Торт п’яна вишня в шоколаді. Такого ви ще не пробували!

торт П'яна вишня в шоколаді

Основні інгредієнти

Вишневими настоянками і наливками славиться не тільки наша кухня. Такі напої з вишні поважають і цінують у старій Європі і в Новому Світі. Мабуть дуже добре поєднується смак вишні з алкоголем. Втім, вишня відмінно поєднується і з шоколадом. Не дарма ж настільки популярні в усьому світі шоколадні цукерки з вишневим лікером або з «п’яної» вишнею. До речі про п’яну вишню. Саме під такою назвою відомий надзвичайно смачний і оригінальний торт. Спробуйте приготувати торт « П’яна вишня в шоколаді »і ви будете підкорені його дивовижним смаком.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 штуки
  • Цукру — 2 склянки
  • Борошно — 2 склянки
  • Молоко — 1 стакан
  • Рослинна олія — ½ склянки
  • Порошок какао — 6 столових ложок
  • Розпушувач для тіста — 1,5 чайних ложки
  • Сода харчова — 1,5 чайних ложки

Для начинки:

  • Вершкове масло — 200-250 г
  • Порошок какао — 3 столових ложки
  • Молоко згущене — 1 банка
  • Вишня свіжа — 2 склянки
  • Коньяк — 1 склянка
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Ванілін.

Для глазурі:

  • Плитка темного шоколаду;
  • Молоко — 6 столових ложок

п'яна вишня в шоколаді

Приготування бісквіта

Спочатку потрібно приготувати вишню для цього торта. Вишня, як зрозуміло з назви, повинна вийти п’яною. Саме в такому «нетверезому» стані вона і піде в торт.Тому вимиємо і переберемо всю вишню і виймемо з ягід кісточка. Перекладемо вишню в каструльку або в сотейник і додамо до них цукор. Потім виллємо туди ж коньяк і залишимо наші ягідки «доходити до кондиції». Для цього їм знадобиться не менше восьми годин. До речі, з таким же успіхом замість коньяку можна використовувати червоне вино, бренді або горілку.

Читайте також:  Фарширована картопля: 6 рецептів фаршированої картоплі з різноманітними начинками

Для того щоб спекти корж, скористаємося відомим рецептом приготування бісквіта «шоколад на окропі». Власне кажучи, для цього торта ви можете спекти будь бісквітний корж: на сметані, на маслі, на соді. Але спробуйте саме цей варіант — на окропі. Тісто виходить дуже і дуже шоколадним, а корж досить щільним, щоб його зручно було різати. Навіщо — дізнаєтеся трохи далі.

Отже, готуємо шоколадний бісквіт для нашого торта. Форму для випікання підготуємо заздалегідь: змажемо вершковим або рослинним маслом і прісиплем борошном. Духова шафа теж включимо заздалегідь, так як форму з бісквітом потрібно ставити в уже розігріту духовку. І ще нам знадобиться для тіста крутий окріп. Так що чайник теж скип’ятимо заздалегідь. Потім змішуємо у великій мисці всі сухі інгредієнти для тіста: борошно, порошок какао, цукор, розпушувач і соду. В іншому посуді злегка збиваємо яйця і вливаємо до них молоко і рослинне масло.

Читайте також:  Як приготувати деруни: 6 рецептів на будь-який смак

Після цього виливаємо яєчно-молочну суміш у миску з нашої сухою сумішшю. І розбавляємо її склянкою крутого окропу. Не бійтеся: тісто не завариться, якщо його при цьому добре перемішати. Дуже рідка консистенція тесту нехай вас теж не лякає: це нормально, так і має бути.

Виливаємо тісто у форму і відправляємо в добре розігріту духовку. Випікаємо бісквіт близько сорока хвилин, до проби на суху зубочистку. Ви не вмієте робити цю пробу? Пояснюємо. Злегка відкривається духовку, вдвигаться форму з бісквітом і встромляєте в нього (зверху коржа) дерев’яну зубочистку. Злегка провертаєте зубочистку навколо своє осі (наче дзигу розкручуєте) і виймаєте зубочистку.Дивіться: якщо до неї не прилипли вологі і клеклие крихти бісквіту, він готовий.Якщо таке спостерігається, то даємо бисквиту ще посидіти в духовці.

Готовий бісквіт виймаємо з форми, Остуджуємо і готуємо до викладання начинки.Для цього зрізаємо тонкий верхній шар коржа (близько сантиметра) і відкладаємо цю частину в сторонку. З решти бісквіта виймаємо середину, роблячи щось на зразок порожньої круглої коробочки. Денце і бортики нашої коробочки повинні бути завтовшки не менше двох сантиметрів. Вийняту частину бісквіта нарізаємо на дрібні кубики.

Читайте також:  Як зробити морозиво в домашніх умовах: 7 рецептів найсмачнішого морозива

торт п'яна вишня

Готуємо крем

Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком, поступово вливаючи молоко в масло. Потім додаємо до крему столову ложку коньяку з вишні і ванілін.Ще раз збиваємо. У готовий (збитий) крем викладаємо нашу п’яну вишню, яку попередньо виймемо з спиртового розчину і відкинемо друшляк. І в кінці змішаємо крем з нарізаними кубиками шоколадного бісквіта.

Після цього викладаємо начинку в нашу бісквітну коробочку і накриваємо все зрізаною на самому початку «кришечкою». Зверху торт обмазуємо шоколадною глазур’ю. Для приготування глазурі розламати на шматочки плитку шоколаду, викладемо шоколад у сотейник і додамо до нього молоко. Розігріємо шоколад з молоком на повільному вогні і ще рідким шоколадом обол весь торт. Глазур розрівняти ножем. Сам торт прикрасимо вишнями, обвалені в цукровій пудрі, шоколадною стружкою, шматочками чорного або білого шоколаду.

Все, торт готовий. Знімайте пробу. А ще краще запросіть для такої приємної дегустації відповідну компанію з тих, хто любить вишню, шоколад і міцні напої (в помірній кількості). Але і той, хто любить вас (без вишні і без шоколаду) теж не буде зайвим. Приємного вам апетиту!

Загрузка...

Дивіться також: