допомогою гострого ножа відокремити шкіру від м’якоті. Для цього курку кладуть купкою вгору, відокремлюють шкіру, а потім перевертають її і видаляють хвостик. Ніжки звільняють від шкіри, надлому і підрізавши їх по суглобах, а потім потрібно заправити їх всередину. Теж саме зробити з крильцями. Після цього акуратно «стягти» з курки утворився мішок зі шкіри. Курячу шкіру прибрати в холодильник, попередньо натер її сіллю і перцем.

Читайте також:  Страви з гречки: рецепти різноманітних страв

М’ясо відокремити від кісток і пропустити його через м’ясорубку. Батон замочити в невеликій кількості молока і разом з часником і цибулею, також пропустити через м’ясорубку. Моркву дрібно порізати і з’єднати з готовим фаршем. Поперчити і посолити за смаком. Яйця відварити і очистити. Курячу шкірку нафарширувати фаршем і в середину вкласти яйця. Черевце і горловину заколоти зубочистками або зашити нитками. Для того щоб курка придбала компактну форму, крильця і ніжки необхідно обв’язати нитками. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього курку. За допомогою шпаг або виделки зробити кілька проколів на курці.Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів. Готову курку охолодити, а потім нарізати шматочками. Фарширована курка в духовці, стане безсумнівною прикрасою будь-якого святкового столу. Курка фарширована яйцями готова.

Смачного!

Курка фарширована лимоном

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 лимон
  • 50 мл. лимонного соку
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити паперовим рушником. У мисці з’єднати перець і сіль, а потім натерти курку вийшла сумішшю, скропити лимонним соком, а потім змастити майонезом. Курку перцем і сіллю натирають як всередині, так і зовні. Лимон промити і зробити на ньому поздовжні надрізи, але робити це необхідно так, щоб він залишався цілим. Курку викласти на деко, не забувши вкласти їй в черевце лимон. Отвір зашити нитками або заколоти зубочистками. Деко поставити в духовку на 1 годину і випікати курку при температурі 180 градусів. Курка фарширована лимоном готова.

Смачного!

Курка фарширована апельсинами

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 3 апельсини
  • 5 ст. ложок майонезу
  • паприка (за смаком)
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Курку промити і обсушити за допомогою паперового рушника, а потім натерти перцем і сіллю. Апельсини очистити від шкірки і розділити на часточки. Промиту курку нафарширувати апельсиновими часточками, а отвір закріпити за допомогою зубочисток або зашити. Потім курку змастити сумішшю майонезу і паприки, загорнути у фольгу і викласти на деко. Після цього поставити його в духовку на 1 годину і випікати при температурі 180 градусів. Після того, як курка випечеться, необхідно нитки зняти і залишити остигати. Перед подачею до столу курку, за бажанням, прикрасити часточками апельсинів. Курка фарширована апельсинами готова.

Смачного!

Курка фарширована курагою

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 150 гр. кураги
  • 3 яблука
  • 1 шматочок батона
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Рецепт фаршированої курки в духовці з курагою, починається з того, що курку необхідно промити і обсушити паперовим рушником, а потім розрізати по грудку не 2 половини. Хребет вирізати. В результаті вийде дві частини курки і хребет. З половинки кожної курки видалити кістки. Курагу добре промити і пропустити через м’ясорубку. Розм’якшене вершкове масло з’єднати з курагою. М’якоть батону також пропустити через м’ясорубку і додати до куразі.

У курки обережно відокремити шкіру від м’яса, залишаючи його прикріпленим тільки по краях. Усередині повинен утворитися кишеню, який потім нафарширувати начинкою з кураги і рівномірно розподілити. Так зробити з обома половинками курки. Поперчити і посолити. Яблука промити, нарізати кружальцями і викласти на деко попередньо змащений вершковим маслом. Зверху на яблука викласти половинки курки. За допомогою зубочисток зафіксувати шкіру прикріпивши її до м’яса. Це необхідно для того, щоб шкірка під час зажаріванія не «зіщулилася». Зверху курку змастити олією, накрити фольгою і поставити деко в духовку на 40 хвилин. Випікати при температурі 220 градусів. За 5 хвилин до того як витягнути курку, фольгу необхідно зняти. Курка фарширована курагою готова.

Смачного!

Загрузка...

Дивіться також: