Рецепти Новорічних тортів

У будь-якому застіллі торт — головна прикраса столу. Так що і новорічний стіл навряд чи обійдеться без смачного і красивого торта. Святкові торти ми любимо різні — бісквітні, пісочні, зроблені з зефіру і морозива, прикрашені фігурками новорічної ялинки і Діда Мороза, бенгальськими вогнями та свічками, великі і маленькі. А який рецепт новорічного торта виберете Ви?

Новорічний торт Арктика

Для приготування бісквіта:

  • 5 жовтків;
  • 1/2 склянки борошна;
  • 50 г цукру;

Для приготування крему:

  • 200 г вершків;
  • 200 г варення;
  • 50 г шоколаду;
  • 1 ст. ложка цукрової пудри;

Для приготування меренг:

  • 5 яєчних білків;
  • 200 г цукру;
  • 1 пакетик ваніліну;

Приготування:

Готуємо тісто для бісквіта: спочатку збиваємо віночком яйця з цукром. Потім поміщаємо ємність на водяну баню і розігріваємо до температури 45-50 градусів С. Потім, не перестаючи збивати, охолоджуємо до кімнатної температури і перемішуємо з просіяної борошном. З приготовленої маси формуємо на папері два коржі, кожна з яких повинна вийти діаметром близько 20-25 см. Поміщаємо їх в духовку і випікаємо при температурі 200-210 градусів С не менше 20 хвилин.

Поки коржі випікаються, готуємо меренги: добре збиваємо яєчні білки, поступово додаючи в них цукор і ванілін. Готовий бісквіт виймаємо і на вистелений папером деко викладаємо ложкою овальні або круглі коржі з білкової маси (розміром з куряче яйце). Випікати при температурі 110-120 градусів С протягом 25 хвилин.Бісквітні коржі після випічки охолодити. Потім одну з них покрити шаром варення, зверху викласти шар меренг і шар крему, накрити другим коржем і повторити всі шари знову. Верхній ярус прикрасити кремом і шоколадом.

Торт Новорічна Ніч

Для приготування тіста:

  • 100 мл цукрового сиропу;
  • 4 яйця;
  • 1 ст. ложка розпушувача;
  • 1 ст. ложка цукрової пудри;
  • 120 г вершкового масла;
  • 75 г борошна;
  • 100 г мигдалю;
  • 50 г шоколаду;
  • 2 ст. ложки лимонного соку;

Для начинки:

  • 400 мл вершків;
  • 600 г свіжих ягід вишні;
  • 10 г желатину;
  • 2 ст. ложки цукрової пудри;

Для прикраси торта:

  • 250 мл вишневого соку;
  • 1 пакетик цукрової глазурі;
  • 2 ст. ложки цукрової пудри;
  • мигдаль;
  • шоколад;
Читайте також:  Торт п'яна вишня: рецепт приготування знаменитого десерту

Приготування:

З’єднати вершкове масло з сиропом і добре збити, додати жовтки, борошно, мигдаль, тертий на тертці шоколад і розпушувач. Всі інгредієнти ретельно перемішати. Духовку розігріти до 200 градусів. Дно рознімної форми простелити папером. Тісто вилити у форму, помістити в духовку і випікати протягом 30 хвилин. Білки збити з цукровою пудрою. По закінченню вказаного часу заготовку для торта вийняти з духовки, охолодити і розрізати на два коржі. Вершки добре збити, додати цукрову пудру і розпущений желатин (згідно вказаного на упаковці рецепту). На нижньому коржі розкласти вишню, зверху викласти три четвертих обсягу вершків і накрити верхнім коржем. Охолодити в холодильнику.

Поки коржі просочуються і охолоджуються, готуємо прикраси для торта. Для цього змішуємо цукрову пудру, глазур і вишневий сік, суміш доводимо до кипіння, проварюємо одну хвилинку і знімаємо з вогню. Отриманої глазур’ю покриваємо торт і охолоджуємо протягом 15 хвилин. Потім змащуємо краї торта збитими вершками і посипаємо порубаним мигдалем. Залишилися вершками прикрашаємо торт і ставимо в морозильну камеру на 20-30 хвилин. Тим часом розтоплюємо шоколад на водяній бані, переливаємо його в пергаментний кульочок, і зрізавши кінчик, прикрашаємо шоколадом торт.

Лимонний торт з шампанським

Для приготування торта знадобиться:

  • 750 мл вершків;
  • 500 мл шампанського;
  • 1 готовий бісквітний корж;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • сік половини лимона;
  • 2 пакетика лимонного десертного крему;
  • 6 листочків білого желатину-2 лимона;
  • 50 г цукру;
  • 120 мл води;

Приготування:

Желатин розчинити в холодній воді, змішати з приготованим по інструкції кремом, охолодити до утворення желе. Вершки збити з ванільним цукром в пишну піну. 1/3 частина збитих вершків помістити в кондитерський мішок з насадкою у формі зірки і охолодити в холодильнику. Решта вершки ввести в крем. Намазати корж кремом і прибрати його в холодильник. Закип’ятити воду з цукром. У отриманий сироп опустити порізані тонкими кружечками лимони, прокип’ятити їх, зняти з вогню і остудити. Прикрасити поверхню торта зірочками з охолоджених вершків. Лимони надрізати, розгорнути краї в різні боки і укласти їх на візерунки з вершків.

Загрузка...

Торт Сніговий

Для приготування тіста потрібно:

  • 4 яйця;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 4 ст. ложки борошна;
Читайте також:  Шоколадний кекс: 5 рецептів для відмінного початку дня

Для крему:

  • 1 банка консервованих персиків;
  • 500 г сиру;
  • склянка жирних вершків;
  • 3 ст. ложки желатину;
  • 4 ст. ложки борошна;
  • цукрова пудра;
  • ванільний цукор;

Приготування:

Яйця збити з цукром до утворення пишної піни, додати борошно. З отриманої маси випекти бісквіт. Сир пропустити через м’ясорубку, змішати з соком від персиків, додати розчинений у воді желатин, цукрову пудру і ваніль. Отриману суміш збити до утворення однорідної маси. Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Бісквіт викласти у форму для випічки, просочити лікером, зверху викласти шматочки персиків і залити сирною масою. На 5-6 годин помістити в холодильник. Після того як сирна маса добре застигне, прикрасити торт рештою персиками і залити фруктовим желе.

Торт Новорічні Мрії

Для тіста:

  • 3 плитки білого шоколаду;
  • стакан мигдалю (пластівців);
  • пакетик декоративного драже;
  • 6 яєць;
  • склянка жирних вершків;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 200 г цукру;
  • 0,5 склянки паніровки;
  • 1 ст. ложка цукрової пудри;
  • розпушувач;

Для начинки:

  • 300 г свіжоморожених ягід малини;
  • 2 ст. ложка крохмалю;

Приготування:

Шоколад розігріти на водяній бані до однорідної консистенції. Після охолодження викладіть в кондитерський мішок з вузьким наконечником. Видавіть на лист, застелений фольгою кілька «горошин», зверху присипте їх декоративним драже і поставте в холодильник. Мигдальні пластівці обсмажити в духовці до золотистого кольору, остудіть і подрібніть. Потім змішайте з борошном, розпушувачем і паніровкою. Для випічки коржів використовуйте форми діаметром 23 см. Змастіть їх жиром і застеліть папером для випічки. Відокремте білки від жовтків і збийте їх в густу піну. Всипте в піну 150 г цукру і знову збийте. Жовтки розітріть дочиста з цукром, що залишився. Збиті білки вилийте в суміш з мигдалю і борошна, перемішайте до однорідної маси і розподіліть тісто по формах. Коржі випікати при температурі 140 градусів С протягом 15 хвилин.

Поки коржі випікаються, готуємо начинку: ягоди розморозити і пропустити через сито, додати в малинове пюре 1 ст. ложку води і 2 ст. ложки крохмалю, ретельно перемішати і довести до кипіння. Міксером збити вершки з цукровою пудрою.Остиглий корж покласти верхньою частиною вниз на блюдо, зверху викласти половину начинки і розподілити по всій поверхні коржа, накрити другим коржем, поверхня якого теж змастити малиновою начинкою, накрити третім коржем. На верхній корж викласти вершки, розрівняти їх по всій поверхні і прикрасити шоколадними «горошинами».

Читайте також:  Оладки: 11 найсмачніших рецептів
Загрузка...

Торт на Новий рік Зимова вишня

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • цедра 1 лимона;
  • 100 г борошна;
  • 100 г крохмалю;
  • щіпка солі;

Для крему:

  • 200 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г апельсинового конфітюру;
  • 250 мл молока;
  • 4 ст. ложки вишневого лікеру (можна горілки);
  • стручок ванілі;
  • 2 ст. ложки крохмалю;

Для прикраси торта:

  • 6 скибочок апельсинових цукатів;
  • 50 г шоколаду;
  • 50 г підрум’янених мигдалевих листочків;
  • 10-12 шт. ягід вишні (консервованою);

Приготування:

Яєчні жовтки збити з 4 ст. ложками кип’яченої води. Додати сіль, 100 г цукру і терту лимонну цедру. Білки збити в пишну піну, поступово додаючи цукор, викласти на жовткова масу. Просіяти зверху борошно і крохмаль, замісити тісто і викласти у форму для випікання, попередньо застеливши її папером. Впекается в розігрітій до 200 градусів С духовці близько 40 хвилин. Потім бісквіт вийняти і остудити на решітці.

Розсічений навпіл стручок ванілі опустити в підігріте молоко і довести до кипіння і відразу видалити стручок. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і, помішуючи, вилити в молоко. Після того як воно загусне, остудити на холодній водяній бані. У добре остигнула молочну масу обережно ввести збите з цукром масло і лікер. Остиглий бісквіт розрізати на три коржі, два з них намазати однією третьою частиною крему і однієї другої конфітюром. Скласти один на одного намазані коржі, зверху накрити третім коржем. Намажте поверхню і краї торта половиною залишився крему, іншу половину помістити в кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірочки. Видавіть з нього на торт 12 трояндочок, в цент яких покладіть по ягідці, краю торта обсипте мигдалевими листочками. Розкладіть між трояндочками з крему розрізані навпіл апельсинові часточки, попередньо обмокнув один край в розтоплений шоколад. Замість трояндочок можна зробити новорічні візерунки, наприклад сніжинки або зірки. Поставте готовий торт в холодильник.

Загрузка...

Дивіться також: