Користь рису рубін: властивості продукту. Який вплив робить продукт на організм людини?

Незвичайний колір рису – це всього лише прояв сортових якостей продукту. Оболонка зерна містить такі елементи, які надають йому дивний колір. Від білого рису він відрізняється не тільки кольором, але і смаком, а також кількістю корисних речовин у складі. Але чи є шкода від рису рубін або протипоказання до застосування? Це питання буде розглянуто в статті.

Користь рису рубін: властивості продукту

Червоний рис рубін надає позитивний вплив на організм. Це пов’язано з великою кількістю мінералів, вітамінів, амінокислот в складі і інших незамінних речовин. основними корисними властивостями рису є:

1. У складі є велика кількість клітковини. Саме тому продукт надає позитивний вплив на роботу кишечника. Завдяки прийому поліпшується перистальтика і мікрофлора.

2. Продукт приводить в норму рівень цукру в крові. Саме тому вживання рису піде на користь людям, хворим на цукровий діабет.

3. Продукт сприяє очищенню організму від холестерину, який забиває кровоносні судини. Завдяки йому можна запобігти появі холестеринових бляшок.

4. Постійне вживання в їжу рису рубін допомагає знизити ризик розвитку онкологічних хвороб.

5. Так як в складі є велика кількість вітамінів групи В, то після прийому продукту поліпшується стан волосся, дерми, нігтьових пластин.

6. У складі є речовини, які називаються антоціани. Завдяки цим речовинам продукту надається цікавий колір. Ці речовини не просто фарбують рис в рубіновий колір, але і сприяють очищенню організму від вільних радикалів і шкідливих токсинів.

7. В складі немає глютену, а це значить, що він корисний алергікам і малюкам.

8. Цей продукт використовується при схудненні, так як він досить ситний і здатний надовго придушити почуття голоду.

Читайте також:  Суть веганства, чим воно відрізняється від вегетаріанства. Мотивація веганів, носять вони шкіряний одяг і взуття?

9. Рис дуже поживний, тому не перевантажується травний тракт.

10. Цей сорт використовується при отруєннях та діареї.

11. Продукт підтримує нормальну роботу серцево-судинної системи.

12. Покращує стан при недугах нирок.

13. Продукт дуже легко засвоюється організмом.

14. Допомагає у виробництві серотоніну, а це значить, що рис має позитивний вплив на нервову систему і допомагає при перепадах настрою.

Особливості сорту рису рубін – користь для всього організму

Червоний рис рубін має відмінність від інших звичних сортів. Цей сорт має відношення до м’яких сортів. Саме тому він набагато швидше вариться, але тим не менш, абсолютно не поступається іншим сортам.

Антоціани в складі є природними антиоксидантами. Це ж речовина зустрічається в чорній смородині, чорниці, журавлина та інших ягодах. Червоний рис не шліфується, завдяки чому надається пікантний горіховий смак. У складі рубіна є безліч корисних мікроелементів, наприклад:

• калій;

• йод;

• вітаміни групи В;

• кальцій;

• магній;

• залізо.

Те, що від вживання рису досить користі для організму, говорити можна нескінченно. Так як:

1. Магній сприяє зміцненню пам’яті, серцевого м’яза. Цей елемент показаний при гіпертонічній хворобі і нервових патологічних станах.

2. Кальцій корисний при остеопорозі. Достатня кількість цього мікроелемента відповідає за здоров’я суглобів.

Саме по собі вживання тільки одного цього продукту не забезпечить організм усіма корисними мікроелементами і вітамінами. Його слід вживати з іншими корисними продуктами. Але якщо вибирати між червоним і звичайним білим рисом, то зупиняти вибір стоїть на першому.

Як готувати продукт, щоб отримати максимальну користь від рису рубін?

Червоний рис є універсальним і з нього можна приготувати ті ж самі страви, що й з інших сортів. Готується він дуже просто і переварити продукт практично неможливо. Зернята мають оболонкою, яка добре зберігає форму і щільність. На упаковках зазвичай виробники пишуть прийнятні рецепти і способи приготування. Важливо просто слідувати керівництву.

Читайте також:  Гомасио: користь і використання. Японська приправа, що дозволяє суттєво скоротити споживання солі: рецепт

Для приготування страви знадобиться склянка рису, 2-3 склянки з водою, половинка маленької ложки солі і ємність для варіння. За смаком можливо додавати спеції. В залежності від сорту рубіна може знадобитися різна кількість часу на приготування.

Для почали зернятка необхідно промити під водою. Після помістити в сито і злити воду. Далі пересипати промиту крупу в ємність для варіння і залити водою так, щоб вона покривала продукт на 3-4 див. довести кашу до кипіння і поставити газ на мінімум. Під кришкою каша повинна перебувати ще близько півгодини.

Вже до кінця зазначеного часу слід спробувати пару зерняток на готовність. Вони повинні бути м’якими, а вся вода повинна википіти і вбратися в кашу. Після того як пішла вся вода вимкнути вогонь і дати постояти зернышкам ще хвилин 10-15.

Дієтологи рекомендують готувати червоний рис з куркою, так як таке блюдо абсолютно неважкий. Для отримання смачного і корисного страви взяти півкілограма курячого філе, півтори чашки рису, стільки ж зеленого гороху, дві склянки бульйону, 3 солодких перцю, цибулю, 3 ложки томату і стільки ж оливкової олії. За смаком додати часник і сіль. Якщо є любителі спецій, додати столову ложку паприки і орегано.

Перед тим як приготувати рис його слід добре промити кілька разів, а курку нарізати невеликими кубиками. У глибокій сковороді розігріти олію і помістити туди нарізані кубики м’яса. Обсмажити протягом п’яти хвилин, після чого додати в нього цибуля, сіль, приправи, часник і перець. Через пару хвилин додати паприку. Рис ретельно перемішати. Після додати томат і бульйон. Як тільки продукт закипить, вогонь зробити слабким і накрити сковороду кришкою. Томити до моменту повного вбирання бульйону. В самому кінці додати горошок, все добре перемішати і залишити на дві хвилини на вогні.

Читайте також:  Склад і корисні властивості молока – допомога при різних захворюваннях. Шкода молока для літніх: протипоказання до застосування
Загрузка...

Чи є шкода від рису рубін?

Абсолютно будь-продукт не тільки корисний, але й може завдати шкоди здоров’ю. Це стосується і червоного рису. Якщо цей сорт продукту використовувати в міру і раціонально, то від нього буде лише користь. Але найголовніше правило – не захоплюватися.

Харчова цінність продукту становить 330 ккал. Це не так мало, тому не варто дуже часто використовувати блюдо в якості гарніру. Якщо ж вживати продукт раз на тиждень у першій половині дня, то шкоди рис рубін фігурі не завдасть.

Червоний рис необхідно вводити в раціон поступово. Це той продукт, до якого треба звикнути. Це пов’язано з тим, що у деяких продукт може спровокувати сильну алергію.

Ті, хто слідує безглютенової дієти, повинні звернути увагу на напис на упаковці про те, що деяка частка речовини в складі все ж є. Для чистоти дієта від цього продукту рекомендується відмовитися.

Також при вживанні страв з додаванням рубіна, слід враховувати індивідуальну непереносимість. Якщо людина сам по собі алергік, і червоний рис – це новинка, то слід починати з невеликої пробної порції. Реакція на цей сорт вкрай рідкісна, але краще перестрахуватися.