Огірки для засолювання і консервації: фото кращих. Опис кращих сортів огірків для засолювання для відкритого грунту і теплиць з фото

Солоні огірочки взимку – улюблені ласощі багатьох дачників. Тому кожен замислюється, який сорт краще виростити, щоб огірки вийшли хрусткими, в засолюванні не втрачали смак і колір. Таких сортів багато, залишається тільки вибрати.

Як правильно підібрати огірки для засолювання і консервації: характеристика кращих сортів, поради садівників

Щоб після консервації огірки не втрачали смак і залишалися хрусткими, слід вибрати підходящі сорти. Ранні та суперранні різновиди тут не підійдуть, у них тонка шкірка і не такий виражений смак, після переробки вони втрачають пружність.

Досвідчені городники радять вирощувати середньостиглі та пізні огірки для відкритого грунту, які найбільше підходять для подальшої засолювання і консервації. Зеленці відрізняються щільною шкіркою, наявністю пухирців, всередині огірка немає пустот. У смаку таких сортів відсутній гіркоту, вони солодкі і хрусткі. Однак у північних регіонах пізні різновиди огірків не встигають визріти навіть у теплицях, тому для них виведені універсальні ранні сорти, які підходять для салатів і засолювання.

Кращі бджолозапильні сорти огірків для консервації і засолювання

Найкращими для засолювання вважаються бджолозапильні сорти, вони набагато солодше, дають хороші врожаї, але в дощове літо є ризик залишитися без огірків. Щоб цього не сталося, садівникові доводиться самостійно запилювати квітки. Серед городників популярні наступні різновиди:

• «Ніжинський»;

• «Монастирський»;

• «Алтай».

Старий перевірений сорт «Ніжинський» залишається популярним і в наші дні. Огірки середнього терміну дозрівання, підходять для вирощування у відкритому ґрунті і плівкових укриттях. Кущі сильнорослі, плетисті. Плодоносять до самих заморозків, урожай має товарний вигляд, добре переносить перевезення. Зеленці невеликих розмірів, вирівняні, покриті чорними шипами. На думку садівників, смак відмінний, структура щільна, після засолювання огірки залишаються хрусткими. Сорт добре переносить посуху, при цьому врожайність не страждає.

Читайте також:  Картопля сорту «Імпала»: характеристика та гідності, фото. Особливості вирощування сортового картоплі «Імпала»

Середньостиглий сорт «Монастирський» підходить для вирощування у всіх регіонах країни. Кущі плетисті, кращі результати дають при посадці на шпалери. Врожайність хороша, з одного квадрата грядки виходить не менше 3 кг зеленцев. Огірки підходять для продажу, відрізняються невеликими розмірами, вирівняному формою, горбистою поверхнею. Смак яскраво виражений, без гіркоти, м’якоть щільна. У засолюванні сорт не втрачає своїх якостей. Урожай дозріває дружно, збір проводять регулярно, щоб товарні якості огірків не псувалися.

Сорт «Алтай» вважається кращим з бджолозапильних огірків для Уралу та Далекого Сходу. Це ранньостиглий сорт, стійкий до будь-яких погодних явищ, врожайність у нього хороша. Кущі середньої плетистости, пагони досягають 1 м. Цвітіння починається через 35-40 днів після посадки насіння, масовий збір врожаю припадає на середину червня. Сорт стійкий до борошнистої роси та вірусу огіркової мозаїки. Зеленці корнішонного типу, з відмінними товарними характеристиками, яскраво-зеленого кольору, злегка опушені. М’якоть щільна, ароматна, без гіркоти. Врожайність до 3-4 кг з метра площі.

Докладна характеристика та фото кращих самоопыляемых сортів для засолювання огірків

Поряд з пчелоопыляемыми сортами городники вирощують і самозапильних гібриди огірків. Вони дають небувалі врожаї, що особливо актуально в регіонах з мінливим кліматом і дощовим літом. Популярними залишаються сорти:

Читайте також:  Зливу угорка: популярні сорти, їх переваги та характеристики. Особливості агротехніки сливи угорка: посадка дерева, технологія догляду за сортом

• «Хлопчик з пальчик»;

• «Мурашка»;

• «Сибірський засолення».

Середньостиглий сорт «Хлопчик з пальчик» заслужив визнання городників не випадково. Кущі витривалі, среднеплетистые, невибагливі і високоврожайні. Цвітіння починається на 40 день після появи сходів, плоди утворюються пучками по 5-6 шт в кожному. Максимальний урожай становить близько 13-15 кг з одного метра грядки. Зеленці невеликого розміру, насиченого зеленого кольору, горбисті і білими шипами. М’якоть без гіркоти, соковита, щільна. Однак огірки схильні до переростання, тому збір урожаю проводять раз в 2-3 дня.

Сорт «Мурашка» вважається середньостиглим, кущі виростають невеликих розмірів, не потребують запилення, починають плодоносити через півтора місяця після сходів. Сорт стійкий до більшості хвороб, добре росте в будь-якому грунті, підходить для вирощування у всіх регіонах країни. Зеленці з пучковим типом зав’язі, невеликі, горбисті, з чорними шипами. Шкірка зеленого кольору, білий кінчик. Смак яскраво виражений, без гіркоти, м’якоть щільна, ароматна.

Ранньостиглий сорт огірків «Сибірський засолення» виведений для регіонів зі складними кліматичними умовами. Кущі витривалі, стійкі до захворювань. В плодоношення вступають рано. Зеленці дрібні, яскравого зеленого кольору, щільні і не гіркі. Цінність гібриду в тому, що огірки не переростають, довго зберігають товарний вигляд, добре транспортуються.

Загрузка...

Кращі універсальні сорти з голландських гібридних для засолювання огірків

Гібриди голландської селекції вирощують не тільки в промислових масштабах, але і на особистих підсобних господарствах. Цінність цих сортів в тривалому плодоносінні, хороший імунітет і високих урожаїв. Проте насіння втрачають своїх властивостей, в подальшому з них не можна отримати хороший урожай.

Читайте також:  Груша Конференція»: опис, особливості. Вирощування груші «Конференція»: як вибрати час для садіння, догляд за саджанцями

Найбільш затребуваними серед городників залишаються огірки:

• «Маша»;

• «Беттіна»;

• «Доломіт».

Сорт «Маша» вважається найбільш урожайним серед голландських гібридних огірків. З метра грядки збирають не менше 10-15 кг зеленцев. Кущі среднеплетистые, не потребують запилення, тип зав’язі букетний. Плодоношення стабільне, тривале, перші огірочки зривають через півтора – два місяці після сходів. Кущі плодоносять до самої осені. Зеленці дрібні, з прекрасними товарними характеристиками, темно-зеленого кольору, пухирчасті. М’якоть щільна, хрустка, ароматна, без гіркоти. Сорт вирощують в промислових масштабах по всій території Росії.

Не менш популярний сорт «Беттіна». Це ранньостиглий гібрид корнішонного типу. Сорт підходить для відкритого грунту і теплиць, не потребує запилення комахами. Кущі среднеплетистые, добре облистнені. Зеленці вирівняні, темно-зелені з білими смужками, пухирчасті. М’якуш ароматний, без пустот. Масовий збір врожаю припадає на перший місяць плодоношення. З метра грядки збирають до 15 кг зеленцев. Сорт стійкий до холодів, нестачі освітлення, основних хвороб.

Сорт «Доломіт» дає не більше 5 кг з метра, але кущі невибагливі, стійкі до хвороб, похолодань, не потребують запилення. Кущі середньої сили росту, хороші врожаї дають при вирощуванні на шпалері. Зеленці дрібні, яскраво пофарбовані, злегка опушені з білими шипами. М’якоть приємного огіркового смаку, не втрачає якостей після засолювання, залишається хрусткою і ароматною. Сорт універсальний, підходить для теплиць і відкритого грунту.

Загрузка...

Дивіться також: