Торт Тірамісу: 3 смачних рецепта

Тірамісу родом із сонячної Італії. Щоб приготувати цей торт використовують свіжий сир маскарпоне, савоярді, — повітряне італійське печиво, і вино Марсала.

торт тірамісу

Сир маскарпоне жирністю 55% виробляється тільки в Ломбардії, на Апеннінському півострові. Цей сорт сиру являє собою щось середнє між вершковим маслом і дуже жирною сметаною. На відміну від інших сортів сиру, маскарпоне отримують шляхом переробки вершків, а не молока.

Італійське печиво савоярді виготовляється у формі трубочок. Дуже рідко кухаря, через брак печива, використовують бісквітні коржі.

Вино Марсала популярно у кондитерів також як і ром, коньяк і лікери, і його часто називають кулінарним вином. Марсалу виробляють з 1773 року на Сицилії, поблизу міста Марсала. Тож у наші дні справжній торт Тірамісу, відомий у всьому світі, можна спробувати тільки в Італії.

Через рідкості використовуваних продуктів приготувати торт Тірамісу за італійським рецептом практично неможливо. Як альтернативу можна приготувати цей десерт за рецептом, широко відомому в Росії. Для цього маскарпоне можна замінити вершками або жирним сиром, савоярді — бісквітний корж, а Марсалу — коньяком або лікером Амаретто.

Торт Тірамісу (бісквітний)

Інгредієнти:

  • 2/3 ст. борошна
  • 300 г цукру
  • 4 шт. яйця + 4 жовтки
  • 1 ст. вершків
  • 1 ст. міцної кави
  • 1/3 ст. крохмалю
  • 500 г сиру маскарпоне (або сирного сиру)
  • 1 ч. ложка ваніліну
  • 2 ст. ложки цукрової пудри
  • 1 ст. ложка амаретто
  • 200 г бісквітного печива Дамські пальчики

Спосіб приготування:

Приготування торта Тірамісу починається з випічки бісквітних коржів. Перш за все, необхідно акуратно відокремити жовтки від білків. Білки збити до утворення піни.Поступово додати 50 г цукру, збивати до м’яких піків. Окремо збити жовтки з 50 г цукру до загустіння, додати ванілін. Просіяти борошно і крохмаль у збиті жовтки, акуратно перемішуючи масу. 1/3 частина білків додати в жовткову масу, перемішати повільними круговими рухами зверху вниз. Поступово ввести інші білки. Бісквітне тісто готове.

Читайте також:  Як приготувати листкове тісто?

Для випічки приготувати роз’ємну форму 23-26см, духовку прогріти до до 180 ° С.Дно форми застелити пергаментним папером. Тісто викласти у форму, випікати бісквіт близько 30 хвилин, перевіряючи на готовність шпажкою або сірником. Потім спечений бісквіт остудити і розрізати на два рівних по висоті коржа.

Приготувати крем. Для цього приготувати водяну баню. Змішати жовтки з 200 г цукру і 1/4 ст. кава і збивати віночком на водяній бані приблизно 10 хвилин, поки маса не загусне. До слова, вода при цьому не повинна кипіти в каструлі!

Окремо збити сир маскарпоне, додати в нього за 2-3 прийоми жовткова масу.Вершки також збити, поступово додати їх в крем.

Зібрати торт тірамісу. Змішати 3/4 ст. кава з лікером, і одержаною сумішшю просочити бісквітні коржі. Взяти квадратну форму, на дно помістити один корж і викласти по периметру бісквітне печиво, щоб отримати щось на зразок парканчика. Корж змастити половиною крему, накрити другим коржем і знову викласти шар крему. Прикрасити торт Тірамісу можна шоколадом, горіхами або на свій смак. Готовий торт залишити просочитися в холодильнику на 6 годин або більше.

Смачного!

Торт Тірамісу (по-домашньому)

Торт Тірамісу, рецепт якого описаний нижче, включає в себе виготовлення сиру маскарпоне і печива савоярді в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 50 г борошна
  • 250 г цукру
  • 250 мл міцної кави (охолодженого)
  • 80 г гіркого шоколаду
  • 75 г цукрової пудри
  • 7 шт. яйця
  • 30 г крохмалю
  • 1 л вершків (жирність 20% і вище)
  • 3 ст. ложки соку лимона
  • 3 ст. ложки коньяку або амаретто
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 пакетик ваніліну
Читайте також:  Готуємо у пароварці: рецепти страв

Спосіб приготування:

Як приготувати торт Тірамісу в домашніх умовах? За день до приготування торта необхідно приготувати сир маскарпоне. Для цього нагріти вершки до 80 ° С, додати сік лимона і гріти на повільному вогні близько 10 хвилин. Отриману суміш відкинути на льняну ганчірочку або марлю, складену в 5-6 шарів, і відставити зціджуватися на ніч. Вихід приблизно 400-500г сиру.

Вранці готовий сир можна використовувати для Тірамісу. За основу для приготування класичного рецепту використовують бісквітні палички савоярді. Щоб спекти печиво савоярді, треба 2 шт. яйця змішати з 50 г цукру, додати ванілін, все збивати міксером 1 хвилину на найвищій потужності.

Поступово, просіваючи через ситечко, ввести в яєчну масу борошно, крохмаль і розпушувач, все перемішати міксером на самій низькій потужності.

Деко застелити папером для випікання, змастити маргарином і посипати борошном. Готове тісто перекласти в кондитерський мішок, видавити на деко палички довжиною 10-12 см, присипати через ситечко цукровою пудрою. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці близько 10-12 хвилин. Палички обережно перекласти на решітку і остудити.

Приготувати крем. Для цього акуратно відокремити 5 шт. жовтків від білків.Жовтки ретельно розтерти з 200 г цукру міксером. Додати в отриману суміш маскарпоне по-домашньому, перемішати. Окремо білки збити в щільну піну, поступово ввести в сирно-жовткова суміш. Все ретельно перемішати дерев’яною лопаткою повільними рухами знизу вгору.

Читайте також:  Як готувати штрудель?

Зібрати торт Тірамісу по-домашньому. Перш за все, кави змішати з коньяком, приготувати прямокутну форму для зборки торта. Бісквітне печиво савоярді вмочати в каві і викладати на дно форми так, щоб воно було повністю закрито.Зверху викласти половину крему, розрівняти поверхню. Викласти другий шар печива, змоченого в каву з коньяком, і змастити його кремом, що залишився.Накрити форму харчовою плівкою, поставити в холодильник для застигання крему на 6-8 годин.
Перед подачею Тірамісу прикрасити тертим шоколадом.

Смачного!

Торт Тірамісу з полуницею

У всьому різноманітті рецептів приготування торта Тірамісу є десерти з різними видами лікарів і начинкою. Про те, як приготувати Тірамісу з полуницею, написано нижче.

Інгредієнти:

  • 500 г бісквітних коржів (готові)
  • 500 г сиру маскарпоне (або іншого м’якого вершкового сиру)
  • 250 г цукру
  • 400 г полуниці
  • 50-100 г вершкового масла
  • 80 г шоколаду
  • 6 шт. яєць
  • 30 г крохмалю
  • вишневий лікер
  • сіль

Спосіб приготування:

Свіжу полуницю вимити, очистити від хвостиків, обсушити. Залишити 5-6 ягід для прикраси торта, інші дрібно порізати на шматочки.

Відокремити жовтки від білків. Білки збити в щільну піну з дрібкою солі. Окремо збити вершкове масло з цукром до отримання білої однорідної маси, додати маскарпоне, жовтки, поступово ввести збиту білкову масу. Все ретельно перемішати. Бісквітні коржі просочити лікером.

У прямокутну форму покласти бісквітний корж, змастити половиною крему, викласти частину полуниці і накрити ще одним бісквітом. Шари торта повторити.
Тірамісу прикрасити тертим шоколадом і цілими ягодами полуниці. Поставити в холодильник на 6 годин для просочення.

Загрузка...

Дивіться також: