Печінковий торт: 4 смачні рецепти

Печінка — надзвичайно корисний та поживний продукт. У ній містяться білки, колаген, мінеральні речовини і вітаміни.

Печінка різних видів тварин відрізняється як за смаком, так і за складом корисних речовин. Існують різні рецепти приготування смачних і корисних страв з цього продукту: печінковий паштет, торт з печінки, печінка з грибами і сметаною, печінка під соусом і багато іншого.

Печінковий тортПриготування, наприклад, торта з печінки не займе багато часу, а гості будуть приємно здивовані вишуканим смаком страви.

Про те, як зробити печінковий торт, написано безліч рецептів. Правильно підібраний рецепт торт з печінки не зіпсує, а дозволить використовувати наявні у Вас продукти. Обирайте рецепт торта з печінки і приступайте до справи. І не залежно від того, приготуєте ви торт з печінки риби або птиці, або візьмете свинячу або яловичу печінку, кращою приправою для цієї страви буде сметана або сметанний соус.

Торт з курячої печінки

Торт з печінки, рецепт якого описаний нижче, відмінно підійде як закуска. Печінку необхідно використовувати курячу.

Інгредієнти:

  • 500 г печінки курячої
  • 3 шт. яйця
  • 1/2 ст. сметани
  • 1/2 ст. борошна
  • 250-300 г майонезу
  • 3 шт. цибулі ріпчастої
  • 4 шт. моркви
  • 2-3 зубчики часнику
  • чорний мелений перець, сіль, зелень — за смаком
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

На приготування торта з печінки курячої не треба витрачати багато часу. Перш за все, потрібно курячу печінку промити і пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. Додати 1 шт. яйця, борошно, сметану, перець і сіль. Замісити тісто, що нагадує по консистенції сметану. Підсмажити млинці на добре розігрітій сковороді на рослинній олії до утворення легкої скоринки з обох сторін.

Приготувати начинку. Для цього цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертку. Обсмажити цибулю і моркву на розігрітій рослинній олії до золотистого кольору. Свіжу зелень також дрібно нарізати. Часник подрібнити, додати майонез і перемішати.

Зібрати торт з курячої печінки: на змащене олією блюдо покласти перший печінковий млинець, змастити частиною майонезу з часником, викласти частину обсмаженої моркви з цибулею, посипати рубаною зеленню. Далі накрити другим печінковим млинцем і в описаному раніше порядку викласти начинку. І так викладати млинці і перешаровують начинкою, щоб отримати готовий торт з печінки курячої. Залишити на 2-3 години в холодильнику.

Перед подачею на стіл торта з курячої печінки необхідно для прикраси відварити 2 шт. яйця, очистити і потерти на тертку. Зелень дрібно посікти. Верх торта з курячої печінки змастити майонезом, посипати яйцем і зеленню.

Читайте також:  Домашні пиріжки: 6 найсмачніших рецептів 2018 року

Смачного!

Торт з печінки тріски

Найкориснішою визнана печінка риб, а саме — тріски і минтая. Печінка тріски містить найбільшу кількість вітамінів А і D. Вітамін А корисний для зору, шкіри, волосся, зубів; вітамін D необхідний для формування здорового кісткового апарату. Також печінка тріски рекомендують вагітним жінкам: дитина в утробі матері, таким чином, зміцнює імунітет до різних інфекційних захворювань.

Крім того, в печінці тріски містяться йод, кальції, цинк, калій, фосфор, вітаміни С і В12, і її необхідно вживати хворим на серцево-судинними і нервовими захворюваннями, при болю в суглобах, а також для зменшення холестерину в організмі.

Торт з печінки тріски буде, мабуть, самим корисним стравою на святковому столі!

Інгредієнти:

  • 1 упаковка вафельних коржів
  • 5 шт. варених яєць
  • 1 банка печінки тріски з маслом
  • 250 г майонезу
  • 300 г сиру твердих сортів
  • 1 цибулина

Спосіб приготування:

Для торта підготувати продукти: печінка тріски розім’яти в тарілці вилкою, дрібно порізати цибулю, сир і яйця натерти на тертці.

Викладати на блюдо шарами: на перший корж — печінка тріски, трохи полити маслом з банки, посипати цибулею. Другий корж змастити майонезом, посипати яйцем і сиром. Таким чином чергувати коржі так, щоб сир виявився самим верхнім шаром.

Закусочний торт з печінки тріски прикрасити фігурками, наприклад, квітів, з варених яєць і свіжого огірка. Залишити просочитися.

Смачного!

Торт з печінки яловичої

Торт з печінки яловичини буде корисний людям із захворюваннями нирок і центральної нервової системи, а також яловича печінка необхідна при різних інфекціях, травмах та опіках. Відома вона і тим, що підтримує гемоглобін в нормі.Тому торт з неї буде виглядати урочисто і дуже корисно, особливо, якщо провідувати хворих родичів, друзів у лікарні.

Як приготувати торт з печінки яловичини, розказано нижче. Сметанний соус з часником або хріном додасть пікантність смаку цим рецептом торта з печінки.

Інгредієнти:

  • 1 кг печінки яловичої
  • 1/2 ст. борошна
  • 500 г майонезу
  • 200 мл сметани 20%-жирності
  • 50 мл вершків 22%-жирності
  • 5 шт. цибулі ріпчастої
  • 4 шт. моркви
  • 3 шт. яйце
  • 2 ст. ложки молока
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 5-6 зубчиків часнику
  • рослинна олія для смаження
  • мускатний горіх (товчений або натертий на дрібній тертці)
  • свіжа зелень, базилік, мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Перед приготуванням торта з яловичої печінки необхідно приготувати фарш з печінки. Для цього промити холодною водою печінка яловичини, покласти її в друшляк і обшпарити окропом з обох сторін, або проварити печінка в киплячій воді пару хвилин. Зняти плівку з печінки і пропустити її через м’ясорубку два рази.

Читайте також:  Солянка: Класичний рецепт

Дві цибулини дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору, додати в печінковий фарш, ретельно перемішати і ще раз пропустити через м’ясорубку.Потім у фарш додати 1 шт. сире яйце, поперчити і посолити. Фарш ретельно перемішати, додати молоко і борошно, щоб вийшло тісто як на млинці. Щоб торт з яловичої печінки мав незабутній смак і аромат, необхідно у фарш додати оливкове масло і мускатний горіх.

Приготувати млинці для торта. Для цього на прогрітій сковороді посмажити млинці з обох боків на олії.

Щоб приготувати начинку для торта, треба почистити 3 цибулини та моркву.Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на середню тертку, все злегка обсмажити на рослинному маслі. Зелень кропу і петрушки дрібно нарізати.Продавити через землянку 4 зубчики часнику, додати майонез і перемішати.

Зібрати торт з печінки яловичої. Для цього змастити олією блюдо, покласти першу печінковий млинець, змастити його частиною майонезу з часником, викласти частину обсмаженої моркви з цибулею, посипати подрібненою зеленню. Потім накрити другим печінковим млинцем і в аналогічному порядку викласти начинку. І так викладати млинці з начинкою, щоб отримати готовий торт. Залишити на 2-3 години в холодильнику.

Перед подачею торта з печінки яловичини на стіл приготувати сметанний соус, наприклад, з часником. Для цього в сметану додати вершки, додати продавлені через землянку 1-2 зубчики часнику, насипати базилік, сіль, мелений перець за смаком. Отриману суміш збити вінчиком до однорідної маси.
Для прикраси відварити 2 шт. яйця, очистити і потерти на тертку. Зелень дрібно посікти. Верх млинцевого торта з печінкою змастити майонезом, посипати яйцем і зеленню. Подавати під сметанним соусом з часником або хріном.

Смачного!

Загрузка...

Торт зі свинячої печінки

У свинячої печінки міститься корисних речовин майже стільки ж, скільки в яловичої.І хоча існує думка про те, що свиняча печінка гірчить і тому не підходить для приготування холодних закусок, її теж можна використовувати. Торт, виготовлений зі свинячої печінки, буде корисний і для зміцнення імунітету, підтримання гемоглобіну в нормі, і для забезпечення профілактики хвороб нирок та центральної нервової системи, а також інфаркту — дуже небезпечного захворювання. Злегка гіркий смак свинячої печінки можна компенсувати присутністю в начинці грибів і свіжої зелені. А ще можна вимочити в молоці (2-3 години).
Торт з печінки, рецепт якого наведений нижче, простий в приготуванні, не вимагає великих витрат. Приготувати торт з печінки можна як заздалегідь, так і в день подачі на стіл.

Читайте також:  Слойки: смачні рецепти з різними начинками

Інгредієнти:

  • 500 г печінки свинячої
  • 150-200 г борошна
  • 300 г молока
  • 300 г майонезу
  • 300 г свіжих печериць
  • 1 шт. яйце
  • 3-4 шт. цибулі ріпчастої
  • 5 зубчиків часнику
  • 100 мл сметани 20%-жирності
  • рослинна олія
  • свіжа зелень, чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Щоб приготувати торт зі свинячої печінки з грибною начинкою, перш за все, необхідно вимочити свинячу печінку в молоці хоча б хвилин 20-30, щоб прибрати гіркоту. Потім приготувати фарш з печінки. Для цього промити під холодною проточною водою печінку, зняти плівку з печінки і пропустити її через м’ясорубку два рази.

Одну цибулину дрібно порізати, підсмажити на олії, додати в печінковий фарш, все ретельно перемішати і ще раз пропустити через м’ясорубку. Потім у фарш додати сире яйце, чорний мелений перець і сіль за смаком, перемішати. Молоко і борошно додати поступово, щоб отримати тісто по консистенції схоже на густу сметану.

Посмажити млинці для торта на розігрітій рослинній олії з обох боків.
Приготувати для змащення млинців часникову масу. Для цього продавити часник через землянку і змішати з майонезом.

Для приготування начинки свіжі шампіньйони почистити, помити під проточною холодною водою, нарізати скибочками. Дві-три цибулини очистити і обсмажити на рослинному маслі до прозорого кольору. На сковороду до цибулі додати різані шампіньйони, сіль і перець за смаком. Смажити на середньому вогні протягом 15-20 хвилин до рум’яного кольору. Дрібно посікти зелень, додати в гриби, посолити, поперчити, накрити кришкою і дати настоятися 5-7 хвилин.

Зібрати млинцевий торт з печінкою. Для цього на змащене олією блюдо, покласти перший млинець, змастити його частиною майонезу з часником, викласти частину печериць з цибулею і зеленню. Потім накрити другим печінковим млинцем і в знову викласти начинку. Таким чином, викладати млинці з начинкою, щоб отримати торт з печінки свинячої. Залишити на 2-3 години в холодильнику. Подавати готовий торт зі сметаною.
Зробити з печінки торт, як виявилося, дуже швидко, корисно і смачно!

Загрузка...

Дивіться також: