Тісто на піцу: рецепти без дріжджів на кефірі та дріжджове тісто

Спробуйте слідувати цим правилам, і піца у вас обов’язково вийде дуже смачною. Не важливо, яке тісто для піци ви вирішили вибрати: без дріжджів, дріжджове або ж з листкове.

Справжня смачна піца робиться просто з душею і, звичайно ж, з маленькими секретами. Ми розповімо як зробити тісто на піцу як в піцерії.

Тісто на піцу

Рецепти піци — секрети смаку

  1. 1. Італійці стверджують, що для справжньої смачної піци тісто ні в якому разі не можна розкочувати: тільки розтягувати (розминати руками) за розміром форми.
  2. 2. Чим жирніше сир, тим смачніше вийде піца.
  3. 3. Сир у піці повинен укладатися в кілька шарів: на тісто, в середині начинки, зверху начинки.
  4. 4. Для смачної піци потрібно обов’язково використовувати соус: сметану, майонез, кетчуп і пр.
  5. 5. Піца не повинна довго сидіти в духовці — максимум двадцять хвилин.
  6. 6. Піца не любить дуже високу температуру, тому випікати її потрібно на середньому вогні.
  7. 7. Для смачної піци начинка повинна складатися як мінімум з трьох інгредієнтів.

Тісто на піцу на дріжджах

Як стверджують знавці, кращі рецепти піци з дріжджового тіста. І якщо вас лякає сама перспектива приготування такого тіста, то відкиньте всі страхи: дріжджове тісто для піци готується дуже легко!

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі — 1 чайна ложка;
  • Цукор — 1 столова ложка;
  • Вода — 1 склянка;
  • Борошно — 2,5 склянки;
  • Сіль — 1 чайна ложка;
  • Рослинна олія — 1 столова ложка.

Для начинки:

  • Натертий сир — 200 г;
  • Томатна паста — 1 столова ложка;
  • Свіжий помідор -1 штука;
  • Свіжі печериці — 5-6 штук;
  • Мариновані огірки — 2 штуки;
  • Ріпчасту цибулю — 1 штука.

Приготування:

Дріжджі висипаємо в миску, додаємо цукровий пісок і розбавляємо все це теплою водою. Залишаємо дріжджі на десять хвилин, щоб вони почали підходити. Потім в окремій мисці змішуємо борошно з сіллю, поступово вливаємо розведені дріжджі і замішуємо тісто. В кінці додаємо рослинне масло і ще раз вимішуємо тісто. Зверніть увагу, що при вказаних пропорціях борошна і води тісто вийде дуже-дуже м’яким, якщо не сказати злегка рідким. Нехай вас це не лякає: з таким тестом піца вийде м’якою і тонкою.

Залишаємо тісто підходити (з сухими дріжджами це відбудеться швидко), а тим часом готуємо начинку. Дрібно-дрібно шаткуємо цибулю і злегка підсмажуємо його на рослинному маслі. Гриби миємо й нарізаємо пластинками (плоскими грибочками). Ріжемо тонкими дисками свіжий помідор, а мариновані огірочки — кубиками. Для начинки все готово. Можна приступати до збору піци.

На круглу, змащену маслом сковороду кладемо тісто і акуратно розтягуємо його по дну. Основа для піци повинна вийти тоненькою — приблизно п’ять міліметрів.Потім змащуємо тісто томатною пастою і викладаємо зверху цибулю, який посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Після цього розкладаємо нарізані гриби, а зверху — мариновані огірочки. Поверх огірків кладемо кружальця помідорів і посипаємо все сиром. На цей раз рясно і від душі. Випікаючи піцу в розігрітій духовці на середньому вогні двадцять хвилин.

Загрузка...

Тісто на піцу без дріжджів на кефірі

Звичайно, прісним це тісто назвати можна лише умовно. Це вам не пельмені, для яких тісто робиться лише з борошна да води. Все-таки для піци рецепт прісного тіста більш складний, просто таке тісто на піцу робиться на кефірі.

Інгредієнти:

  • Борошно — 8 столових ложок;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Майонез — 1 столова ложка;
  • Сметана — 1 столова ложка;
  • Яйце — 1 штука;
  • Сіль — половина чайної ложки;
  • Цукор — половина чайної ложки;
  • Сода — 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Твердий сир — 200 г;
  • Ковбаса копчена — 200 г;
  • Помідор свіжий — 2 штуки;
  • Ріпчасту цибулю — 1 штука;
  • Болгарський перчик (свіжий) — половинка;
  • Майонез — 3 столових ложки;
  • Майоран і зелень — за смаком.

Приготування:

Спочатку готуємо тісто для якого сире яйце збиваємо зі сметаною, майонезом, цукром і сіллю. Далі додаємо до цієї суміші кефір і погашену оцтом соду, а потім, поступово підсипаючи борошно, вимішуємо тісто. Тісто повинне вийти густим і щільним. Такому тісту потрібно дати расстояться або, як кажуть кулінари, подихати. Тому накриємо його чистим рушником і залишимо хвилин на п’ятнадцять.

Поки тісто дозріває, приготуємо начинку для нашої піци. Наріжемо кільцями цибулю, часточками помідор, кружечками ковбасу, кубиками солодкий перець, а сир натремо на тертці. Потім візьмемо форму для випікання, змажемо її маслом і покладемо тісто, яке розтягнемо по дну форми в тонкий (міліметрів п’ять-сім) пласт з невисокими бортиками (один-півтора сантиметра). Зверху тісто змажемо майонезом, посиплемо майораном і викладемо товстий шар натертого сиру.

На сир викладаємо по колу начинку, чергуючи інгредієнти таким чином: помідор, ковбаса, цибуля, і знову помідор, ковбаса і так далі. Кружечки ковбаси, кільця цибулі і скибочки помідорів кладемо внахлест, закриваючи начинкою всю поверхню піци. Зверху все посипаємо дрібно нарізаним болгарським перчиком і закриваємо ще одним шаром натертого сиру і дрібно посіченою зеленню. Випікаємо піцу, як і в попередніх випадках, двадцять хвилин, на середньому вогні.

Знайте, що секретом вашого вдалого рецепту піци може стати все що завгодно: правильно «вгадане» тісто на піцу, вдале поєднання продуктів для начинки, певний сорт сиру або ж незвичайний соус. І тоді ви зможете похвалитися оригінальними рецептами піци і поділитися своїми власними секретами її приготування. Дерзайте! У вас все обов’язково вийде.

Загрузка...