Крученики — 5 найсмачніших рецептів української страви

Чим би порадувати на обід своїх домашніх? Здавалося б, що з невеликої кількості продуктів, здивувати особливо нічим. Але це не так. Крученики рецепт, який, безсумнівно, стане улюбленою стравою всієї родини. Крученики — це страва української кухні. Просто кажучи це м’ясні рулети фаршировані сиром, грибами, капустою. Що б м’ясо для рулетів було більш соковитим, рекомендуємо на ніч його замаринувати і поставити в холодильник.

крученики рецепт

Крученики зі свинини

Інгредієнти:

  • 500 гр. свинячої корейки
  • 2 ріпчастих лука
  • 150 гр. сиру (твердих сортів)
  • 1 морква
  • 2 ст. ложки сметани
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • рослинна олія
  • панірувальні сухарі
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для того щоб приготувати крученики зі свинини, необхідно свинину промити, обсушити, а потім нарізати шматочками, як на відбивні. Кожен шматочок м’яса натерти перцем і сіллю. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю (1 шт.), До золотистого кольору. На дрібній тертці натерти сир. Зелень подрібнити, змішати, а потім викласти зверху на відбивну, слідом сир і трохи обсмаженого лука. Потім з м’яса сформувати рулетики і зав’язати ниткою. Кожен крученик листковий обваляти в панірувальних сухарях, а потім обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії, до рум’яної скоринки.

Читайте також:  Тісто на піцу: рецепти без дріжджів на кефірі та дріжджове тісто

В окремому посуді приготувати соус для кручеників. Для цього моркву і цибулю дрібно порізати і обсмажити, потім додати сметану і за смаком посолити.Обсмажені крученики викласти в сковороду з соусом, накрити кришкою і залишити гаситися на півгодини. Крученики м’ясні — готові!

Смачного!

Крученики курячі

Інгредієнти:

  • 500 гр. філе курки
  • 150 гр. твердого сиру
  • 100 гр. бекону
  • 50 гр. вершкового масла
  • 500 гр. картоплі (невеликого розміру)
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 пучок петрушки
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Для того щоб приготувати крученики з курки, необхідно філе промити, обсушити, нарізати тонкими пластами, а потім злегка відбити. Поперчити, посолити. Зелень подрібнити і з’єднати з розм’якшеним вершковим маслом і сметаною, туди ж додати натертий на дрібній тертці сир і подрібнений бекон. Ретельно перемішати. На кожен шматочок курки викласти трохи готової начинки, а потім сформувати рулетики і зав’язати кулінарною ниткою.

Тим часом картоплю почистити і нарізати кільцями. З харчової фольги зробити однакового розміру квадрати. Кожен квадратик змастити олією, викласти на нього трохи картоплі, а зверху курячий крученик. Фольгу защепіть і викласти на деко.Випікати в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів. Крученики курячі — готові!

Читайте також:  Пшоняна каша - смачні рецепти приготування

Смачного!

Крученики з грибами

Інгредієнти:

  • 500 гр. м’якоті свинини
  • 2 ріпчастих лука
  • 200 гр. свіжих печериць
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Крученики з грибами рецепт, який починається з того, що м’ясо необхідно промити, обсушити і нарізати тонкими шматочками. Кожен шматочок м’яса злегка відбити, а потім поперчити і посолити. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю, а потім додати до нього дрібно нарізані промиті гриби. Поперчити і посолити за смаком. Остигнула начинку викласти на м’ясо і сформувати рулетики. Кожен рулетик зав’язати ниткою, а потім обсмажити на сковороді до красивої рум’яної скоринки. Після цього в сковороду додати трохи води, накрити кришкою і згасити протягом 15 хвилин. Крученики з грибами — готові!

Смачного!

Загрузка...

Крученики з чорносливом

Інгредієнти:

  • 300 гр. філе курки
  • 150 гр. чорносливу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 50 мл. 20% вершків
  • 100 гр. майонезу
  • 40 мл. соєвого соусу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Філе курки промити, обсушити і нарізати тонкими пластинками. Потім злегка відбити, поперчити, посолити. Майонез і соєвий соус перемішати і замочити в ньому подрібнену ріпчасту цибулю і відбите м’ясо. Чорнослив тим часом промити, а потім викласти його на вже промариноване м’ясо. З м’яса сформувати рулетики, закріпити їх ниткою. Потім викласти рулетики у форму для запікання, зверху викласти залишився від маринаду цибулю і сам маринад і полити вершками. Форму поставити в духовку на півгодини і випікати при температурі 180 градусів.Крученики з чорносливом — готові!

Читайте також:  Як правильно замаринувати і приготувати шашлик

Крученики волинські

Інгредієнти:

  • 500 гр. м’якоті свинини
  • 300 гр. квашеної капусти
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 ст. ложки сметани
  • панірувальні сухарі
  • рослинна олія
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Крученики волинські готуються наступним чином: свинину необхідно промити, обсушити і нарізати тонкими шматочками. Кожен шматочок змастити перцем і сіллю. На сковороді, з додаванням рослинної олії, обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю, а потім додати до нього добре віджату капусту, поперчити і посолити за смаком. Згасити 10 хвилин. На кожен шматочок м’яса викласти готову остигнула начинку, сформувати з м’яса рулетик і закріпити ниткою. Кожен крученик вмочити в сметані, а потім обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити крученики на сковороді, до золотистої скоринки, а потім накрити кришкою і згасити протягом 20 хвилин. Крученики волинські — готові!

Загрузка...

Дивіться також: