Кокосовий пиріг на кефірі — райське задоволення! Покроковий фото-рецепт дуже простого, смачного і ароматного кокосового пирога на кефірі

Цей пиріг приречений стати вашим улюбленим, і не важливо чи ви є затятим шанувальником кокосу чи ні. А крім приголомшливого смаку, пиріг готуватися з мінімальною кількістю продуктів. Дивовижна випічка не вимагає багато вашого часу, а от відмовитися ще від одного шматочка ви будете не в силах.

І навіть якщо ви приготуєте одну порцію, то швидше за все доведеться замісити ще, адже пирога буде все одно мало. Головне, відразу купити кілька пачок кокосової стружки. А якщо ви знайдете різнобарвну кокосову стружку, то пиріг вийде ще і незвичайним.

Ну так що, вперед готувати і отримувати «райська насолода»? Рецепт з покроковими фото вам в допомогу.

Інгредієнти:

Кефір – 250 мл;

Яйця – 1 шт.;

Цукор – 280 м;

Розпушувач – 12 м;

Борошно – 2,5 ст.;

Стружка кокосова – 100 г;

Вершки – 200 мл

Рецепт:

Цукор і кокосову стружку розділіть навпіл. Частина стружки і цукру піде в тісто, а друга частина на кокосову «шапку». У мисці з’єднайте ½ цукру, яйце, борошно, кефір і розпушувач.

Добре перемішайте і додайте кокосову стружку. Залиште хвилин на 10-15, щоб стружка трохи набрякли. Так буде смачніше повірте.

Цукор, що залишився і кокосову стружку перемішайте. Ці сухі інгредієнти для кокосового верху.

Форму для випічки змастіть рослинним або вершковим маслом. Якщо форма роз’ємна застеліть дно пергаментним папером, а ботики змастіть маслом. Виливаємо все тісто у форму.

Тепер рівномірно розподіляємо кокосову стружку з цукром по всій поверхні пирога.

Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 10 хвилин дістаньте пиріг і накрийте його фольгою. Температуру в духовці збільшіть до 200 градусів. Через 15 хвилин пиріг відкриваємо від фольги і перевіряємо готовність тіста сухою скіпою. Якщо тісто готове заливаємо пиріг вершками по всій поверхні і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Навіщо накривати пиріг фольгою? Кокосова стружка при температурі 180 градусів, може підгоріти в той час як тісто залишиться сирим.

Готовий пиріг дістаємо з форми і даємо йому охолонути. Смачний і ароматний кокосовий пиріг готовий. Приємного апетиту.

Кількість порцій – 6 шт.

Час приготування – 40 хв

На 100 г:

Білки – 5.27

Жири – 8.18

Вуглеводи – 45.75

Ккал – 276.45

Загрузка...