Фарширована картопля: 6 рецептів фаршированої картоплі з різноманітними начинками

Пам’ятаєте знамените Радянський фільм «Дівчата», де Надія Румянцева в головній ролі, перераховувала те, які страви можна приготувати з картоплі? Сьогодні розглянемо одне з таких страв, як фарширована картопля з різноманітними начинками:

картопля фарширований

Фарширована фаршем картопля

Інгредієнти:

  • 6 картоплин
  • 400 гр. м’ясного фаршу
  • 2 ріпчастих лука
  • 300 гр. сметани
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Щоб приготувати картоплю фаршировану м’ясним фаршем, необхідно картоплю помити, почистити, а потім розрізати навпіл і видалити серцевину. Готові картопляні човники залити злегка підсоленій водою. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю, а потім додати його до фаршу. Поперчити, посолити і ретельно перемішати. Кожну картопляну човник, нафарширувати м’ясним фаршем. Деко змастити олією і викласти на нього картоплю. Томатну пасту і сметану перемішати, додати за смаком сіль, а потім залити соусом картоплю. Деко поставити в духовку і випікати протягом 20 хвилин, при температурі 200 градусів. Фарширована фаршем картопля — готова!

Смачного!

Картопля фарширована грибами

фарширований картопля фаршем

Інгредієнти:

  • 6 картоплин
  • 300 гр. будь-яких грибів
  • 100 гр. сметани
  • 50 гр. вершкового масла
  • 50 гр. тертого сиру
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Як приготувати фаршировану грибами картоплю? Для цього, необхідно картоплю помити, почистити, а потім розрізати навпіл і видалити серцевину. Готові картопляні човники залити злегка підсоленій водою і трохи відварити до напівготовності. Тим часом гриби промити й нарізати невеликими тонкими пластинками, а потім обсмажити на сковороді, з додаванням рослинної олії.Поперчити, посолити. Картопля вийняти з каструлі з водою, змастити вершковим маслом, а потім в кожну з човників викласти грибний фарш. Сливки і сметану перемішати, а потім рясно полити соусом, що вийшов картоплю, зверху посипати натертим на дрібній тертці сиром. Картоплю викласти на деко, змащене рослинним маслом і поставити в духовку. Випікати протягом півгодини, при температурі 180 градусів.

Картопля фарширована грибами — готова!

Смачного!

Картопля фарширована сиром

картопля фарширований м'ясним фаршем

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 2 яйця
  • 1 ст. ложки гірчиці
  • 100 гр. твердого сиру
  • 1 пучок петрушки
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Картоплю викласти на деко і запекти в духовці до готовності. З кожної готової картоплини зрізати невелику частину і за допомогою чайної ложки вийняти вміст, намагаючись не пошкодити шкірку. Утворилося картопляне пюре, поперчити, посолити і додати до нього натертий на дрібній тертці сир. Ретельно перемішати.Потім акуратно наповнити кожну картоплю сирно-картопляною начинкою, а зверху посипати тертим сиром. Викласти картоплю на деко і поставити в духовку на 20 хвилин. Випікати при температурі 200 градусів. Картопля фарширована сиром — готова! Перед подачею до столу — прикрасити подрібненою зеленню.

Смачного!

Картопля фарширована оселедцем

Інгредієнти:

  • 8 картоплин
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 оселедець
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 ст. ложки сметани
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Картопля викласти в каструлю, залити водою і відварити до напівготовності (картопля не чистити). Потім з картоплі зрізати верхівку і за допомогою чайної ложки вийняти нутрощі. Оселедець очистити, а потім разом з картоплею пропустити через м’ясорубку. Туди ж додати сире яйце, перець, сіль, подрібнену ріпчасту цибулю. Получившимся фаршем, наповнити шкірку картоплі, потім поставити на деко, змащене рослинним маслом і залити сметаною. Запікати в духовці до готовності. Картопля фарширована оселедцем — готова!

Смачного!

Картопля фарширована креветками

картопля фарширований грибами

Інгредієнти:

  • 250 гр. креветок
  • 300 гр. будь-яких грибів
  • 6 картоплин
  • 220 гр. вершкового масла
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • лимонний сік за смаком
  • 2 ст. ложки сметани
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити, а потім розрізати навпіл і видалити серцевину.Готові картопляні човники залити злегка підсоленій водою. Креветки обчистити і обсмажити на сковороді на вершковому маслі. В окремій сковороді обсмажити помиті і нарізані часточками гриби. Потім креветки і гриби перемішати. Поперчити, посолити. Кожну картопляну човник, нафарширувати получившимся фаршем.Деко змастити олією і викласти на нього картоплю. Томатну пасту і сметану перемішати, додати за смаком сіль, а потім залити соусом картоплю. Деко поставити в духовку і випікати протягом 20 хвилин, при температурі 200 градусів.Картопля фарширована креветками — готова!

Смачного!

Картопля фарширована овочами

картопля фарширований сиром

Інгредієнти:

  • 8 картоплин
  • 100 гр. селери
  • 1 морква
  • 200 гр. цвітної капусти
  • 1 літр овочевого відвару
  • 1 пучок петрушки
  • 250 мл. томатного соку
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити і видалити серцевину з допомогою чайної ложки. На сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити по черзі нарізані овочі: селеру, цвітну капусту і моркву. Поперчити, посолити. Кожну картоплину наповнити овочевим фаршем, викласти в каструлю і залити овочевим бульйоном. Слідом додати томатний сік. Якщо необхідно, то додати солі за смаком. Картоплю фаршировану овочами, варити до готовності. Подавати зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.

http://www.jlady.ru