Як зробити морозиво в домашніх умовах: 7 рецептів найсмачнішого морозива

У літній спекотний день приємно насолодитися морозивом, купивши готовий брикет. Хтось віддасть перевагу з’їсти пару кульок морозива з різними наповнювачами в затишному кафе, слухаючи спокійну музику.А чи можна як зробити морозиво в домашніх умовах? Відповідь на це питання — так. Більш того, морозиво вдома можна приготувати двома способами: за допомогою спеціальної морожениці і вручну.

Як зробити морозиво в домашніх умовах

Якщо ви плануєте часто балувати своїх домашніх цим смачним охолоджуючим десертом, то, звичайно, доцільно придбати для його приготування спеціальний побутовий електроприлад. У Морожениця можна готувати суміш для морозива та легкого фруктового сорбету. Цей прилад сам її охолоджує, перемішує і збагачує повітрям, робить її м’якою і кремоподібній. Через 30-45 хвилин ви вже можете насолоджуватися смачним домашнім морозивом!

Другий спосіб приготування морозива будинку — більш тривалий. Ви самі, вручну, відтворюйте все ті операції, які виконує морожениця. Для цього приготовлену суміш необхідно помістити в сталеву ємність і поставити в морозильник. Кожні 40 хвилин діставати її та збивати міксером або дуже інтенсивно перемішувати вручну.Так повторюють 3 рази, після чого домашнє морозиво готове. На його приготування буде витрачено більше трьох годин, але отриманий результат вас порадує!

Багато хто не наважується приготувати морозиво в домашніх умовах. Але їх страхи даремні! Просто необхідно вибрати час і підготувати все необхідне. Адже в домашньому морозиві не містяться консерванти, і відсутні інші інгредієнти, які не дуже корисні для організму людини. Домашнє морозиво готують з натуральних вершків, молока і яєць, які є основою цих ласощів. Можна порадувати своїх близьких людей кількома видами морозива. Воно буває вершковим, молочним, шоколадним, з різними наповнювачами, з соку фруктів і ягід.

Ви вже зрозуміли принципи створення домашнього морозива  це приготування суміші, її заморожування з періодичним помішуванням. Основою суміші є молочні продукти, яєчні жовтки і цукор, а можна взяти фруктовий або ягідний натуральний сік. Зараз варто перейти до практичних дій згідно пропонованої рецептурі:

Читайте також:  Торт з горіхами: 10 простих рецептів торта з горіхами

ванільне морозиво в домашніх умовах

Як зробити домашнє морозиво

Це, мабуть, найпростіший спосіб приготування морозива в домашніх умовах. Але ви не будете розчаровані! Тому сміливо приступайте до роботи, відкинувши всі свої сумніви. Приготуйте своїм улюбленим цей прохолодний десерт, здивуєте їх своєю кулінарною майстерністю. Вони будуть вам вдячні!

Інгредієнти:

  • 4 жовтки курячих яєць,
  • 150 грамів цукру,
  • 200 мілілітрів вершків,
  • 0,5 л молока.

Приготування:

Жовтки з’єднати з цукром, збити до білого кольору, додати молоко і все добре перемішати. Окремо в густу піну збити вершки і додати до молочної масі.Розмішати. Порада: якщо смак яєць буде яскраво виражений, то добре додати ванілін. Далі масу помістити в мороженицу, якщо вона є, або заморожувати в морозилці з періодичним її взбиванием.

Готуємо пломбір

Морозиво в домашніх умовах, рецепт приготування якого зараз буде запропонований, нічим не поступається тому, який продається в супермаркетах.Це — стандартний, всіма улюблений, пломбір, але вершковий смак цього домашнього морозива дивує і вражає. Тому пломбір у всі часи був і є улюбленим прохолодним ласощами.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока,
  • 100 грамів масла,
  • 2 склянки цукру,
  • 1 чайна ложка крохмалю,
  • 5 яєчних жовтків.

Приготування:

Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У закипілий молоко поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно заважати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по формах і заморозити, не забуваючи помішувати.

Читайте також:  Суші в домашніх умовах

морозиво в домашніх умовах рецепт

Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Шоколадне морозиво в домашніх умовах можна приготувати на будь насіннєве торжество. Спробувавши його, ваші гості зрозуміють, що ви — відмінний кулінар! До столу морозиво добре подавати, обсипавши крихтами шоколаду, що додасть йому певний шарм! Дуже раді цих ласощів будуть діти.

Інгредієнти:

  • 3 яєчні жовтки,
  • 1 чайна ложка цукрової пудри,
  • 300 мл. молока,
  • 200 грамів гіркого шоколаду,
  • 150 мл. вершків.

Приготування:

Збити жовтки з цукровою пудрою. Постійно помішуючи, тоненькою цівкою влити в яєчну масу молоко, доведене до стадії кипіння. Потім все процідити через сито в глибоку і чисту каструлю. Поставити на повільний вогонь і варити, поки маса не загусне. Остудити. Влити растепленія шоколад і вершки. Розкласти по формах і заморозити, іноді помішуючи. Смак такого домашнього морозива буде дивовижним!

Загрузка...

Морозиво зі смаком кави

Приготування морозива в домашніх умовах   захоплюючий процес. Приємно бачити результати своєї «смачного» праці в блиску очей своїх улюблених людей і чути їх захоплені вигуки! Приготуйте для них кавове морозиво з оригінальним смаком. Прикрасьте його шоколадом або свіжими ягодами.

Інгредієнти:

  • 3 склянки свіжозавареного кави,
  • 2 столові ложки молока (або вершків),
  • 250 грамів цукру,
  • 4 яєчних жовтки.

У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і кава. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Ванільне морозиво

Цей рецепт морозива в домашніх умовах є класичним, але з додаванням ароматизатора — ванільного екстракту або ванільного цукру. Вони додадуть десерту чарівний ванільний смак і аромат — солодкуватий і з легкою приємною гіркуватістю. Для приготування використовуємо мороженицу.

Читайте також:  Страви з курки в духовці: рецепти приготування

Інгредієнти:

  • 4 жовтки курячих яєць,
  • 150 г цукрового піску,
  • 250 мілілітрів молока,
  • 150 мл вершків жирністю 35%,
  • ванільний екстракт (ванільний цукор).

Приготування:

Жовтки помістити в миску, додати цукровий пісок. Розмішати. Поставити на водяну баню, підтримуючи маленький вогонь, постійно помішувати вінчиком. Коли цукор повністю розчиниться, зняти з вогню, а суміш збити міксером, при цьому маса повинна посветлеть і збільшитися в об’ємі. Далі додати до неї молоко, вершки і ванільний екстракт. Перемішати і перекласти в чашу морожениці, в якій збивати протягом 55 хвилин до загустіння. Потім перекласти у форму і заморозити протягом 1-3 годин.

домашнє морозиво

Загрузка...

Морозиво на згущеному молоці

Дуже простий рецепт приготування морозива в домашніх умовах — ніжного, ароматного й не занадто солодкого десерту. Його дуже люблять діти, а й дорослі не відмовляться, після обіду, побалувати себе смачним ласощами. І дійсно це морозиво виходить вигідним і економічно, і простотою приготування.

Інгредієнти:

  • 500 г жирних вершків,
  • 0,5 банки згущеного молока.

Приготування:

За допомогою міксера вершки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити згущене молоко. Масу перекласти у форму і поставити в морозильник до повного заморожування, періодично помішувати. Домашнє морозиво при подачі можна посипати подрібненими горіхами або шоколадом.

Морозиво з йогурту

Цей рецепт морозива — найпростіший. Для його приготування потрібно йогурт, куплений в магазині, і палички для морозива.

Готується воно наступним чином: паличку увіткнути в йогурт і поставити його в морозильник. Через 30 хвилин дістати, добре перемішати і знову прибрати на холод. Цю процедуру повторити 3 рази. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом, як ескімо, звільнивши його від стаканчика, який на пару секунд опустити в гарячу воду.

Загрузка...

Дивіться також: