Суп з галушками: 13 рецептів смачного супу

Супи, друге, десерти, — багатьма корисними та смачними стравами багата кулінарія. Суп з галушками найбільш популярний у всіх країнах світу.

суп з галушками

Як робити суп з галушками? Існує безліч рецептів приготування супу з галушками.У кожної національної кухні існує свій рецепт приготування супу з галушками.Приготувати суп можна як з сирними галушками, так і з м’ясними або борошняними. Порадує чоловічу половину своєї ситністю рецепт приготування супу з фрикадельками і галушками. У кулінарії суп з галушками можна приготувати як на курячому бульйоні, так і на молоці. Тому суп з галушками припаде до смаку як дорослим, так і дітям.

Для тих, хто вважає в продуктах калорійність: суп з галушками, приготовлений з овочів, містить від 421 калорій. Калорійність однієї порції курячого супу з галушками становить 566 калорій. В середньому порція супу з галушками містить 800 калорій.

Суп з галушками, фото і рецепт якого описані нижче, стане улюбленою стравою в домашньому колі!

Суп з фрикадельками і галушками

Інгредієнти:

  • 3,5-4 л м’ясного бульйону
  • 400 г м’ясного фаршу
  • 350 г картоплі
  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 шт. цибулі ріпчастої
  • 1 шт. моркви
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів
  • рослинна олія
  • лавровий лист
  • зелень кропу і петрушки
  • чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

У каструлю влити м’ясний бульйон. Картоплю очистити, нарізати соломкою і покласти в каструлю. Довести до кипіння, варити 10-15 хвилин.

У м’ясний фарш вбити одне яйце, додати панірувальні сухарі, поперчити, посолити і ретельно вимісити до однорідного стану. Сформувати фрикадельки, злегка обсмажити на рослинному маслі. Готові фрикадельки зняти на тарілку.

Окремо для приготування галушок в борошно вбити одне яйце, посолити, перемішати до однорідності. Тісто має вийти густе.

Цибулю і моркву очистити, нарізати, спасерувати на рослинній олії. У каструлю з супом покласти фрикадельки, цибулю та моркву, довести до кипіння на помірному вогні. Покласти лавровий лист, поперчити і посолити. Варити 10 хвилин. Потім, змочуючи в холодній воді чайну ложку, викласти галушки в киплячий суп. Варити до готовності клецек.

Суп з фрикадельками і галушками подавати до столу гарячим, прикрасивши тарілки рубаною зеленню кропу і петрушки.

Смачного!

Вірменський суп з м’ясними галушками (Кюфта)

суп з галушками рецепт

Суп з галушками, рецепт якого написаний нижче, відноситься до вірменській кухні і називається кюфта.

Інгредієнти:

  • 2 л м’ясного бульйону
  • 500 г баранини
  • 3/4 ст. рису
  • 3 яйця
  • 1 шт. цибулі ріпчастої
  • 1 ст. ложка масла вершкового
  • молоко
  • зелень петрушки, кінзи і кропу
  • перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Для вірменського супу з м’ясними галушками необхідно м’ясо баранини або свинини.

Рис перебрати і промити. Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі. У м’ясний бульйон покласти рис і обсмажену цибулю.

М’ясо пропустити через м’ясорубку, додати яйце, дрібно посічену зелень, поперчити. Коли рис досягне стану напівготовності, близько 3 ст. ложок відкинути на сито і додати у фарш. З приготованого фаршу сформувати м’ясні галушки, опустити їх в суп. Варити суп з галушками на повільному вогні до повної готовності. Змішати з молоком 2 яйця і, повільно помішуючи, ввести в суп з галушками.

Вірменський суп з галушками посипати рубаною зеленню, подавати гарячим.

Смачного!

Італійський суп з курячими галушками

Як приготувати суп з галушками по-італійськи? Будуть потрібні куряче філе і різноманітні свіжі овочі.

Інгредієнти:

  • 2 шт. філе курячих
  • 200 г броколі
  • 100 г квасолі стручкової свіжої
  • 5 шт. кукурудзи (міні)
  • 2 шт. картоплі
  • 1 яйце
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1 шт. цибулі ріпчастої
  • 1 морква
  • 2 ст. ложки сухарів білих мелених
  • рослинна олія
  • свіжа зелень

Спосіб приготування:

Італійський суп готується з курячими галушками. Перш за все, необхідно зробити фарш для галушок. Для цього пропустити через м’ясорубку куряче філе, додати сухарі, половину подрібненої зелені і яйце. Цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нарізати, моркву порізати соломкою, спасерувати всі на рослинній олії. У каструлі довести воду до кипіння, чайною ложкою сформувати галушки з приготованого фаршу і опустити в каструлю. Коли курячі галушки спливуть, опустити в суп пасеровані цибулю та моркву.

Картоплю очистити і нарізати кубиками, покласти в суп з галушками. Помідор нарізами шматочками і додати в суп. Броколі розділити на суцвіття, квасоля і кукурудзу очистити, перець нарізати півкільцями, і, коли картопля звариться, покласти все в суп з галушками. Посолити і варити до готовності овочів.

Читайте також:  Як приготувати плов: 23 найсмачніші рецепти плову

Подавати італійський суп з галушками, приправивши зеленню.

Смачного!

Загрузка...

Томатний суп з сирними галушками

курячий суп з галушками

Інгредієнти:

  • 1 л томатного соку
  • 125 мл молока
  • 50 г крупи манної
  • 1 яйце
  • 2 гілочки чебреця
  • 1 пучок базиліка
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 4 ч. ложки пармезану (тертого)
  • мускат
  • перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Для томатного супу з сирними галушками краще використовувати сир пармезан.

У каструлю влити молоко, покласти вершкове масло і довести до кипіння. Потім зняти з вогню, додати спеції. Акуратно всипати манну крупу, постійно помішуючи, і збити масу до однорідності. Сир натерти на дрібній тертці. Манку нагріти протягом 1 хвилини, додати яйце і сир. Окремо в каструлі закип’ятити воду, і, формуючи чайною ложкою сирні галушки, варити їх, поки не спливуть. Потім вийняти галушки з води.

Приготувати суп. Нагріти томатний сік. Свіжу зелень дрібно нарізати. У томатний сік покласти галушки і зелень. Суп з сирними галушками поперчити і посолити за смаком.

Томатний суп з галушками готовий! Подавати на стіл гарячим.

Смачного!

Рибний суп з манними галушками

суп з фрикадельками і галушками

Для приготування супу з галушками по-чеськи буде потрібно декілька видів свіжої риби, наприклад, окунь, тріска, сом, короп і так далі. А галушки для супу готуються з манної крупи або борошна.

Інгредієнти:

  • 1,5 л рибного бульйону
  • 45 мл молока
  • 600 г свіжої риби різних сортів
  • 75 г манної крупи або борошна
  • 3 смужки бекону
  • 4 картоплі
  • 3 помідори
  • 1 яйце
  • 1-2 ст. ложки паприки
  • 1-2 ч. ложки майорану (порізаного)
  • свіжа петрушка
  • сіль

Спосіб приготування:

Щоб зварити суп з манними галушками по-чеськи, перш за все, необхідно підготувати рибу: очистити від кісток, порізати на шматочки. Бульйон приготувати заздалегідь або використовувати просту воду.

Бекон дрібно порізати. У великій Скородом без масла обсмажити бекон, потім додати рибу. Обсмажувати, акуратно помішуючи, ще протягом 1-2 хвилини.Посипати паприкою, влити рибний бульйон і на помірному вогні довести до кипіння. Кип’ятити близько 10 хвилин.

Помідори очистити від шкірки і дрібно порізати. Картоплю очистити і натерти на середній терці. У каструлю з рибним супом додати помідори, картопля і майоран, і готувати, помішуючи, 10 хвилин.

Приготувати галушки. Змішати манну крупу з молоком, вбити яйце, додати дрібку солі і дрібно порізану петрушку. Замісити густе тісто, накрити харчовою плівкою і залишити постояти на 5-10 хвилин. Викласти в суп манні галушки чайною ложкою, варити 10 хвилин. Подавати рибний суп з галушками гарячим, приправленим паприкою і свіжим майораном.

Смачного!

Загрузка...

Овочевий суп з галушками

як приготувати суп з галушками

Інгредієнти:

  • 200 г фаршу курячого
  • 50 г манної крупи
  • 2 моркви
  • 1 яйце
  • свіжа петрушка
  • приправа для супу
  • перець чорний мелений, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Для приготування овочевого супу з галушками потрібно 30 хвилин.

У каструлю налити воду, довести до кипіння, додати приправу для супу, посолити. Моркву очистити і нарізати тонкими кружечками, злегка обсмажити і покласти в киплячу воду. У курячий фарш вбити яйце, додати манну крупу, поперчити і ретельно вимісити.

Сформувати галушки столовою ложкою, змоченою в холодній воді, і опустити в киплячу воду. Варити близько 15 хвилин до готовності.

В кінці готування в овочевий суп з галушками додати дрібно нарізану петрушку.

Смачного!

Молочний суп з галушками

суп з галушками з манки

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки борошна
  • вершкове масло
  • сіль

Спосіб приготування:

Для приготування молочного супу з галушками потрібно 20 хвилин. Перш за все, необхідно закип’ятити молоко. Окремо борошно змішати зі збитим яйцем. Галушки формувати чайною ложкою, умочуючи в молоко, і кидати в каструлю з киплячим молоком. Покласти галушки в суп треба дуже швидко, і варити хвилин 10 до готовності, посолити.

Молочний суп з галушками подавати гарячим, заправленим шматочком вершкового масла.

Смачного!

Грибний суп з галушками

суп з галушками пісний

Інгредієнти:

  • 700 мл води
  • 150 мл молока
  • 100 г манної крупи
  • 50 г грибів сушених
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 корінь петрушки
  • 4 шт. гілочок петрушки
  • сіль — за смаком
Читайте також:  Смачний соус для спагетті

Спосіб приготування:

Для приготування супу з галушками з манки і грибами, можна використовувати як свіжі, так і сушені гриби.

Сушені гриби промити і залишити в холодній воді на 3 години. Потім гриби вийняти, воду, не збовтуючи, акуратно злити в ємність. Поставити каструлю на вогонь і відварити гриби до готовності. Потім гриби вийняти, охолодити і нарізати на шматочки, грибний бульйон процідити через марлю.

Цибулю, моркву і корінь петрушки очистити, промити і покришити соломкою. Все обсмажити в 1 ст. ложці вершкового масла на слабкому вогні близько 5 хвилин.Покласти в грибний бульйон гриби і обсмажені овочі, посолити, довести до кипіння, і варити на повільному вогні 10-15 хвилин.

Приготувати галушки для грибного супу. Молоко довести до кипіння, повільно ввести манну крупу і варити, помішуючи, близько 15 хвилин. Остудити. Додати в манну кашу яйце і 1 ст. ложку вершкового масла, ретельно перемішати до однорідної маси. Закип’ятити підсолену воду, сформувати галушки чайною ложкою і варити до готовності. Потім галушки відкинути на сито або друшляк і класти в тарілки з супом перед подачею на стіл.

Прикрасити грибний суп з галушками рубаною зеленню петрушки.

Смачного!

Курячий суп з галушками

Суп з галушками, приготовлений на курячому бульйоні, налічує не один десяток рецептів. Здавна суп з курки вважається смачним і поживним продуктом, необхідним для відновлення організму при важких хворобах. Курячий суп з галушками, рецепт якого описаний нижче, відноситься до єврейської кухні, а галушки називаються кнейдлах.

Інгредієнти:

  • 3-4 л води
  • 1-1,5 кг курячого м’яса
  • 175 г борошна з маци середнього помелу
  • 3-5 моркви
  • 3-4 цибулі ріпчастої
  • 2 яйця
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки масла рослинного
  • 1 пастернак
  • 1 бульйонний кубик
  • 3-5 стебел селери черешкові
  • мелена куркума
  • зелень петрушки і кропу
  • перець мелений, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Підготувати всі продукти для страви Суп з курки з галушками: куряче м’ясо порубати шматочками і покласти в каструлю.

Не очищаючи, цибуля надрізати хрестоподібно в нижній частині. Селера і моркву порізати кружальцями, пастернак — розрізати навпіл. Овочі покласти до курячого м’яса, додати куркуму і зелень петрушки. Кріп дрібно покришити, одну частину покласти в каструлю до курки і овочів. Всі поперчити і посолити за смаком. Влити в каструлю воду, під кришкою довести до кипіння, потім вогонь зменшити. Під час варіння знімати з курячого бульйону піну, розкришити бульйонний кубик в каструлю і на повільному вогні варити 2-2,5 години. Після закінчення варіння зняти жир з поверхні курячого супу.

Щоб приготувати галушки (кнейдлах) необхідно подрібнити 1 зубчик часнику, цибулю натерти на дрібній тертці, яйця злегка збити. У миску висипати борошно з маци і ввести яйця, додати рослинне масло, часник, рубану петрушку (близько 2-3 ст. Ложки) і цибулю. Поперчити і посолити. Влити небагато води, щоб отримати тісто консистенції густої сметани. Залишити тісто під кришкою настоятися в холодильнику на 40 хвилин.
Окремо в каструлі закип’ятити воду і приготувати миску з холодною водою.

Опустити у воду столову ложку, набрати нею тісто для галушок. Руки змочити водою, скачати з тесту кульки і опустити в киплячу воду. Варити під кришкою на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Готові галушки вийняти з води шумівкою і викласти на тарілку на 15-20 хвилин, щоб вони стали щільними.

Перед подачею на стіл суп розігріти, в тарілку покласти 3-4 галушки, залити гарячим супом. Покласти в суп з галушками дрібно нарізаний часник, присипати дрібно рубаними кропом і петрушкою.
Курячий суп з галушками готовий!

Смачного!

Суп з картопляними галушками

як варити суп з галушками

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 600 г картоплі
  • 500 г яловичини
  • 500 г свіжого зеленого горошку в стручках
  • 2-3 жмені борошна пшеничного
  • 3 моркви
  • 1-2 яйця
  • 1 корінь селери
  • 1 лавровий лист
  • вершкове масло
  • крупчатка (кращий сорт білої пшеничної муки)
  • перець чорний горошком
  • сіль

Спосіб приготування:

Для приготування супу з картопляними галушками потрібно яловичий бульйон.Для цього в каструлю налити воду, покласти м’ясо яловичини, посолити і довести до кипіння. Зняти піну, додати лавровий лист, 2-3 горошини перцю, варити на помірному вогні 1,5-2 години, потім вийняти м’ясо, бульйон процідити, м’ясо нарізати кубиками.

Читайте також:  Як правильно варити рис

Морква і корінь селери очистити, промити. Морква нарізати кружечками, корінь — кубиками. Горошок вилущити, промити. Картопля очистити, відварити, остудити, натерти на тертці. У велику миску покласти терту картоплю, додати пшеничне борошно, яйця, посолити. Вершкове масло прожарити. Стіл присипати борошном, розкачати тонким шаром картопляне тісто, змастити прожареним вершковим маслом, присипати питлівки, тісто скачати в рулет і нарізати на шматочки шириною близько 1 см.

У готовий бульйон покласти овочі, довести до кипіння, варити суп з яловичини близько 10 хвилин. Потім покласти галушки, знову довести до кипіння, варити до готовності.

Суп з яловичини з галушками готовий! Перед подачею прикрасити суп з картопляними галушками свіжої рубаною зеленню петрушки і кропу.

Смачного!

Суп молочний з картопляними галушками

Інгредієнти:

  • 800 г — 1 кг картоплі
  • 1,5 л молока
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • сіль

Спосіб приготування:

Приготування супу з галушками по-литовському займає 30 хвилин.

Картопля розділити на дві рівні частини: одну відварити в шкірці, очистити і натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку; другу — очистити і в сирому вигляді натерти на дрібній тертці, віджати через марлю і з’єднати з відварною картоплею. Ретельно вимісити картопляну масу.

З отриманої маси сформувати маленькі галушки. У каструлі закип’ятити воду, класти в неї галушки і варити 5 хвилин. Окремо в каструлі підсолене молоко довести до кипіння. Шумівкою перекласти картопляні галушки в кипляче молоко, варити молочний суп до готовності.

Готовий суп молочний з картопляними галушками заправити вершковим маслом.

Смачного!

Суп з манними галушками

суп із курки з галушками

Інгредієнти:

  • 2,5 л води
  • 2 курячих стегенця
  • 100 г манної крупи
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • 1 стебло цибулі-порею (біла частина)
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 2 лаврових листа
  • свіжа зелень петрушки і кропу
  • перець запашний горошком
  • сіль

Спосіб приготування:

Як правильно варити суп з манними галушками? Перш за все, необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього в каструлю влити воду, покласти окосту і довести до кипіння, зняти піну, варити на слабкому вогні 1,5 години. Потім окосту вийняти, бульйон процідити. Від окостів відокремити м’ясо, нарізати шматочками і покласти в бульйон.

Моркву і цибулю-порей очистити, помити, нарізати кружечками. У сковороді розігріти оливкову олію, злегка обсмажити моркву і цибулю протягом 5 хвилин.

Окремо в 150 мл бульйону покласти вершкове масло, посолити і довести до кипіння. Повільно, безперервно помішуючи бульйон, ввести манку і відразу зняти з вогню. Вийде густа каша. Манну кашу остудити, вбити яйце, вимісити тісто. На дошці розкачати тонкий шар тіста, вирізати галушки.

У що залишився курячий бульйон з м’ясом довести до кипіння, покласти нарізані овочі, лавровий лист, горошини запашного перцю і манні галушки. Варити суп з галушками 5 хвилин, потім вийняти лавровий лист.
Перед подачею суп з галушками з манки прикрасити рубаною зеленню.

Смачного!

Суп з заварними галушками пісний

Про те, як варити суп з галушками в пост, існує безліч рецептів, заснованих як на курячому бульйоні, так і на овочевому. Суп можна приготувати з заварними галушками або манними.

Інгредієнти:

  • 2 л + 250 мл води
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. борошна
  • 1/2 ст. квасолі
  • 2 яйця
  • 1 шт. цибулі ріпчастої
  • 1 морква
  • 1 корінь селери
  • перець запашний горошком
  • свіжа зелень
  • мелений перець, паприка, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Квасоля напередодні замочити в холодній воді на ніч. Вранці відварити, злити воду і остудити.
Цибулю, моркву і корінь селери очистити, нарізати шматочками і кружечками. У каструлі закип’ятити 2 л води, покласти овочі, посолити і варити до готовності.Потім додати відварену квасолю, довести до кипіння.

Окремо в 250 мл підсоленої води розчинити вершкове масло, довести до кипіння, зняти з вогню. Ввести муку, ретельно перемішуючи і проварити на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин. Остудити і ввести яйця по одному, поперчити.

Чайної або кавовій ложкою набирати галушки і опускати в пісний суп. Варити суп з заварними галушками до готовності.

Перед подачею на стіл прикрасити суп з галушками пісний свіжої рубаною зеленню.

Загрузка...

Дивіться також: