Тісто на піцу: рецепти без дріжджів на кефірі та дріжджове тісто

Спробуйте слідувати цим правилам, і піца у вас обов’язково вийде дуже смачною. Не важливо, яке тісто для піци ви вирішили вибрати: без дріжджів, дріжджове або ж з листкове.

Справжня смачна піца робиться просто з душею і, звичайно ж, з маленькими секретами. Ми розповімо як зробити тісто на піцу як в піцерії.

Тісто на піцу

Рецепти піци — секрети смаку

  1. 1. Італійці стверджують, що для справжньої смачної піци тісто ні в якому разі не можна розкочувати: тільки розтягувати (розминати руками) за розміром форми.
  2. 2. Чим жирніше сир, тим смачніше вийде піца.
  3. 3. Сир у піці повинен укладатися в кілька шарів: на тісто, в середині начинки, зверху начинки.
  4. 4. Для смачної піци потрібно обов’язково використовувати соус: сметану, майонез, кетчуп і пр.
  5. 5. Піца не повинна довго сидіти в духовці — максимум двадцять хвилин.
  6. 6. Піца не любить дуже високу температуру, тому випікати її потрібно на середньому вогні.
  7. 7. Для смачної піци начинка повинна складатися як мінімум з трьох інгредієнтів.

Тісто на піцу на дріжджах

Як стверджують знавці, кращі рецепти піци з дріжджового тіста. І якщо вас лякає сама перспектива приготування такого тіста, то відкиньте всі страхи: дріжджове тісто для піци готується дуже легко!

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі — 1 чайна ложка;
  • Цукор — 1 столова ложка;
  • Вода — 1 склянка;
  • Борошно — 2,5 склянки;
  • Сіль — 1 чайна ложка;
  • Рослинна олія — 1 столова ложка.
Читайте також:  Готуємо у пароварці: рецепти страв

Для начинки:

  • Натертий сир — 200 г;
  • Томатна паста — 1 столова ложка;
  • Свіжий помідор -1 штука;
  • Свіжі печериці — 5-6 штук;
  • Мариновані огірки — 2 штуки;
  • Ріпчасту цибулю — 1 штука.

Приготування:

Дріжджі висипаємо в миску, додаємо цукровий пісок і розбавляємо все це теплою водою. Залишаємо дріжджі на десять хвилин, щоб вони почали підходити. Потім в окремій мисці змішуємо борошно з сіллю, поступово вливаємо розведені дріжджі і замішуємо тісто. В кінці додаємо рослинне масло і ще раз вимішуємо тісто. Зверніть увагу, що при вказаних пропорціях борошна і води тісто вийде дуже-дуже м’яким, якщо не сказати злегка рідким. Нехай вас це не лякає: з таким тестом піца вийде м’якою і тонкою.

Залишаємо тісто підходити (з сухими дріжджами це відбудеться швидко), а тим часом готуємо начинку. Дрібно-дрібно шаткуємо цибулю і злегка підсмажуємо його на рослинному маслі. Гриби миємо й нарізаємо пластинками (плоскими грибочками). Ріжемо тонкими дисками свіжий помідор, а мариновані огірочки — кубиками. Для начинки все готово. Можна приступати до збору піци.

На круглу, змащену маслом сковороду кладемо тісто і акуратно розтягуємо його по дну. Основа для піци повинна вийти тоненькою — приблизно п’ять міліметрів.Потім змащуємо тісто томатною пастою і викладаємо зверху цибулю, який посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Після цього розкладаємо нарізані гриби, а зверху — мариновані огірочки. Поверх огірків кладемо кружальця помідорів і посипаємо все сиром. На цей раз рясно і від душі. Випікаючи піцу в розігрітій духовці на середньому вогні двадцять хвилин.

Читайте також:  Піца в домашніх умовах

Загрузка...

Тісто на піцу без дріжджів на кефірі

Звичайно, прісним це тісто назвати можна лише умовно. Це вам не пельмені, для яких тісто робиться лише з борошна да води. Все-таки для піци рецепт прісного тіста більш складний, просто таке тісто на піцу робиться на кефірі.

Інгредієнти:

  • Борошно — 8 столових ложок;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Майонез — 1 столова ложка;
  • Сметана — 1 столова ложка;
  • Яйце — 1 штука;
  • Сіль — половина чайної ложки;
  • Цукор — половина чайної ложки;
  • Сода — 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Твердий сир — 200 г;
  • Ковбаса копчена — 200 г;
  • Помідор свіжий — 2 штуки;
  • Ріпчасту цибулю — 1 штука;
  • Болгарський перчик (свіжий) — половинка;
  • Майонез — 3 столових ложки;
  • Майоран і зелень — за смаком.

Приготування:

Спочатку готуємо тісто для якого сире яйце збиваємо зі сметаною, майонезом, цукром і сіллю. Далі додаємо до цієї суміші кефір і погашену оцтом соду, а потім, поступово підсипаючи борошно, вимішуємо тісто. Тісто повинне вийти густим і щільним. Такому тісту потрібно дати расстояться або, як кажуть кулінари, подихати. Тому накриємо його чистим рушником і залишимо хвилин на п’ятнадцять.

Читайте також:  Готуємо холодець з курки - 3 смачні рецепта

Поки тісто дозріває, приготуємо начинку для нашої піци. Наріжемо кільцями цибулю, часточками помідор, кружечками ковбасу, кубиками солодкий перець, а сир натремо на тертці. Потім візьмемо форму для випікання, змажемо її маслом і покладемо тісто, яке розтягнемо по дну форми в тонкий (міліметрів п’ять-сім) пласт з невисокими бортиками (один-півтора сантиметра). Зверху тісто змажемо майонезом, посиплемо майораном і викладемо товстий шар натертого сиру.

На сир викладаємо по колу начинку, чергуючи інгредієнти таким чином: помідор, ковбаса, цибуля, і знову помідор, ковбаса і так далі. Кружечки ковбаси, кільця цибулі і скибочки помідорів кладемо внахлест, закриваючи начинкою всю поверхню піци. Зверху все посипаємо дрібно нарізаним болгарським перчиком і закриваємо ще одним шаром натертого сиру і дрібно посіченою зеленню. Випікаємо піцу, як і в попередніх випадках, двадцять хвилин, на середньому вогні.

Знайте, що секретом вашого вдалого рецепту піци може стати все що завгодно: правильно «вгадане» тісто на піцу, вдале поєднання продуктів для начинки, певний сорт сиру або ж незвичайний соус. І тоді ви зможете похвалитися оригінальними рецептами піци і поділитися своїми власними секретами її приготування. Дерзайте! У вас все обов’язково вийде.

Загрузка...

Дивіться також: