Курка в духовці: 25 найсмачніших рецептів запеченої курки

Давайте сьогодні поговоримо про те, як правильно приготувати курку в духовці не тільки швидко, але й смачно, а це принесе дуже велику користь в житті.Безсумнівно, ні для кого з жінок не секрет, що шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок, а що може бути краще для шлунка коханого, ніж курочка з рум’яною скоринкою? Дорогі пані, сьогодні ми розкриємо для Вас безліч секретів з приготування такої страви, як курка смажена в духовці, по різноманітним рецептами. Як приготувати курку в духовці?

курка в духовці

Курка в духовці з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 — 1,5 кг. картоплі
  • 2 ріпчастих лука
  • 100 гр. майонезу
  • 100 гр. сиру
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Викласти курку в глибоку тарілку, поперчити, посолити і додати дві столові ложки майонезу.Цибулю нарізати півкільцями і додати до курки. Ретельно перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб курка промаринувалося. Картоплю очистити, нарізати півкільцями, а потім викласти на деко, змащене вершковим маслом, поперчити, посолити.Зверху на картоплю рівномірно викласти промаринувалося курку з цибулею. На дрібній тертці натерти сир і посипати зверху на шматочки курки. Деко поставити в духовку і запікати курку з картоплею при температурі 180 градусів. Приготування курки в духовці — займає 1 годину. Курка в духовці з картоплею — готова .Таким же чином можна приготувати курку з часником, для цього замість цибулі можна використовувати часник.

Смачного!

Курка в духовці на пляшці

курка в духовці рецепт

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 3-4 зубчики часнику
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. Часник дрібно порізати або пропустити через чеснокодавку. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі і часнику і залишити маринуватися не менше ніж на 2 години. У пляшку налити води, зверху на пляшку надіти курку, поставити на деко, куди також налити води. Деко поставити в духовку і запікати протягом 1 години при температурі 180 градусів.Курка в духовці на пляшці — готова. Перед подачею до столу — курку розрізати на шматочки. Таким же чином готується курка на банці в духовці.

Смачного!

Курка в духовці з грибами

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 400 гр. печериць
  • 250 гр. сиру
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2-3 яйця
  • 1 ст. ложка борошна
  • 2 ст. ложка вершкового масла
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Потім слід приготувати соус для курки в духовці. Для цього яйця збити, додати до них майонез, борошно і 1 ст. ложку рослинної олії, а потім ретельно перемішати.Соусом, що вийшов просочити курку. Цибулю подрібнити, обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла до золотистого кольору, а потім додати нарізані кубиками гриби. Курку з соусу витягти.Обсмажити її на окремій сковороді на рослинній олії. Обсмажену курку натерти подрібненим часником, а потім викласти у форму для запікання. Зверху укласти гриби з цибулею, змастити майонезом і посипати тертим сиром. Форму поставити в духовку і запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з грибами в духовці — готова! Курка в духовці з начинкою — незабутнє блюдо.

Смачного!

Курка в духовці в рукаві

як приготувати курку в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 3-4 зубчики часнику
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. Часник дрібно порізати або пропустити через чеснокодавку. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі, часнику і майонезу і залишити маринуватися не менше ніж на 2 години. Картоплю нарізати брусочками, поперчити посолити, а потім додати 2 ст. ложки майонезу і ретельно перемішати. Курку і картоплю викласти в рукав для запікання, кожен з кінців рукави закріпити, викласти на деко і поставити в духовку. Запікати протягом 40 хвилин.Потім рукав розрізати і залишити в духовці ще на 20 хвилин. Курка в духовці в рукаві — готова. Перед подачею до столу — курку розрізати на шматочки.

Смачного!

Курка з рисом в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 250 гр. рису
  • 1 морква
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 яйця
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Рис промити під холодною водою кілька разів, а потім зварити до готовності.Цибулю дрібно порізати, а потім обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії. Моркву натерти на середній тертці, додати до цибулі, обсмажувати протягом 5-7 хвилин. Яйця відварити і дрібно порізати. Яйця, цибулю, моркву і рис — перемішати. Посолити, поперчити. Тим часом приготувати соус для курки в духовці. Для цього необхідно змішати 2 ст. ложки рослинної олії з перцем і сіллю, а потім додати в цю суміш подрібнений часник. Тушку курки промити, обсушити.Потім нафарширувати курку сумішшю рису, овочів і яєць. Зовні курку змастити сумішшю з масла, приправ і часнику. Викласти в рукав для запікання і зробити кілька надрізів на рукаві для виходу пари, а потім укласти курку на деко. Запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з рисом в духовці — готова.

Смачного!

Курка з ананасами в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг. філе курки
  • 300 гр. сиру
  • 500 гр. консервованих ананасів
  • 3 ст. ложки майонезу
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Філе курки промити, обсушити, а потім нарізати невеликими шматочками і трохи відбити. Деко змастити олією, викласти філе курки, поперчити, посолити і змастити майонезом. Слідом викласти шар ананасів. На середній тертці натерти сир, а потім посипати на ананаси. Запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з ананасами в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці з яблуками

курка в духовці на пляшці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 4 яблука
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка базиліка
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. Часник дрібно порізати або пропустити через чеснокодавку. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі, часнику і залишити маринуватися не менше ніж на 2 години. Яблука очистити, видалити насіння і нарізати кубиками. Курку нафарширувати яблуками, а отвір зашити нитками. Деко змастити олією, а потім на нього викласти курку. Зверху посипати базиліком. Запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка в духовці з яблуками — готова. Перед подачею до столу — курку розрізати на шматочки.

Смачного!

Курка на рожні в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 3-4 зубчики часнику
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. Часник дрібно порізати або пропустити через чеснокодавку. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі і часнику і залишити маринуватися не менше ніж на 2 години. Тушку курки надіти на рожен, а потім поставити в духовку і запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка на рожні духовці — готова. Перед подачею до столу — курку розрізати на шматочки. Для різноманітності в тушку курки можна покласти один лимон, він додасть кислинку і незвичність смаку.

Смачного!

Курка з чорносливом в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 200 гр. чорносливу
  • 100 гр. волоських горіхів
  • 200 гр. фаршу (свинина, яловичина)
  • 1 яйце
  • 1 пучок кропу і петрушки
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. За допомогою ножа шкіру відокремити від м’яса залишивши лише на крилах і ніжках. М’ясо відокремити від кісток, а потім пропустити через м’ясорубку, змішати отриманий курячий фарш з фаршем приготованим заздалегідь. Чорнослив залити окропом і залишити на 2 години, а потім обсушити і нарізати шматочками. Волоські горіхи пропустити через м’ясорубку. Всі інгредієнти, а саме: фарш, горіхи і чорнослив — з’єднати. Поперчити, посолити і додати яйце. Ретельно перемішати. Получившейся начинкою наповнити шкіру курки, а залишився отвір зашити нитками. Деко змастити олією, а потім викласти на нього курку і добре натерти її сіллю. Запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з чорносливом в духовці — готова!

Смачного!

Курка з апельсинами в духовці

курка з ананасами в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 4 апельсини
  • 2 ст. ложки цукру
  • 3-4 зубчики часнику
  • імбир за смаком
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 1 пучок кропу і петрушки
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Поперчити, посолити. На сковороду з додаванням рослинної олії викласти шматочки курки і обсмажити до золотистої скоринки. Тим часом апельсини очистити. Два апельсина пропустити через соковижималку, а два — нарізати кружечками. Часник і імбир подрібнити. У сковороду, де обсмажується курка, додати апельсиновий сік, часник та імбир, додати цукор і ретельно перемішати. Гасити на протязі 5-7 хвилин. Потім курку викласти у форму для запікання, а зверху укласти гуртки апельсинів. Запікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з апельсинами в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці з сиром

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 200 гр. сиру
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Викласти курку в глибоку тарілку, поперчити, посолити і додати дві столові ложки майонезу і залишити на 3-4 години, щоб курка промаринувалося. Потім курку викласти на деко, змащене рослинним маслом, поперчити, посолити. Деко поставити в духовку і запікати курку приблизно на протязі 45 хвилин при температурі 180 градусів. На дрібній тертці натерти сир і посипати зверху на шматочки курки і знову поставити курку в духовку ще на 15 хвилин. Курка в духовці з сиром — готова!

Смачного!

Курка з медом у духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 100 гр. меду
  • 4 ст. ложки гірчиці
  • 1 ч. ложка каррі
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки і вкласти у форму для запікання шкіркою вгору. Вершкове масло розтопити, а потім додати до нього мед, сіль, перець, гірчицю і каррі. Ретельно перемішати. Вийшла сумішшю змастити курку, а потім викласти на деко. Деко поставити в духовку і запікати курку з медом протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з медом в духовці — готова!

Смачного!

Курка з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 червоний лук
  • 6 картоплин
  • 2 солодких перцю: зелений і червоний
  • 12 лимона
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • розмарин за смаком
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім всередину курки покласти один очищений ріпчасту цибулю і половинку лимона. Курку змастити олією, натерти сіллю і перцем. Деко змастити олією, викласти на нього курку купкою вгору і гілочки розмарину. Солодкий перець очистити від насіння і промити, розрізати на 4 частини. Червоний ріпчасту цибулю нарізати шматочками. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Часник очистити і розрізати навпіл. Всі овочі викласти на деко, поруч з куркою. Поперчити, посолити. Деко поставити в духовку і запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з овочами в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці з макаронами

Інгредієнти:

  • 500 гр. курячого філе
  • 300 гр. макаронів
  • 300 гр. сиру
  • 3 ст. ложки майонезу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ст. ложки кетчупу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Філе курки промити і відварити в підсоленій воді, до готовності. Готове філе нарізати кубиками. Макарони відварити і промити під проточною водою. Тим часом приготувати соус для курки в духовці. Для цього майонез змішати з кетчупом, додати трохи перцю і солі. Деко змастити олією, зверху викласти шар макаронів.Потім шар філе курки і посипати подрібненим зеленою цибулею і частиною тертого на дрібній тертці сиру. Зверху на сир — знову макарони і філе курки. Отриману запіканку змастити соусом з майонезу і кетчупу. Знову посипати сиром.Поперчити, посолити. Деко поставити в духовку і запікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Курка в духовці з макаронами — готова!

Смачного!

Курка з капустою в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 середня білокачанна капуста
  • 3 помідори
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 1 пучок кропу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Капусту нашаткувати, поперчити, посолити. У форму для випікання викласти половину капусти, зверху викласти шматочки курки, поперчити, посолити, а потім зверху викласти капусту, що залишилася. Знову поперчити, посолити. Викласти зверху нарізані часточками помідори і вершкове масло. Форму поставити в духовку і запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з капустою в духовці — готова! Перед подачею до столу — прикрасити гілочками кропу.

Смачного!

Курка з курагою в духовці

курка на банці в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 200 гр. кураги
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 20 гр. м’якоті хліба
  • 3 яблука
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, обсушити. За допомогою ножа курку розрізати навпіл по хребту. Хребет вирізати. Таким чином, виходить дві частини і смужка хребта. З двох половинок курки видалити кістки. Курагу промити, залити окропом і залишити на 2 години, а потім обсушити і пропустити через м’ясорубку. Потім розтопити вершкове масло і змішати з курагою. Хліб розкришити на шматочки і змішати з курагою і маслом. Шкіру курки відокремити від м’яса, причому не повністю — по краях шкіра повинна бути прикріпленою до м’яса, таким чином, щоб утворювався кишеню. Викласти, у получившейся кишеню, начинку з кураги тонким шаром, а потім зашити нитками, щоб начинка не випадала. Обидві частини курки поперчити і посолити. Яблука очистити, видалити насіння і нарізати часточками.Викласти яблука на деко. Зверху на яблука викласти половинки курки. Курку змастити олією, а потім деко накрити фольгою і поставити в духовку на 40 хвилин. Потім з курки зняти фольгу, полити її рідиною від курки і знову поставити в духовку, ще на 30 хвилин. Курка з курагою в духовці — готова!

Смачного!

Курка з брокколі в духовці

Інгредієнти:

  • 500 гр. філе курки
  • 250 гр. брокколі
  • 4 ст. ложки борошна
  • 500 мл. молока
  • 100 гр. сиру з пліснявою
  • 12 лимона
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 6 ст. ложок оливкової олії
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Філе курки промити, порізати на кубики і замаринувати в соусі з соєвого соусу, лимонного соку і оливкового масла, протягом 40 хвилин. Потім на сковороді, з додаванням залишився оливкової олії обсмажити промариноване м’ясо на протязі 10 хвилин. Сир з пліснявою натерти на тертці і додати до м’яса, після того, як син розтопиться-додати борошно і ретельно перемішати. Готову суміш розбавити молоком, а потім додати броколі. Загасити на протязі 5 хвилин. Викласти отриману суміш у форму для запікання і випікати протягом 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Курка з брокколі в духовці — готова!

Смачного!

Курка в провині в духовці

курка в духовці з яблуками

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 15 зубчиків часнику
  • 250 мл. вина
  • 12 ч. ложку розмарину
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 ст. ложка сметани
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім всередину курки покласти 6-7 зубчиків часнику і стільки ж під шкіру в районі шиї, натерти перцем і сіллю. На деко налити 150 мл. вина, а потім зверху викласти курку і залишилися часточки часнику.Поставити в духовку і смажити протягом 1 години при температурі 180 градусів.Тим часом зелена цибуля промити і дрібно нарізати. Через 40 хвилин курку вийняти з духовки і влити вино, що залишилося, додати нарізану цибулю і змастити курку сметаною. Знову поставити в духовку на 20 хвилин. Курка в провині в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці з лимоном

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 100 гр. бекону
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ст. ложка чебрецю
  • 2 лимона
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 12 апельсина
  • 12 лимона
  • 1 пучок кропу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Бекон нарізати кубиками. Часник подрібнити. Вершкове масло розім’яти. У апельсина і лимона видалити цедру, а потім нарізати очищені фрукти шматочками.Масло, бекон, фрукти змішати, а потім додати дрібно порізану зелень і чебрець.Тушку курки промити, просушити, а потім за допомогою ножа відокремити шкіру від м’яса, а потім м’ясо відокремити від кісток. Приготовлену заздалегідь начинку викласти на курку, а потім зашити, для того щоб начинка не випала. Курку скропити лимоном, поперчити, посолити і викласти на деко, змащене олією. Деко поставити в духовку і запікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів.Курка в духовці з лимоном — готова!

Смачного!

Курка з гречкою в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 250 гр. гречки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 помідор
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 пучок петрушки
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Гречку відварити. Тушку курки промити, просушити і нарізати шматочками. На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити курку, поперчити, посолити.Моркву натерти на дрібній тертці. Перець, цибуля, часник і помідор нарізати кубиками, а потім обсмажити на тій же сковороді, де обсмажувалася курка. В кінці смаження додати зелень, поперчити і посолити. Деко змастити вершковим маслом, потім викласти шар гречки, потім шматочки курки, зверху викласти овочі, вершкове масло. Все накрити фольгою і поставити в духовку і випікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з гречкою в духовці — готова!

Смачного!

Курка у вершках в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 5 картоплин
  • 2 ріпчастих лука
  • 150 гр. сиру
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 5 ст. ложок вершків
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Майонез змішати з перцем і сіллю, а позика соусом змазати шматочки курки. Курку залишити в маринаді на 3-4 години. Картоплю почистити, нарізати скибочками. Деко змастити олією, викласти шматочки курки, потім викласти зверху шар цибулі нарізаної кільцями, а зверху на цибулю викласти в картоплю. Поперчити, посолити. Вершки змішати з майонезом. Сир натерти на дрібній тертці, а потім перемішати з вершками в блендері. Вийшла сумішшю заправити курку з картоплею, а зверху натерти залишився сир. Деко поставити в духовку і випікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка у вершках в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці з мандаринами

приготування курки в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 1 кг. мандарин
  • 100 гр. сиру
  • 500 гр. ананасів консервованих
  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім натерти сумішшю з солі і перцю.Мандарини очистити. Половину мандарин розім’яти, так щоб вийшов сік, а потім до цього соку додати сік ананаса. В отриманому фруктовому маринаді замаринувати курку. Ананаси і залишилися мандарини — порізати кубиками, а потім вкласти всередину курки, після того як вона промаринується. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього курку з фруктами. Поставити в духовку і випікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка в духовці з мандаринами — готова!

Смачного!

Курка з помідорами в духовці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 500 гр. помідор
  • 200 гр. сметани
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім розрізати на шматочки. Сметану змішати з перцем і сіллю, а позика соусом змазати шматочки курки. Курку залишити в маринаді на 3-4 години. Деко змастити олією, викласти шматочки курки і залити зверху маринадом, що залишився від курки. Зверху викласти порізані кружальцями помідори. Поперчити, посолити. Деко поставити в духовку і випікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з помідорами в духовці — готова!

Смачного!

Курка на шпажках в духовці

Інгредієнти:

  • 500 гр. філе курки
  • 2 ст. ложки гірчиці
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка коріандру
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії

Спосіб приготування:

Курячі грудки обмити і обсушити, а потім злегка відбити. Після цього філе порізати шматочками довжиною 10 см, і шириною 4 см. Соєвий соус перемішати з коріандром і гірчицею і в вийшла суміш викласти філе курки. Залишити курку маринуватися на 2 години. Потім на шпажки нанизати шматочки курки і викласти на деко, змащене олією. Деко поставити в духовку і випікати протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів. Курка на шпажках в духовці — готова!

Смачного!

Курка в духовці на решітці

Інгредієнти:

  • 1 курка
  • 3 ч. ложки майонезу
  • 3 ч. ложки гірчиці
  • 3 ч. ложки базиліка (сушеного)
  • 3 ч. ложки орегано (сушеного)
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Тушку курки промити, просушити, а потім натерти сумішшю з солі і перцю. З гірчиці, майонезу, базиліка і орегано, перцю і солі — зробити маринад, в який викласти курку і залишити на 2 години. Потім курку перекласти на решітку і поставити в духовку. Випікати протягом 60 хвилин при температурі 180 градусів.Під решітку необхідно поставити піднос, для того щоб жир з куркою стікав на нього. Курка в духовці на решітці — готова!

Смачного!

Отже, як ми бачимо курка в духовці рецепт простий і легкий!

http://www.jlady.ru

Posted in Рецепти and tagged , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.