Оладки: 11 найсмачніших рецептів

Погодьтеся, що немає нічого смачнішого, ніж гарячі і смачні оладки на сніданок.Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати оладки, а також про начинки для них. Отже, почнемо?

оладки на молоці

Оладки на молоці

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 500 г борошна
  • 500 г манки
  • 30 г свіжих дріжджів, якщо сухі, то 1 пакетик
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 3 ст. ложки цукру
  • сіль

Рецепт:

Про те, як приготувати оладки на молоці пишні, є безліч рецептів. Сьогодні поговоримо про найпростіші і смачніші рецепті.

Підігріваємо половину молока, висипаємо в нього манку і дріжджі. Все перемішати.Отриману опару прикриваємо і прибираємо в тепле місце. Після того, як опара підніметься, додаємо в неї збиті з цукровим піском жовтки (білки прибираємо в холодильник) і розтоплене вершкове масло. Далі вливаємо сюди ж залишки молока і всипаємо борошно. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок. І знову прибираємо в тепле місце.

Збиваємо білки з сіллю до утворення пишної пінки. Невеликими порціями, обережно вводимо їх в піднялося тісто.

Через 10 хвилин розжарити сковороду, змастити будь-яким маслом, а потім столовою ложкою змоченою в холодній воді викласти тісто. Обсмажити з двох боків, до красивої скоринки.

Оладки смачні на молоці — готові! Подавати зі сметаною, медом, джемом або згущеним молоком.

Смачного!

Оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • 250 мл. кефіру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1/4 чайної ложки соди
  • рослинна олія

Рецепт:

Збити яйце з цукром, додати туди ж кефір і борошно, перемішану з содою. Дуже швидко збити тісто, воно повинно вийти густим.

На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити з двох сторін. Оладки на кефірі рецепт, дуже схожий на оладки на молоці. Подавати можна зі сметаною, медом, джемом або згущеним молоком.

Читайте також:  Готуємо холодець з курки - 3 смачні рецепта

Смачного!

Оладки кабачкові

печінкові оладки рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг. кабачків
  • 500 гр. борошна
  • 2 яйця
  • 1 пучок кропу
  • 3-4 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Рецепт:

Кабачки промити, а потім натерти на тертці. Кріп подрібнити. До кабачкам додати яйця, подрібнений кріп і часник, а потім поступово всипати борошно. Повинно вийти не дуже густе тісто. Поперчити, посолити. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити, до красивої скоринки. Оладки з кабачків рецепт популярний і дуже смачний. Оладки кабачкові — готові! Подавати зі сметаною.

Смачного!

Загрузка...

Оладки з печінки

оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • 1 кг. печінки
  • 2 ріпчастих лука
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки молока
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Рецепт:

Печінка промити, а потім пропустити через м’ясорубку. На сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору.Печінка і цибулю з’єднати, а потім знову пропустити через м’ясорубку. У масу, додати перець, сіль, оливкова олія, молоко і ретельно перемішати. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти печінковий тісто.Обсмажити з двох сторін, до скоринки. Оладки з печінки — готові! Рецепт, який, безсумнівно, підійде до будь-якого столу. Подавати печінкові оладки зі сметаною.

Смачного!

Оладки з яблуками

Інгредієнти:

  • 500 мл. кефіру
  • 300 гр. борошна
  • 3 яблука
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 2 ст. ложки цукрової пудри
  • рослинна олія

Рецепт:

Яйця і кефір перемішати, додати цукор, соду і борошно. Має вийти тісто, по консистенції нагадує сметану. Яблука помити і порізати маленькими шматочками, а потім додати до вийшло тісто. Додати сіль і соду. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити, до скоринки. Оладки з яблуками — готові! Готові яблучні оладки посипати цукровою пудрою. Подавати зі сметаною.

Читайте також:  Фаршировані печериці: найсмачніші рецепти

Смачного!

Загрузка...

Оладки з гарбуза

оладки з печінки

Інгредієнти:

  • 500 гр. гарбуза
  • 250 гр. борошна
  • 2 яйця
  • 100 гр. кефіру
  • 3 ст. ложки цукру
  • рослинна олія
  • сіль

Рецепт:

Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на тертці. Яйця, кефір, цукор і борошно перемішати, а потім додати до отримати тести натерту на тертці гарбуз і посолити. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити з двох сторін. Оладки з гарбузом — готові!

Смачного!

Бананові оладки

Інгредієнти:

  • 1 \ 4 склянки молока
  • 250 гр. цукру
  • 1 яйце
  • 2 банани
  • 100 гр. борошна
  • вершкове масло

Рецепт:

Банани очистити, а потім розім’яти. До бананам додати яйце, молоко, цукор та борошно, а потім ретельно перемішати. На сковороді розтопити вершкове масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити, до скоринки. Бананові оладки на молоці — готові!

Смачного!

Морквяні оладки

оладки на кефірі рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг. моркви
  • 100 гр. вершків
  • 2 яйця
  • 150 гр. кураги
  • 2 ст. ложки манки
  • 1 ст. ложки цукру
  • рослинна олія
  • сіль
  • панірувальні сухарі

Рецепт:

На великій тертці натерти моркву, а потім на сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажити до готовності. Курагу залити окропом і залишити на 15 хвилин. Після цього воду злити і курагу дрібно нарізати. Білки відокремити від жовтків. В морква додати манку, курагу, цукор, сіль і жовтки. Ретельно перемішати. Яєчні білки збити в окремій мисці. З отримав морквяного тесту, сформувати котлети. Кожну котлету вмочити в яєчному білку, а потім в панірувальних сухарях. Обсмажувати котлети на олії до  скоринки. Морквяні оладки — готові!

Читайте також:  Картопля запечена в духовці - швидко і смачно!

Смачного!

Оладки з капусти

Інгредієнти:

  • 250 гр. борошна
  • 300 гр. капусти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 200 мл. кефіру
  • 1 яйце
  • 2 зубчики часнику
  • 1 \ 3 ч. ложки розпушувача
  • перець, сіль
  • рослинна олія

Рецепт:

Приготування оладок капустяних, мало чим відрізняється від морквяних, але все ж розглянемо. Капусту дрібно порізати, поперчити і посолити. Цибулю і часник подрібнити. До капусти додати цибулю, часник, кефір, яйце, борошно, розпушувач і ретельно перемішати. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити дві сторони.Капустяні оладки — готові!

Смачного!

Картопляні оладки

картопляні оладки

Інгредієнти:

  • 4 ст. ложки борошна
  • 6 картоплин
  • 1 яйце
  • 1 ріпчаста цибуля
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Рецепт:

Картоплю почистити, помити, а потім натерти на тертці. Цибуля також подрібнити і з’єднати з картоплею. Додати до отриманої маси яйце, борошно, перець, сіль. Ретельно перемішати. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. Обсмажити, до красивої скоринки. Картопляні оладки — готові! Подавати зі сметаною.

Смачного!

Оладки з м’ясом

Інгредієнти:

  • 200 гр. курячого фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 250 гр. борошна
  • 1 ст. ложка цукру
  • 500 мл. кефіру
  • 2 яйця
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Рецепт:

Цибулю подрібнити, а потім обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії.Після цього обсмажену цибулю зміщувати з фаршем, поперчити, посолити. Цукор, яйця і кефір — перемішати, а потім додати борошно. На сковороду налити рослинне масло, а потім столовою ложкою викласти тісто. На кожен оладок викласти по чайній ложці м’ясного фаршу, зверху на фарш знову викласти тісто. Обсмажити з двох боків, до красивої скоринки. Оладки з м’ясом — готові! Подавати зі сметаною!

Загрузка...

Дивіться також: